Svi glavni likovi koji se priključuju MCU

Avengers: Endgame teorija sugerira da je Iron Man potajno stvorio Mutante i X-Men

Nova Avengers: Endgame teorija sugerira da je Iron Man (Robert Downey Jr.) odgovoran za stvaranje mutanata i na kraju X-Mena u Marvelovom Filmskom Svemiru.

U nastavku spojleri za Avengers: Endgame

Objavio u r/FanTheories na Redditu, korisnik u/LordAyeris tvrdi da je Tony Stark imao “dvostruku motivaciju” kada je izveo treće pucketanje prstima koje je kombiniralo snagu svih šest Infinity Stonesa kako bi uništio Thanosa (Josh Brolin) i njegovu vojsku.

Zato što je Stark jednom želio biti oslobođen svog oklopa, a i dalje u mogućnosti spašavanja svijeta – on je stvorio Iron Legion u Iron Man 3 prije nego je napravio veliki skok naprijed i stvorio Ultrona (James Spader) u Avengers: Age of Ultron, želeći da njegove kreacije navođene umjetnom inteligencijom stvore “oklop diljem svijeta” – korisnik teoretizira da je Stark odobrio malom dijelu populacije nadljudske sposobnosti kada je koristio kozmičku moć kamenja.

Svi glavni likovi koji se priključuju MCU

To omogućuje Starku da se odmori, znajući da će svijet biti zaštićen time što će dati čovječanstvu način da se “zaštiti”: dar prilikom odlaska u obliku mutanata sa super-moćima.

(MCU) [SPOILER] created [SPOILER] in Endgame from r/FanTheories

Kao protuteža, paranoidni Tony Stark koji dopušta super-ljude u postojanje ide kontra njegovog karaktera kakvog smo do sada imali prilike upoznati: može se usporediti s plejbojskim genijem koji odbija predati svoju Iron Man tehnologiju kada je vlada došla kucati u Iron Manu 2.

Stark nije toliko neodgovoran da bi dopustio da takva snažna tehnologija padne u krive ruke i distribuiranje super moći naizgled nasumično bi učinilo svijet opasnijim, umjesto da ga ostavi bolje zaštićenim.

Iron Man 3 (2013)

Kada Marvel Studios započne koristiti X-Men i Fantastic Four likove koje je do sada koristio Fox, Endgame scenaristi Christopher Markus i Stephen McFeely očekuju da šef Kevin Feige stvori MCU potpuno drugačiji od onoga kakvog ga fanovi danas poznaju.

“Bit će fascinantno vidjeti što će Kevin Feige učiniti s tim materijalom koji dobiva od spajanja s Foxom vezanim uz X-Men i Fantastic Four,” Markus je rekao za Los Angeles Times. “I vidjeti kako će MCU verzije tih stvari biti, jer jako sumnjam da će to biti nešto slično onome što ste vidjeli prije. Tako da će to biti vrlo uzbudljivo.”

Nismo baš pretjerano uvjereni u ovu teoriju, ali sigurno svi jedva čekamo saznati što će se dogoditi dalje s MCU, te kakvu će ulogu u njegovoj budućnosti igrati X-Men i Fantastic Four, pa do tada kratimo vrijeme raznim teorijama.

Druge je zanimalo i ovo...