Avengers Endgame teorija: Thanos je poslao Lokija da napadne Zemlju zbog Captain Marvel

Avengers Endgame teorija: Thanos je poslao Lokija da napadne Zemlju zbog Captain Marvel

Captain Marvel je ponudila neku fascinantnu sporednu priču Marvel Filmskog Svemira – koja bi zapravo mogla objasniti zašto je Thanos poslao Lokija da napadne Zemlju u filmu The Avengers. Smješten u 1995., film otkriva da je Zemlja napadnuta od strane izvanzemaljaca puno, puno prije nego su Chitauri prošli kroz crvotočinu i napali New York – iako su Kree i Skrulls bili malo suptilniji kada su došli na planetu C-53.

Jedno od većih otkrića Captain Marvel je glavni zaplet u središtu filma – koja pokreće motor koji može putovati brže od brzine svjetlosti – zapravo je poznati zaplet: Tesseract, a.k.a. Space Stone. Ovo je jedan od šest Infinity Stones koji je završio u rukama Thanosa u prošlogodišnjem filmu Avengers: Infinity War, i bio je razlog što je Thanos poslao Lokija na Zemlju u The Avengers. Space Stone ima dugu povijest na Zemlji, također je odigrao ključnu ulogu u Kapetanu Americi: Prvi osvetnik, ali možda je otkriće Captain Marvel ono što je odalo Thanosu njegovu prisutnost na C-53.

Baš kao što je Mind Stone dao Scarlet Witch i Quicksilveru njihove moći, tako je i Space Stone zapravo dao Captain Marvel njezine moći u istoj eksploziji koja je izbrisala njezine uspomene na njezin život na Zemlji. Na temelju onoga što smo naučili u Captain Marvel, imamo teoriju da je ova sudbonosna eksplozija pokrenula događaje koji su na kraju doveli do Lokijevog pokušaja preuzimanja Zemlje – i da vraćanje Space Stonea možda nije bio jedini Thanosov cilj.

LOKIJEVA INVAZIJA U AVENGERS FILMU VIŠE NEMA TOLIKO SMISLA

Avengers Endgame teorija: Thanos je poslao Lokija da napadne Zemlju zbog Captain Marvel

Dosta je planiranja ušlo u MCU – pogotovo od Faze 2 na dalje – ali bilo je nekih povezivanja s ranijim filmovima koji su znali stvoriti rupe u priči. Za početak, rečeno je da je Thor prvi susret SHIELDa s izvanzemaljskim životom, ali film Captain Marvel je sada otkrio da su se Nick Fury i Phil Coulson već puno ranije sreli s izvanzemaljcima. Slično tome, Lokijeva invazija na Zemlju u filmu The Avengers sada nema toliko smisla kada je Thanosova duga igra otkrivena.

Thanos je poslao Lokija da vrati Space Stone sa Zemlje, ali dao mu je Mind Stone kako bi ovaj lakše ispunio svoj cilj. Rezultat toga je da ne samo da nije dobio Infinity Stone koji je htio, već je izgubio onaj koji je prije imao. Bio je to zamršen i, iskreno, loš plan za pretpostavljenog glavnog stratega i manipulatora. Da dodamo još veću zbrku, Lokijevo službeno objašnjenje lika na Marvelovoj web stranici tvrdi da je Lokijeva izravna zlonamjernost u The Avengers bila djelomično posljedica “utjecaja” Sceptera – što olakšava Lokijevu priču iskupljenja, ali i čini da se Thanosov plan čini još kompliciranijim i malo vjerojatnim da će raditi.

CAPTAIN MARVEL SE POZICIONIRALA KAO ZAŠTITNIK ZEMLJE

Avengers Endgame teorija: Thanos je poslao Lokija da napadne Zemlju zbog Captain Marvel

Prije nego su Avengersi došli 2012. godine i ponudili svoju zajedničku pomoć u zaštiti Zemlje, Captain Marvel je ostavila značajan dojam na Ronan the Accuser, a time i na cijelom Kree Carstvu. Na kraju Captain Marvel filma, nakon što je uništila sve rakete što su išle prema Zemlji, Carol Danvers je pokazala svoje moći kako bi poslala Ronana i druge Tužitelje u bijeg – u tom procesu poslala snažnu poruku cijeloj galaksiji da je Zemlja pod njezinom zaštitom. To bi moglo biti dobro objašnjenje zašto ni jedna druga izvanzemaljska vrsta nije napala Zemlju prije Chitauria.

Mi znamo iz Ronanove i Thanosove kolacije u Guardians of the Galaxy da je Ludi Titan bio povezan s Kree Carstvom, tako da je neizbježno ne samo da je čuo za Captain Marvel, nego i također za prisutnost Space Stone na Zemlji. To ne samo da bi objasnilo zašto je Zemlja meta, nego bi i objasnilo zašto je Thanos poslao Lokija umjesto da sam napadne.

JELI LOKI POSLAN KAKO BI TESTIRAO PRISUTNOST CAPTAIN MARVEL?

Avengers Endgame teorija: Thanos je poslao Lokija da napadne Zemlju zbog Captain Marvel

Unatoč njegovom eventualnom proglašenju, “Fine, I’ll do it myself,” Thanos uglavnom voli raditi preko poručnika i pijuna – poput Lokija, Ronana i Black Order. Prije njegovog direktnog napada na Zemlju u Avengers: Infinity War, on je prvo testirao obranu Zemlje poslavši Lokija i Chitaure da vide ima li C-53 bilo što ili bilo koga sposobnog boriti se protiv cijele vanzemaljske vojske. Kako je ispalo, Zemlja je imala tim od šest superheroja koji su bili spremni štititi planetu. Ali dok su se možda pojavili kao pobjednici, također su Thanosu dali mjeru njihovih moći – i njihovih slabosti.

Thanos nije znao za Avengerse prije nego je poslao Lokija na Zemlju, a događanja u filmu Captain Marvel sugeriraju da je Thanosova prava namjera bila da vidi jeli žena koja je bila toliko jaka da uplaši cijelo Kree Carstvo i dalje na Zemlji 17 godina kasnije. Neki fanovi su se pitali zašto Nick Fury nije koristio pejdžer kako bi pozvao Captain Marvel kada su Chitauri napali New York, ali njegov neuspjeh da to učini imao je veće posljedice nego što je samo otežao posao Osvetnicima. To je također poslalo poruku Thanosu da Zemlja više nije pod trenutnom zaštitom Captain Marvel.

U tom slučaju, Thanosov naizgled užasan plan slanja znatno nestabilnog Lokija s jednim Infinity Kamenom kako bi pokušao vratiti drugi Infinity Kamen sada ima puno više smisla – zato što daje Thanosu pobjedu bez obzira na Lokijev uspjeh. Ako Loki uspije donijeti Space Stone Thanosu, to će njemu dati pravu sliku kakve ga sile obrane čekaju na Zemlji, te mu otkriti jeli Captain Marvel i dalje na planeti.

Kako Captain Marvel scene nakon filma otkrivaju, Carol se ne uspijeva vratiti na Zemlju dugo nakon što se prašina slegla (doslovno). Ona se vraća kada Avengersi pregledavaju Furyjev pejđer, danima ili možda tjednima nakon Decimacije. To zapravo daje Avengerima ozbiljnu prednost pred Thanosom; Captain Marvel se nije pojavila u dva filma s invazijom izvanzemaljaca na Zemlju, tako da u ovom trenutku Thanos sigurno vjeruje da je ona ili mrtva ili više nije požrtvovana štiti Zemlju. S najjačim herojem MCUa na svojoj strani i potpuno nesvjesnim Thanosom, Avengersi su u dobroj poziciji za drugu rundu Infinity Wara.

Similar Posts