Avengers 4 - Sve što znamo o filmu

Ključni filmovi za pogledati prije Avengers: Endgame

Ostalo je još malo više od mjesec dana, do možda i najvećeg filma u povijesti, Avengers Endgame! U ovom članku vam donosimo ključne Marvel filmove koje morate pogledati (podsjetiti se) prije dolaska filma u kina!

Avengers: Endgame samo što nije došao, a kako bi se što bolje pripremili za film trebalo bi se podsjetiti svega što se dogodilo u posljednjih 10 godina, u Marvel Filmskom Svemiru. Iako imamo članak o cijelom MCU kronološki, neki možda neće imati vremena pogledati to sve prije dolaska Avengers 4 u kina.

Upravo iz tog razloga vam donosimo ključne Marvel filmove, koji se ‘moraju’ pogledati (ponoviti) prije nego odete u kino.

Ključni Marvel filmovi za pogledati prije Avengers: Endgame

Marvel’s The Avengers (2012)

Ključni filmovi za pogledati prije Avengers: Endgame

Iako bi se prije ovog filma mogli spomenuti Iron Man s kojim je sve počelo, pa Thor i Captain America: The First Avenger u kojima se po prvi puta prikazuje Tesseract, njih ne bi zvali pretjerano ključnim u pogledu Endgame filma. Prvi film na našoj listi je The Avengers, gdje po prvi puta vidimo okupljanje svih tadašnjih MCU superheroja, ali što je još važnije, po prvi puta vidimo tko je gospodar iz sjene – Thanos – a time i započinje njegovo uzdizanje do Ludog Titana koji je pobrisao pola svemira iz postojanja. Space Stone također igra veliku ulogu u filmu, jer ga Loki koristi za svoju invaziju na Zemlju.

Iron Man 3 (2013)

Iron Man 3 (2013)

Možda je ključan. Moguće je da Iron Man 3 nije ključan za Endgame, međutim, navodno procurene slike Endgame Lego kitova sugeriraju da će se Tony Starkov Hall Of Armor, koji je prikazan u Iron Man 3, ponovno pojaviti u Endgame. Naravno, čudna stvar je da su sva ta odjela uništena na kraju Iron Man 3 filma, kao rezultat Clean Slate Protocola – što sugerira da bi neki oblik putovanja kroz vrijeme mogao biti uključen u Endgame.

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

Put priče koji vodi do Endgame započinje u prvim čuvarima galaksije. Ovo je prvi film koji nas pošteno upoznaje s Thanosom (i njegovom poveznicom s Gamorom), a scena u kojoj Collector objašnjava povijest i snagu Infinity Stones je ključna u razumijevanju gdje se nalazimo kada Endgame započne.

Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers: Age of Ultron (2015)

Možda je najlošiji Avengers film, ali ključan dio ove puzzle. Mind Stone igra ključnu ulogu – ne samo da je korišten kako bi Tony Stark napravio Ultrona, naizgled dobronamjernog AI koji se kasnije okrene na Avengerse, ali je također dio stvaranja Visiona. S kamenom ugrađenim u čelo Visiona, on je istovremeno i moćna sila dobra, ali i očigledna meta za Thanosa kad dođe u potrazi za dovršavanjem svoje kolekcije.

Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016)

Civil War možda ne uključuje Thanosa ili Infinity Stones, ali njegove posljedice još uvijek odjekuju kroz MCU. Posljedice između različitih frakcija superheroja bile su duboke i bolne – osobito između Stevea Rogersa i Tonyja Starka. Par se ne ujedinjuje u Infinity War, ali budući da su obojica preživjela pucketanje, možemo očekivati ​​da se konačno ponovno sastanu u Endgameu. Osim toga, iz trailera Endgamea znamo da Ant-Man dolazi posjetiti Stevea i Natashu – posljednji put kada je Scott Lang vidio ikoga od Avengersa bilo je u Civil War filmu.

Doctor Strange (2016)

Ključni filmovi za pogledati prije Avengers: Endgame

Stephen Strange je jedan od žrtava Thanosovog pucketanja, ali budimo iskreni – ako postoji jedan lik koji može učiniti nešto pametno s vremenom i prostorom i vratiti se, to je taj tip. Također, Doktor Strange je film koji uistinu pokazuje nevjerojatnu snagu Time Stonea, kada je zlog Dormammua zarobio u vremenskoj petlji koja ga sprečava da uništi Zemlju.

Spider-Man: Homecoming (2017)

Ključni filmovi za pogledati prije Avengers: Endgame

Peter Parkerova smrt je jedan od najtragičnijih trenutaka u Infinity War, a Stark nas je u tom trenutku i podsjetio da je on još samo dijete. Otac/sin odnos između Petera i Tonyja je jedan od najemocionalnijih trenutaka u cijelom MCU, a istražen je kroz Homecoming; nema sumnje da će Spideyjeva smrt biti teška za Stark u Endgameu.

Black Panther (2018)

Black Panther je izašao samo tri mjeseca prije Infinity War i pokazao se kao jedan od najpopularnijih Marvelovih filmova. Wakanda je bila ključna lokacija u Infinity War – cijela posljednja bitka se tamo odvija, a unutar njezinih šuma Thanos ispunjava svoj plan i popuni cijeli Infinity Gauntlet. T’Challa (i moguće Shuri) su oboje žrtve pucketanja.

Infinity War (2018)

Infinity War je naravno ključan, pogotovo ako znamo da je Endgame prvotno bio nazvan Infinity War 2. Poražavajući vrhunac bio je najveća stvar koja se ikada dogodila u MCU-u, a Endgame je postavljen da istraži njegove traumatične posljedice, dok preživjeli heroji uče živjeti u svijetu nakon decimacije. Ako ništa drugo, možda vam treba podsjetnik tko je sve preživio film – ali u svakom slučaju, Infinity War je bio toliko spektakl da ga zaista neće biti teško ponoviti.

Ant-Man and the Wasp (2018)

Trailer: Ant-Man and the Wasp (2018) - Svijet filma

Iako Scott Lang nije bio u Infinity War filmu (bio je u kućnom pritvoru) i radnja filma Ant-Man and the Wasp naizgled nema puno veze s ostatkom MCUa, finalna scena je sve promijenila – Pymovi nestaju dok je Scott Lang unutar Quantum Zone. Međutim, iz Endgame trailera znamo da je on preživio i prema raznim teorijama mogao bi igrati veliku ulogu u Avengers Endgame filmu.

Ako imate viška vremena i želite, možete si još dodati na ovaj popis Thor, Thor: The Dark World, Thor: Ragnarok i Captain America: The First Avenger, iako ni jedan od njih nije posebno ključan za Avengers: Endgame.

Similar Posts