Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015)

Put prema Infinity War je postao puno vidljiviji nakon drugog Avengers filma. Film nas je upoznao s Mind Stone, koji smo otkrili da se sada nalazi u glavi Visiona. Prema trailerima za Infinity War, čini se kako bi dani Visiona mogli biti odbrojeni, s obzirom na to da Black Order dolazi po kamen.

Također, kroz neke mračne snove i vizije, koje su imali Tony Stark i Thor, mogli smo vidjeti kako teški dani dolaze za naše voljene superjunake.

Captain America: Civil War

Captain America: Civil War (2016)

Svaki Avengers film je ključno za pogledati prije dolaska Infinity War filma, a s obzirom na to da je Captain America: Civil War zapravo The Avengers 2.5, dakako da je ključan za pogledati. Civil War je vrlo važan iz razloga da saznamo u kakvom se trenutnom stanju nalaze naš tim Avengersa. Najveća prijetnja stiže, a naši heroji nisu ujedinjeni kako su nekada bili.

Civil War nas također upoznaje s dvoje novih heroja, vrlo važnih za nadolazeći Infinity War film, Spider-Man i Black Panther. Oba su lika od tada imali svoje solo filmove, ali sve što trebate znati o njima možete saznati u Civil War.

Doctor Strange

film-doctor strange

Infinity War će biti prvi film u kojem ćemo vidjeti Stephen Strange i Wonga kako se bore uz Avengerse, tako da ne škodi vratiti se unazad i pogledati ovaj film.

Također vrlo je važan jer nas upoznaje s Time Stone. Zahvaljujući Doctor Strange, ostaje nam još samo jedan Infinity Stone za otkriti, a to je Soul Stone.

Thor: Ragnarok

Trailer: Thor: Ragnarok (2017)

Posljednji Thor film je promijenio puno stvari u MCU. Prikazao je uništenje Asgarda, baš kako ga je Thor i vidio u filmu Age of Ultron, te Thorovo uzdizanje dok postaje kralj beskućnika. Također završne scene direktno se vežu na Infinity War film.

Ragnarok je također ključan dio u odnosu između Thora i njegovog brata Lokija. Također je i važan za Hulka, te objašnjava gdje je on bio od Age of Ultron i zašto će njegov povratak na Zemlju biti toliko važan.

Još treba spomenuti: Black Panther

Internacionalni Trailer: Black Panther (2018) - Svijet filma

Iako sam film nije pretjerano važan za Infinity War, te smo samog Black Panthera već mogli upoznati u Civil War, čini se kako će se neke od ključnih scena u Infinity War odigrati upravo u Wakandi, te će uključivati neke od likova iz ovog filma, Okoye i M’Baku.