Sve što znamo o novom 'Joker' filmu

Sve što znamo o novom ‘Joker’ filmu

Tko su glumci, što obitelj Wayne ima s time, kako će koristiti DC mitologiju, samo su neka od pitanja na koje ćemo vam dati odgovor u ovom članku, koji ćemo nadopunjavati kada nešto novo saznamo. 

Sljedeće godine nam dolazi, jedan pomalo čudan i na neki način možda i najambiciozniji Warner Bros. Pictures projekt 2019. godine, Joker. Režirat će ga Todd Phillips (The Hangover, Old School), prema skripti koju je on napisao u suradnji s Scott Silver, dok će zvijezda filma biti Joaquin Phoenix u novoj ‘origin’ priči Klaunskog Princa Kriminala. Ovo će također odstupati od onoga kako je DC radio filmove zadnjih nekoliko godina, te će biti potpuno zaseban film, ne povezan s ostatkom DC proširenog svemira filmova. I dok su neki u početku mislili da je ovo samo loša šala, film je sada u produkciji i studio je objavio neke činjenice o filmu, a vi ih možete pročitati u daljnjem dijelu teksta.

Joker je solo film

Sve što znamo o novom 'Joker' filmu

I dok je Warner Bros’ pokušavao napraviti svoj spojeni svemir filmova, Joker neće biti dio kontinuiteta u kojem se nalaze Man of Steel, Wonder Woman ili nadolazeći Aquaman. Umjesto toga, bit će samostalan film u svojoj odvojenoj stvarnosti. Vrlo vjerojatno će spasti pod naziv “DC Black Label,” u kojem će Warner i DC praviti filmove odvojene od svog Justice League kontinuiteta.

Za to vrijeme, Joker iz tog JL svemira, Jared Leto, pravi svoj solo Joker film.

Saznali smo ime Jokera u filmu

Joker Origin film - sve što znamo - Svijet filma

Jokerovo ime u filmu će biti Arthur Fleck. To dolazi kao iznenađenje iz dva razloga, prvi je taj što je obično u filmovima, serijama i stripovima, Jokera okruživala neka misterija i vrlo rijetko se saznao njegov pravi identitet, a drugi razlog je taj što je u stripovima Joker znatno poznatiji kao Jack Napier, te je čak jedno vrijeme bio dio kontinuiteta u stripovima pod tim imenom. Ali kada su dali ime ovom Jokeru, Phillips i Silver su najavili da ovaj Joker film neće biti toliko misteriozan o prošlosti lika kao što je to bio The Dark Knight.

Službena radnje je i dalje u izradi, ali projekt je opisan kao tmuran i prizemljen krimi film smješten u Gotham City 1980tih, te je od studia opisan kao “istraživanje muškarca odbačenog od društva, koji nije samo tmuran lik za proučavati, nego i šira upozoravajuća priča.”

Veliko odstupanje za redatelja

Sve što znamo o novom 'Joker' filmu

Prema glavnom glumcu Phoenixu, jedno od čari filma je njegov mali budžet od $40 milijuna. Taj budžet je odstupanje od velikih filmova u kakvima inače imamo priliku vidjeti Jokera, ali i filmova na kakve je redatelj Phillips navikao.

Redatelj se proslavio s The Hangover serijom filmova, koja je započela s relativno malih $35 milijuna – to je jedno od većih budžeta za humoristične filmove – ali je budžet u serijalu rastao, da bi treći dio dobio čak $103 milijuna. I dok se čini da će se Joker vratiti manjim budžetima, redatelj će morati ostaviti iza sebe filmove poput Old School ili Starsky & Hutch (pa čak i mračnije akcijske komedije poput War Dogs), a zamijeniti ih nečim sadržajnijim i potencijalno ozbiljnijim.

Znamo ulogu Robert De Nira u filmu

Sve što znamo o novom 'Joker' filmu

U prvim glasinama oko projekta, legendarni redatelj Martin Scorsese je bio spominjan kao producent. Te priče su dovele do toga da se s filmom povezivalo njegovog čestog suradnika Robert De Nira. I dok je Scorseseovo ime odsutno iz službenih izjava – zapravo čini se da je zamijenjen s Phillipsovim bivšim suradnikom s Hangover filmova, Bradley Cooperom – De Niro je potvrđen kao jedna od uloga u filmu. On će glumiti voditelja talk showa Gotham Cityja, čije će akcije odvesti Arthura do njegove sudbine. Mnogi vide ovu ulogu kao inverziju njegove uloge u Scorseseovom filmu iz 1982. godine, The King of Comedy, u kojem ono glumi muškarca poput Arthura koji uzme voditelja talk showa (Jerry Lewis) za svog taoca.

Uloga obitelji Wayne + Deadpool iznenađenje

Ostali glumci u filmu uključuju Deadpool 2 Zazie Beetz, koja će glumiti samohranu majku imena Sophie Dumond, koja bi mogla biti potencijalni ljubavni interes Phoenixovog Flecka, vjerojatno prije nego se pretvori u Batmanovog supernegativca kakvog ga sada znamo. Osim nje, tu su još i Bill Camp, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron, Josh Pais i Shea Whigham.

Brett Cullen će glumiti Batmanovog oca, Thomas Wayne, kojeg je prethodno trebao glumiti Alec Baldwin. Cullen je već glumio kongresmena u filmu The Dark Knight Rises. Izvještaji kažu da će Wayne biti drugačije napravljen nego je to u stripovima, kao razmaženi vlasnik posjeda u 1980tima. Ostaje vidjeti hoće li Cullen glumiti taštu verziju Waynea, ali takva promjena, naspram dobrotvornog i brižnog Wayne patrijarha, bi bila jedna od najvećih promjena iz DC stripova na film u povijesti. Također bi mogla nagovijestiti i druge promjene koje ćemo tek saznati.

Similar Posts