Avatar 2: Kate Winslet oborila Tom Cruiseov rekord u zadržavanju daha prilikom snimanja podvodne scene

Avatar 2: Kate Winslet oborila Tom Cruiseov rekord u zadržavanju daha prilikom snimanja podvodne scene

Tijekom snimanja filma Avatar 2 Jamesa Camerona, Kate Winslet zadržala je dah pod vodom više od sedam minuta, oborivši rekord koji je držao Tom Cruise u Mission: Impossible – Rogue Nation. Prije nego što je oborio svoj rekord, Tom Cruise šest je minuta zadržavao dah dok je snimao podvodnu stunt za peti film M:I film.

Na svojim raznim stranicama društvenih mreža, Avatar 2 debitirao je prvu sliku Winslet uronjenu u veliki spremnik dok je nosila utege i snimala scenu za nadolazeći nastavak Avatara. Winslet se nije pojavila u prvom Avatar filmu, a na temelju zajedničke slike, čini se da igra neku vrstu morskog života s onim što izgleda kao krila. Snimanje Avatar 2 zahtijevalo je veći dio glumačke ekipe za snimanje scena pod vodom, a Winslet se pripremila za svoju ulogu i u intervjuima je opisala dijelove svog treninga. “Morao sam naučiti kako roniti slobodno da bih odigrala tu ulogu u Avataru”, navodi Winslet u intervjuu za THR, “a to je bilo nevjerojatno.”

Prema otkrivenim detaljima zapleta, Avatar 2 trebao bi nastaviti priču o Jakeu Scullyju (Sam Worthington) i Neytiri (Zoe Saldana) dok putuju preko Pandorinih oceana i suočavaju se licem u lice s klanom koji obitava u moru pod nazivom Metkayina gdje upoznaju Na’vija po imenu Ronal, kojeg glumi Winslet. Winslet je podijelila više detalja o sekvenci i kako je prevladala poteškoće tijekom snimanja:

“Hodala sam dnom spremnika. To je velika ceremonijalna sekvenca s tim ogromnim teškim krilima. To je bilo prilično zastrašujuće. Stvar je u tome da, kad sedam minuta možete zadržati dah, postanete bez straha. Zapravo, čudno, mogala sam se osloniti na vlastitu sposobnost da toliko dugo zadržavam dah. Nekako se uopće nisam bojala.”

Avatar 2: Kate Winslet oborila Tom Cruiseov rekord u zadržavanju daha prilikom snimanja podvodne scene

Na temelju okolnosti, logično je da bi Winslet glumeći podvodno stvorenje rezultirala time da bi morala naučiti zadržavati dah na dulje vrijeme. Očito je svoje novonaučene talente dobro iskoristila pomažući si da prevlada svoj strah. U Mission: Impossible – Rogue Nation, vratolomija zbog koje je Cruise trebao zadržati dah više od šest minuta uključivao ga je u to da je bio pod vodom dok je mijenjao datoteke u sigurnosnom objektu. Tijekom scene, Cruiseov Ethan Hunt trebao bi zadržati dah samo tri minute, ali njegov se zadatak komplicira nakon što ga udari mehanička ruka koja prelazi preko sigurnosnog spremnika. Za njegovu vratolomiju, Cruiseu su pomagali i trenirali ronioci i vojni specijalist koji su ga naučili trikovima kako duže zadržavati dah.

Bez obzira na razlog zbog kojeg je svaki glumac trebao toliko dugo zadržati dah, oba su podviga nevjerojatno impresivna. Usporedbe radi, Ginisov rekord u zadržavanju daha iznosi 24 minute, iako je to trostruko više od onoga što su glumci postigli, to nimalo ne umanjuje impresivnost njihovog podhvata i ukazuju na takvu predanost svom zanatu koju imaju oba glumca. Štoviše, zadaci sugeriraju vrlo zdrav radni odnos između glumca i redatelja. Avatar 2 označava ponovno okupljanje Cameron i Winslet nakon što se pojavila na Titanicu više od 20 godina ranije. Jasno je da između Winslet i Cameron te Cruisea i Mission: Impossible – Rogue Nation redatelja Christophera McQuarriea, obojica redatelja imaju ogromno povjerenje i poštovanje prema svojim zvijezdama i obrnuto. Dugo očekivani Avatar 2 trebao bi izaći krajem 2022. godine, čitavih 13 godina nakon prvog filma. I na temelju svih ovih informacija, jasno je da Cameron traži potpunu predanost svojih glumaca svojim ulogama, a Winslet je potpuno spremna ispuniti ta očekivanja.

Druge je zanimalo i ovo...