Breaking Bad film će biti nastavak koji će ići na Netflixu

THR je potvrdio da je Breaking Bad film nastavak i da će pratiti Aaron Paulovog Jesse Pinkmana, te da će film prvo biti prikazan na Netflixu, a tek kasnije na AMC, mreži koja je originalno napravila seriju Breaking Bad.

Prema THR, film “će pratiti bijeg otetog čovjeka (Jesse Pinkman) i njegovu potragu za slobodom.” Breaking Bad redatelj Vince Gilligan će režirati i biti izvršni producent filma, zajedno s Mark Johnsonom i Melissom Bernstein.

S jedne strane, vjerojatno mislimo kako možda ne bi trebalo dirati onu odličnu seriju Breaking Bad, a s druge strane, Gilligan i njegovi scenaristi su se pokazali odlični i sa spin-off serijom Better Call Saul, a film zvuči kao bolji način nastavljanja Breaking Bad nego serija. Sa serijom morate pronaći načina kako ići dalje i razvući priču, ali u igranom filmu imate mogućnost davanja nekog završetka dok u isto vrijeme radite nešto drugačije nego ste to radili u seriji.

Također je interesantno vidjeti da mijenjaju način distribucije djelomično. Netflix je zaista pomogao porastu Breaking Bad gledateljstva, tako da je sasvim zasluženo što će oni dobiti prava na distribuciju filma, ali je s druge strane dobro da film dođe i na mrežu u kojoj je serija nastala, AMC.

O tome hoće li se Bryan Cranston vratiti, on je potvrdio da je film u razvoju, ali nije siguran postoji li mjesta za njegovu ulogu Walter Whitea:

“To je odlična priča i postoji puno ljudi koji misle da su željeli vidjeti neki završetak nekih od ovih priča koje smo ostavili otvorene [u finalu serije], Cranston je rekao. “A ova ideja, prema onome što sam čuo, ulazi u neke, barem, likove čije putovanje nije bilo završeno.”

“Ne znam postoji li pojavljivanje – pogled unatrag, pogled naprijed – ali ja sam uzbuđen oko toga jer je to Breaking Bad i to je bilo najveće profesionalno razdoblje u mom životu i ne mogu čekati da opet vidim sve te ljude, čak i ako sam ih samo došao posjetiti.”

Breaking Bad je se prikazivao na AMC od 2008. do 2013. godine i priča priču o Walter Whiteu kroz pet sezona. White je učitelj kemije koji se okrene kriminalu nakon što mu je dijagnosticiran rak. Kreator serije je Gilligan, a glumci su Cranston, Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Giancarlo Esposito, Jonathan Banks, Laura Fraser i Jesse Plemons. Serija je dobila hrpu nagrada tijekom svog prikazivanja, uključujući 16 Primetime Emmy Nagrada i 58 nominacija. Serija je također započela prequel spin-off seriju, Better Call Saul, u kojoj glume Odenkirk, Esposito i Binks.

Za sada još nema govora o datumu izlaska Breaking Bad filma.

Similar Posts