Walking Dead planira filmove i nove serije!

Walking Dead planira filmove i nove serije!

AMC Networks planira proširiti Walking Dead franšizu tako što će praviti nekoliko filmova i novih TV serija. 
Nakon što je život prvotno započela kao strip, The Walking Dead je prvi puta došla na televiziju i 2010. godini pod nadzorom voditelja Frank Darabont. Serija je vrlo brzo pronašla ljubitelje horora i u sljedećim sezonama vrlo brzo postala najgledanija tjedna drama na televiziji, kablovskoj ili mrežama.

The Walking Dead je pala na teške grane posljednjih godina, vidjevši kako je gledanost drastično opada, kao i kritike na smjer u kojem serija ide. Usprkos tome, AMC planira nastaviti praviti sadržaj baziran na The Walking Dead još dugo vremena. AMC Networks CEO Josh Sapan nedavno je otkrio da kompanija planira držati Walking Dead svemir živim sljedećih deset godina.

THE WALKING DEAD Sezona 8 "War Can't Be Fought Alone" - Promo Trailer

Sapan nije otkrio specifikacije planova AMC-ovog desetogodišnjeg plana The Walking Dead, ali prema novim izvještajima od Bloomberg, ti planovi su vrlo ambiciozni. Unutrašnji izvori kažu da ne samo da dolazi još Walking Dead TV serija, nego postoje planovi za ‘nekoliko’ filmova fokusiranih na taj svemir. AMC Networks navodno traži parterna s velikom medijskom kompanijom kako bi pokrio budžete izrade tih filmova, koji bi išli ili na televiziji ili streaming mreži s mogućnošću pretvorbe u seriju filmova.

Nadalje, drugi aspekt plana bi bio napraviti novu Walking Dead seriju smještenu negdje preko mora. Za sada, AMC je proširio TWD u Fear the Walking Dead, koja je započela smještena u Los Angeles, ali od tada se pomicala na razne druge lokacije uključujući Mexico. TWD i FTWD su također mijenjali likove, s Lennie James – Morgan – koji je zamijenio originalnu seriju spin-offom. The Walking Dead je također prenesen u druge medije, poput web serija i online igara.

U vremenu u kojem živimo, svaka medijska kompanija koja ima vrijedan brend će se potruditi prenijeti taj brend u što je više moguće sadržaja svih vrsta. Disney je prvi pokrenuo taj trend i doveo ga u nekoć nezamislive visine, sa svojim planovima pravljenja hrpe filmova i serija oko njihovih najvrjednijih franšiza, Star Wars i Marvel Filmski Svemir. Za AMC, The Walking Dead je veliko ime koje bi i dalje moglo biti unosno u godinama koje dolaze. S glavnom serijom koja kako se čini polako odumire, ima smisla da AMC traži druge načine za ostaviti je na životu, pa čak i ako to znači udružiti se s drugom medijskom kompanijom za potencijalne filmove i serije.

Similar Posts