Recenzija: Fifty Shades Freed (2018) - Svijet filma

Recenzija: Fifty Shades Freed (2018)

Pogledali smo novi romantični, triler, drama film, posljednji iz Fifty Shades trilogije, Freed. Kao i obično, našu recenziju pročitajte u članku. 

Žanr:

Drama, romantika, triler

Redatelj:

James Foley

Scenarist:

E.L. James, Niall Leonard

Glumci:

Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Rita Ora, Luke Grimes, Tyler Hoechlin, Max Martini, Dylan Neal

Recenzija: Fifty Shades Freed (2018)

Freed, baš kao i Darker, je režirao James Foley, a ponovno, zvijezde filma su Christian Grey (Jamie Dornan) i Anastasia Steele (Dakota Johnson). Uz njih u filmu još glume i Eric Johnson, Rita Ora, Luke Grimes, Tyler Hoechlin, Max Martini i Dylan Neal.

Anastasia i Christian se žene, ali Jack Hyde i dalje prijeti njihovoj vezi.

Prvi Fifty Shades film je znatno bolje prošao kod kritike, kao i na kino blagajnama, naspram drugog dijela. Dok je Fifty Shades Freed, iako osvojio prvi vikend otvaranja, otvorio najlošije u trilogiji, s $38,560,195 u Americi.

Nakon pogledana sva tri dijela, mogu reći da mi je ovaj najbolji dio. Većina bitnih dijelova iz knjige je prenesena na velike ekrane, za razliku od prva dva dijela, te je nekako cijeli film malo više sazrio, a pogotovo glavni ženski lik Anastasia Steele (Dakota Johnson).

Anastasia je upravo ono u čemu se nisam mogla naći u prva dva filma, mlada ‘djevojčica’, konstantno oblaćena u neke vestice za curice. U ovom filmu je doživjela pravu promjenu i pretvorila se u ženu. Uz to, nama ženama vrlo bitna stvar, odlični outfiti u koji ju oblače.

Ono što mi je možda i najgori dio film, je bilo pjevanje Christian Grey (Jamie Dornan). Bilo je teško i vrlo neugodno za gledati, to je nešto što sigurno ovom filmu nije trebalo.

Film je daleko od vrhunskog, cijela franšiza nije ni iz bliza uspjela ponuditi ni kvalitetu, a ni popularnost knjiga, ali ljubitelji prva dva dijela, ljubitelji knjiga, a i oni koji žele pogledali neku romantičnu komediju bez naprezanja vijuga, neće se previše razočarati.

Sve u svemu, meni najbolji dio trilogije.

Druge je zanimalo i ovo...