Marvelov Black Knight bi mogao biti jako važan za Avengers 5

Tko je Black Knight kojeg glumi Kit Harington u Marvelovom The Eternals filmu

Objavljeno je da će zvijezda serije Game of Thrones, Kit Harington, glumiti lik Black Knight u nadolazećem filmu Marvelovog Filmskog Svemira, The Eternals. Mi smo vam odlučili u ovom članku pojasniti tko je Dane Whitman, poznatiji kao Black Knight i kako bi se on mogao uklopiti u The Eternals film.

Za one ne upućene, Black Knight je još jedan superherojski nadimak kojeg je koristilo više heroja kroz Marvelovu povijest – Whitman je među njima najpoznatija osoba koja je preuzela taj nadimak. Prvo svoje pojavljivanje je imao u The Avengers #47 osobno, prije nego je postao Black Knight u The Avengers #48. Whitman je genij koji ima razne vrste napravi na svom raspolaganju. Također je majstor s mačem, što mu omogućuje da s lakoćom koristi Ebony Blade – mistični mač.

Tko je Black Knight kojeg glumi Kit Harington u Marvelovom The Eternals filmu

Sasvim slučajno, Whitman je također bio umješan u romantičnu vezu s Eternalom Sersi, koju glumi Captain Marvel zvijezda Gemma Chan. Chanina situacija je prvi puta da ista glumica glumi dvije velike uloge u MCU. To je najvjerojatnija situacija kako će se i zašto Black Knight naći u The Eternals filmu.

Dane Whitman kao Black Knight je bio član Avengersa, kao i Defenders, Ultraforce, Heroes for Hire i MI: 13 u stripovima.

Originalno, slavni Ebony Blade se trebao pojaviti u Doctor Strange, premda je predstojnik Barry Gibbs prethodno priznao da je izbačen iz konačne verzije filma.

Ebony Blade, mač kojeg koristi Black Knight, je navodno izrađen od meteora i začaran od čarobnjaka Merlina za Sir Percy of Scandia, prvog Black Knighta. Zbog sve krvi koju je sir Percy prolio oštricom, stekla je prokletstvo. Mač se prenosio kroz generacije dok napokon nije došao do Danea Whitmana, potomka sir Percyja. Ebony Blade je snažno začarano oružje, koje je navodno ne uništivo i ništa do danas u stripovima nije opovrglo tu tvrdnju. Ima i mnoge mistične ili kvazi-mistične mogućnosti, koje je Dane većinu tih sposobnosti otkrio znanstvenim testiranjem oštrice.

Tko je Black Knight kojeg glumi Kit Harington u Marvelovom The Eternals filmu

Pored toga, oštrica se povezala za svog vlasnika na takav način da ga on može ponovo pozvati sebi koristeći mističnu ceremoniju ako se ikada izgubi, čak i ako je bio u drugom vremenskom periodu. Oštrica se ne može upotrijebiti protiv svog vlasnika, kao što se to vidi kada Caden Tar pokušava pomoću njega ubiti Danea Whitmana, ali ne može probiti njegovu kožu.

The Eternals dolazi u kina 06. studenog 2020. godine, a mi jedva čekamo vidjeti Kita Haringtona u ulozi Black Knighta.

Similar Posts