10 odličnih Horora nepravedno ocijenjenih s manje od 7 na IMDb

10 odličnih Horora nepravedno ocijenjenih s manje od 7 na IMDb

Ne znate što raditi navečer, tek ste završili s napornim poslom, a ne ide vam se van. Zašto se ne zabaviti dobrim horor filmom? Razmislite o iskrivljenim umovima koji dolaze s jezivim, atmosferskim svijetom demona i Slashera… čekajte, kakav je to zvuk? Nema veze, vjerojatno to nije bilo ništa, vjerojatno…

Dobre horor filmove i dobre komedije je teško napraviti. Zašto? Jer za razliku od svojih više moždanih kolega, oni apeliraju na primitivniji dio mozga. Taj dio koji ne misli, nego samo reagira. Također, za razliku od filmova u kojima ima malo više razmišljanja, horor filmovi ovise o ukusu.

Teško da ćete pronaći nekoga tko ne voli The Dark Knight ili Lion King (ako pronađete, vrlo vjerojatno ćete brzo pobjeći od njega). Ali za svaku osobu koja misli da je The Shining odličan film koji zaslužuje svoju ocjenu od 8.4 na IMDb, uvijek će se naći i osobe kojima se taj film neće svidjeti, ili bi više voljeli vidjeti trojke nego blizance, jer blizanci po njima nisu dovoljno jezivi.

U svakom slučaju, horor filmovi nisu robovi popularnog mišljenja kao što su možda neki drugi žanrovi, tako da izvori poput IMDb mogu zavarati gledatelje. Upravo iz tog razloga odlučili smo vam napraviti popis od 10 odličnih horor filmova koji su po nama nepravedno ocijenjeni ocjenom manjom od 7 na IMDb.

Grave Encounters (2011)

Grave Encounters (2011)

IMDb ocjena: 6,1

Žanr: Horor

Redatelj: Colin Minihan, Stuart Ortiz

Glumci: Ben Wilkinson, Sean Rogerson, Ashleigh Gryzko

Radnja ukratko: Za svoj reality show lov na duhove, producentska ekipa se zatvori u napuštenu mentalnu bolnicu koja je navodno ukleta – i moglo bi se pokazati da je to sve istina.

Brightburn (2019)

Trailer: BrightBurn (2019)

IMDb ocjena: 6,2

Žanr: Horor

Redatelj: David Yarovesky

Glumci: Elizabeth Banks, Meredith Hagner, David Denman

Radnja ukratko: Što bi se dogodilo kad bi nadareno dijete s druge planete sletilo na Zemlju, ali umjesto da postane junak čovječanstva, ono postaje nešto daleko zlokobnije? Nakon teške borbe s neplodnosti, Torin san o majčinstvu ostvaruje se dolaskom tajanstvenog dječaka. Brandon se čini da je sve ono što su Tori i njezin suprug Kyle ikada željeli – pametan, talentiran, znatiželjan u otkrivanju svijeta. No kako se Brandon približava pubertetu, čini se da se u njemu budi moćna tama, a Tori postaje užasnuta strašnim sumnjama o svom sinu. Jednom kad Brandon počne djelovati pod utjecajem mračnih podražaja, njegovi najbliži se nađu u velikoj opasnosti. Čudotvorno dijete se pretvara u zlog grabežljivca koje nesputano hara Kansas Cityjem.

Insidious (2010)

Insidious (2010)

IMDb ocjena: 6,8

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: James Wan

Glume: Patrick Wilson, Rose Byrne, Ty Simpkins

Radnja ukratko: Obitelj pokušava zaustaviti zle duhove od zatočavanja njihovog komatoznog djeteta u području zvanom The Further.

1408 (2007)

1408

IMDb ocjena: 6,8

Žanr: Fantazija, horor, misterija

Redatelj: Mikael Håfström

Glumci: John Cusack, Samuel L. Jackson, Mary McCormack

Radnja ukratko: Muškarac koji se specijalizirao za uklanjanje paranormalnih pojava prijavljuje se u legendarnu sobu 1408 u hotelu Dolphin. Ubrzo nakon što se smjestio suočava se s istinskim terorom.

Resident Evil (2002)

10 odličnih Horora nepravedno ocijenjenih s manje od 7 na IMDb

IMDb ocjena: 6,7

Žanr: Akcija, horor, svi-fi

Redatelj: Paul W.S. Anderson

Glumci: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Ryan McCluskey, Jason Isaacs

Radnja ukratko: Posebna vojna jedinica se bori protiv snažnog i izvan kontrole superkompjutera i stotina znanstvenika, koji su nakon laboratorijske nesreće mutirali u čudovišta koje jedu ljude.

Final Destination (2000)

Final Destination (2000)

IMDb ocjena: 6,7

Žanr: Horor, triler

Redatelj: James Wong

Glumci: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith

Radnja ukratko: Nakon što tinejdžer ima zastrašujuću viziju kako on i njegovi prijatelji umiru u avionskoj nesreći, on sprečava nesreću samo kako bi ih Smrt počela progoniti, jednog po jednog.

Silent Hill (2006)

Silent Hill (2006)

IMDb ocjena: 6,5

Žanr: Horor

Redatelj: Christophe Gans

Glumci: Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean

Radnja ukratko: Žena, Rose, kreće u potragu za posvojenom kćeri u okvirima čudnog, pustog grada zvanog Silent Hill.

Sinister (2012)

Sinister (2012)

IMDb ocjena: 6,8

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: Scott Derrickson

Glumci: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone

Radnja ukratko: Ethan Hawke se nalazi u ulozi Ellisona, pisca koji se specijalizirao za teme vezane za stvarne zločine. Nakon jednog vrhunskog bestsellera ostao je bez ideja koje će ga potaknuti na pisanje pa je zato krenuo tragati za slučajem koji će ga ponovno proslaviti. Tako s obitelji seli u mali gradić u kojemu je nedavno serijski ubojica objesio cijelu jednu obitelj. Tajeći od svoje žene, Ellison useljava obitelj upravo u kuću u kojoj se to dogodilo. Prilikom useljavanja, na tavanu pronalazi kutiju punih kućnih filmova koje odluči detaljno istražiti.

Orphan (2009)

Orphan (2009)

IMDb ocjena: 6,9

Žanr: Horor, misterija, triler

Redatelj: Jaume Collet-Serra

Glumci: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

Radnja ukratko: Kako bi lakše preboljeli gubitak djeteta, Kate i John odluče usvojiti dijete iz lokalnog sirotišta. Na čudan način ih privuče jedna djevojčica, koja im se jako svidi te odluče da je upravo ona nova pridošlica u njihovoj obitelji. Ubrzo nakon što se Esther doseli, Kate primjeti da se djevojčica čudno ponaša.

The Purge (2013)

The Purge (2013)

IMDb ocjena: 5,7

Žanr: Horor, triler

Redatelj: James DeMonaco

Glumci: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder

Radnja ukratko: 2022. godine SAD je postao ‘preporođena država’. Zločini i nezaposlenost su najniži ikada, a kako bi te brojke i ostale takve vlada je osmislila 12-satni godišnji period nazvan ”Pročišćenje”. Pročišćenje služi kao svojevrsna katarza, to je vrijeme kad svi ljudi mogu iskaliti svoje negativne emocije jer su skoro svi zločini (uključujući i ubojstvo) dopušteni i legalni, a policija i hitna pomoć su ‘na čekanju’…

Similar Posts