Redatelj Justin Lin objavio da je 'Fast & Furious 9' završio snimanje

Redatelj Justin Lin objavio da je ‘Fast & Furious 9’ završio snimanje

Nakon 20 tjedana, na setu devetog nastavka akcijskog serijala Fast & Furious pala je i zadnja klapa, što je objavio i redatelj Justin Lin.

Fast & Furious 9 izvorno je trebao stići u travnju ove godine, no odgođen je zbog iznenadne odluke Universala da će snimiti spin-off Hobbs & Shaw koji je stigao prošlog kolovoza. Hobbs & Shaw je zaradio skoro $760 milijuna u cijelom svijetu, što je jako dobar rezultat, ali ipak znatno manji od prethodna dva službena nastavka serijala – Furious 7 ($1.5 milijardi, što je rekord ovog serijala) i Fast & Furious 8 ($1.2 milijarde). Dvije glavne zvijezde tog spin-offa, Dwayne Johnson i Jason Statham se neće vratiti u devetom nastavku, za što je dijelom zaslužena i zavada Dwaynea i Tyrese Gibsona koji nije mogao oprostiti Dwayneu što je pogurao spin-off, što je rezultiralo odgodom devetog nastavka za više od godinu dana.

Redatelj Justin Lin objavio da je 'Fast & Furious 9' završio snimanje

Unatoč tome, serijalu se vraćaju glavne zvijezde: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Helen Mirren koja smo gledali ove godine i u spin-offu, ali i Charlize Theron kao Cipher, cyber-teroristica i glavna negativka prošlog nastavka. Od novih imena, u devetci očekujemo: Michael Rooker, John Cena, Finn Cole, Anna Sawai, Vinnie Bennett, Ozuna, Cardi B, i Francis Ngannou.

Redatelj je ponovno Justin Lin, koji je režirao četiri filma ovog serijala (3., 4., 5., 6. nastavak), a scenarij potpisuje Daniel Casey, novopridošlica serijalu budući da glavni scenarist serijala, Chris Morgan, nije mogao pisati scenarij zbog rada na spin-offu, iako je i dalje dio projekta kao producent.

Kao i prijašnji filmovi serijala, i ovaj je tijekom produkcije putovao po svijetu, snimanje se tako odvilo u Londonu, Edinburghu, Tbilisiju (Gruzija), Phuketu i Krabiju (Tajland), i domaći teren cijelog serijala – Los Angeles. Nije poznato koja je konkretna radnja devetog nastavka, ali sigurno je da akcije, auta, brzine, obitelji i svega ostalog što smo navikli od ovog serijala neće nedostajati. Iako nije službeno, prvi trailer bi, prema nekoj tradiciji ovog serijala, trebao stići u narednih mjesec dana.

Fast & Furious 9 u kinima očekujemo 22. svibnja 2020.

Similar Posts