Najbolji horor filmovi 2020. godine (koji su do sada izašli)

Najbolji horor filmovi 2020. godine (koji su do sada izašli)

U ovom članku vam donosimo najbolje horor filmove 2020. godine. Kako novi horor filmovi budu izlazili, koji zaslužuju biti na ovoj listi, dodat ćemo ih gore.

Najbolji horor filmovi 2020

Relic (2020)

Trailer: Relic (2020)

Žanr: Drama, horor

Redatelj: Natalie Erika James

Glumci: Emily Mortimer, Bella Heathcote, Robyn Nevin

Radnja ukratko: Kćer, majka i baka proganjani su manifestacijom demencije koja prožima dom njihove obitelji.

Naše mišljenje ukratko: Relic je u osnovi drama koja se prerušava u horor film koristeći nekoliko klasičnih horor konvencija i klišeja. Metafore pružaju pravi užas ovdje. Tri glavna glumca rade sjajan posao prenoseći priču i pružaju odličnu predstavu koja će vas emocionalno zaokupiti. Međutim, nažalost, Relic je poprilično usporen film. Ponekad može biti prilično dosadan, te tek pruži prave stvari u posljednjoj trećini filma.

Naša ocjena: 6/10

Gretel & Hansel (2020)

Trailer: Gretel & Hansel (2020)

Žanr: Fantazija, horor, triler

Redatelj: Oz Perkins

Glumci: Sophia Lillis, Alice Krige, Jessica De Gouw

Radnja ukratko: Davno prije, u dalekoj bajkovitoj zemlji, mlada djevojka vodi svog malog brata u tamnu šumu u očajničkoj potrazi za hranom i poslom, samo da se spotakne na splet zastrašujućeg zla.

Naše mišljenje ukratko: Film je ponudio vrlo dobre glumačke izvedbe obje glavne glumice, dobru jezivu atmosferu i poneke strašne scene. Međutim, iako je pokušao napraviti neke promjene jako dobro poznate bajke, na kraju u tome nije uspio. Zaokret filma se vidio iz aviona i, iako čak prekratak film, uspio je biti povremeno dosadan. Mlađoj publici bi se mogao svidjeti, možda je više za njih i pravljen.

Naša ocjena: 6/10

1BR (2020)

Recenzija: 1BR (2020)

Žanr: Drama, horor, triler

Redatelj: David Marmor

Glumci: Naomi Grossman, Giles Matthey, Alan Blumenfeld

Radnja ukratko: Sarah pokušava započeti iznova u LA-u, ali njezini susjedi nisu ono što izgledaju.

Naše mišljenje ukratko: Napet, jeziv i na trenutke zaista zastrašujući psihološki horor film, s odličnom idejom negdje do prve polovice filma, nakon toga gotovo riješen cijeli film i ubačena skoro potpuno nova tema čime je nažalost pala kvaliteta filma. U početku se dobro počelo graditi s likovima, opet do polovice filma kada je to izgubljeno. Gluma je odlična, pogotovo glavne glumice Brydon Bloom.

Naša ocjena: 7/10

The Lodge (2020)

Recenzija: The Lodge (2020)

Žanr: Drama, horor, triler

Redatelj: Severin Fiala, Veronika Franz

Glumci: Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Richard Armitage, Alicia Silverstone

Radnja ukratko: Uskoro će postati maćeha i okovana je snijegom s dvoje djece svog zaručnika u zabačenom odmaralištu. Tek što se odnosi počnu poboljšavati između trija, događaju se neki čudni i zastrašujući događaji.

Naše mišljenje ukratko: Franz i Fiala možda igraju malo sigurno filmom “The Lodge”, ne odvajajući se previše od formule za koju su znali da je već jednom radila. “The Lodge” je više uznemirujuć nego zastrašujuć, svojim jezivim ambijentom i zastrašujućim zapletom upravlja većinom ovog horora. Užasi filma ne dolaze iz vanjske ili natprirodne sile, već iz okrutnosti koju čak i djeca mogu nositi.

Naša ocjena: 7/10

Underwater (2020)

Recenzija: Underwater (2020)

Žanr: Akcija, drama, triler

Redatelj: William Eubank

Glumci: Kristen Stewart, T.J. Miller, Vincent Cassel

Radnja ukratko: Posada podvodnih istraživača mora se pobrinuti za sigurnost nakon što je potres uništio njihov podzemni laboratorij.

Naše mišljenje ukratko: Znanstveno-fantastični horor film koji donosi klaustrofobijski triler s dobrim glumačkim ansamblom i izvedbama, napetom muzikom i smjerom u kojem se čini da ovaj film pokušava vratiti žanr SF, horor, triler filmova iz 1980tih poput Alien, The Thing ili The Abyss. Film nudi akciju i napetost od prve do zadnje minute. Nažalost, priča mu baš i nije inovativna, te nisu imali vremena za razvoj likova.

Naša ocjena: 7/10

VFW (2020)

VFW (2020)

Žanr: Akcija, horor

Redatelj: Joe Begos

Glumci: Martin Kove, William Sadler, Stephen Lang

Radnja ukratko: Skupina ratnih veterana mora braniti svoj lokalni VFW post i nedužnu tinejdžerku od poremećenog dilera droge i njegove neumoljive vojske punk mutanata.

Naše mišljenje ukratko: Iako ne pretjerano sofisticiran, ovaj film je vrlo hrabar, drzak i zabavan film. I dok mu možda likovi nisu baš najbolje razvijeni, oni su vrlo dobro odglumljeni pa se kroz to uspijemo povezati s njima. Pun je brutalnog nasilja što će se ljubiteljima horora sigurno svidjeti, iako mu mali prostori i slabo osvjetljenje ne čine uslugu. Za sve ljubitelje brutalnog nasilja u filmovima naša preporuka.

Naša ocjena: 7/10

The Hunt (2020)

The Hunt (2020)

Žanr: Akcija, horor, triler

Redatelj: Craig Zobel

Glumci: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz

Radnja ukratko: Dvanaest stranaca probudi se na čistini. Ne znaju ni gdje su, ni kako su stigli tamo. Ne znaju da su izabrani – za vrlo specifičnu svrhu – Lov.

Naše mišljenje ukratko: The Hunt pripada odličnoj glavnoj glumici Betty Gilpin, te dok ima poneke interesantne ideje i nekoliko velikih šokova, ni izbliza nije toliko kontroverzan koliko ga se najavljivalo da će biti.

Naša ocjena: 7/10

Color Out of Space (2020)

Color Out of Space (2019)

Žanr: Horor, sci-fi

Redatelj: Richard Stanley

Glumci: Nicolas Cage, Joely Richardson, Madeleine Arthur

Radnja ukratko: Osamljeno poljoprivredno gospodarstvo pogodi čudan meteorit koji ima apokaliptične posljedice za obitelj koja živi tamo, a  možda i svijet.

Naše mišljenje ukratko: Richard Stanley uspio je u onome u čemu mnogi prije njega nisu – prilično je uspješno i autentično adaptirao jednu vrlo složenu priču H.P. Lovecrafta. Iako je film daleko od savršenog i ima nekoliko elemenata tipičnih za loše američke horore, Color Out of Space je svejedno dovoljno intrigantan, dovoljno izazovan i maštovit film koji će vas uvjerljivo povesti na put od suočavanja s nepoznatim do neizbježnog pada u bezdan potpunog ludila, iz kojega samo oni najjači i najsretniji izlaze relativno čitavi. Uz snažnu interpretaciju Nicholasa Cagea, Color Out of Space je film koji nam pokazuje nove dimenzije horora i pruža iskustvo gledanja gotovo jednako neobično kao i iskustvo čitanja Lovecraftovih priča.

Naša ocjena: 7/10

The Invisible Man (2020)

Trailer: The Invisible Man (2020)

Žanr: Horor, sci-fi, triler

Redatelj: Leigh Whannell

Glumci: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge

Radnja ukratko: Nakon što sazna da je njezin nasilni muž od kojeg je prethodno pobjegla počinio samoubojstvo, Cecilia Kass misli da je njezinoj noćnoj mori napokon došao kraj. No, noćna mora će tek započeti kada shvati da je progoni netko tko nije vidljiv ljudskom oku, a samo jedan čovjek na svijetu ima za to ima motiv.

Naše mišljenje ukratko: Film koji je malo toga obećavao, ali jako puno toga isporučio. Iako sami horor aspekti ne prednjače u odnosu na aspekte ostalih žanrova koji su umiješani u ovaj kompletni proizvod, i iako nema onog pravog doživljaja straha, odličan razvoj priče i kvaliteta svih ostalih segmenata od ovoga stvaraju film koji će zasluženo dobiti mjesto na listi najboljih filmova godine. Elisabeth Moss vrlo dobra u glavnoj ulozi, amosfera i napetost odlično odrađeni zahvaljujući vrlo visokoj kvaliteti režije i produkcije. Izvrsna dramatična glazba, solidni plot-twistovi i jako dobar razvoj i karakterizacija glavnih likova u konačnici stvaraju film koji toplo možemo preporučiti ljubiteljima svih žanrova koje je ovaj film uspio izmješati.

Naša ocjena: 9/10

Come to Daddy (2020)

Come to Daddy (2019)

Žanr: Komedija, horor, triler

Redatelj: Ant Timpson

Glumci: Elijah Wood, Stephen McHattie, Garfield Wilson

Radnja ukratko: Muškarac u tridesetima putuje u zabačenu kabinu kako bi se ponovno povezao sa otuđenim ocem.

Similar Posts