Recenzija: The Jungle Book (2016)

Recenzija: The Jungle Book (2016)

Nakon što ga prijetnja tigra Shere Khan natjera na bijeg iz jungle, dječak zvan Mowgli kreće na putovanje u pomoć pantere, Bagheera i medvjeda Baloo.

Žanr filma:

Avantura, drama, obiteljski

Redatelj:

Jon Favreau

Scenarist:

Justin Marks, Rudyard Kipling

Glumci:

Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley

 Knjiga o džungli (2016) on IMDb

The Jungle Book
The Jungle Book

The Jungle Book (Knjiga o Jungli) je avanturistički, obiteljski i fantastični film, od redatelja Jon Favreau (Chef, Iron Man, Avengers 2) i producentske kuće Walt Disney Pictures. Prema istoimenoj knjizi Rudyard Kipling, te Walt Disney animiranom filmu iz 1967 istog imena. Ovo je već negdje 11 ekranizacija te knjige, što kroz igrane, što kroz animirane filmove.

Mada je već puno puta ekranizirano mišljenja sam da je ovo zbog mlađih generacija trebalo ponoviti, kako bi i oni mogli proživjeti ovu lijepu dječju priču.

Vrlo dobar film o mladom dječaku Mowgli (Neel Sethi) kojeg su odgojili vukovi, njegovim prijateljima Bagheeri (Ben Kingsley) i Baloo (Bill Murray), njegovom bježanju od prijetnji tigra Shere Khan (Idris Elba), pustolovina na koje nailazi na tom putovanju i na kraju suočavanje sa Shere Khanom.
Film izgleda fantastično, zaista ne vjerojatno koliko je dobro i realistično sve napravljeno, time i ne čudi što je film jedan od glavnih kandidata za Oscara po specijalnim efektima. Disney je u toj kategoriji definitivno kuća koja svake godine pomiče granice, tako je u toj kategoriji osim The Jungle Book još nominiran i njihov Doctor Strange i Rogue One: A Star Wars Story.

Mislim da je ovo vrlo dobar film, fantastičnog izgleda, namijenjen djeci i obiteljima, te bi ga ponajviše njima i preporučio, uz to još jedan od kandidata za Oscara, a sve nominirane pogledajte ovdje.

Similar Posts