Harrison Ford se prisjetio Sean Connerya sa snimanja ‘Indiana Jones and the Last Crusade’

Harrison Ford se prisjetio Sean Connerya sa snimanja ‘Indiana Jones and the Last Crusade’

Harrison Ford podijelio je lijepo sjećanje na pokojnog Seana Conneryja, prisjetivši se zajedničkog vremena tijekom snimanja filma Indiana Jones and the Last Crusade. Vjerovao je da je film objavljen 1989. godine posljednji dio hvaljene avanturističke franšize i bio je veliki hit.

Osim uspjeha na blagajnama i među kritičarima, Last Crusade predstavio je publici oca Indiane Jonesa, ulogu koju je Connery preuzeo s velikom vještinom. Oskarom nagrađeni film vjerojatno ima jednu od najboljih radnji cijele franšize, a na razočaranje mnogih obožavatelja Connery se nikad nije vratio kao profesor Henry Jones 2007. godine koji je široko ismijavao Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. Connery je preminuo prošlog vikenda u svom domu na Bahamima, ostavljajući za sobom naslijeđe nevjerojatnog rada i bez nedostatka obožavatelja iz više različitih dobnih i demografskih skupina. Veoma poznat po svom djelu kao James Bond u ranim godinama te ikonske franšize, Conneryjevi napori u Last Crusade stvorili su lik koji je bio antiteza Fordovom grubom i posrnulom Indiani Jonesu, omogućavajući savršenom spoju humora i patetike da pronađe svoj put u serijalu.

Uz počast Conneryjevom sjaju koji se i dalje slijeva od raznih poznatih osoba, uvijek je sjajno čuti od onih koji su radili sa zvijezdom. Ford je govorio o smrti svog kolege iz Last Crusade, otkrivajući da je bilo puno zabave dok su njih dvoje snimali voljeni nastavak. Prema službenoj izjavi za Variety, Ford se prisjetio vožnje motocikla s Conneryjem u prikolici, “neravnom, zavojitom planinskom stazom”. Možda ne zvuči kao da je Conneryju bilo zabavno, ali Fordova trenutno naklonost daje do znanja da su oba glumca uživala u zajedničkom vremenu:

“Bio mi je otac … ne u životu … već u ‘Indyu 3. Ne poznaješ zadovoljstvo dok ti netko ne plati da povedeš Seana Conneryja u bočnom automobilu ruskog motocikla koji poskakuje neravnom, zavojitom planinskom stazom i uzimajući ga gledati kako se migolji. Bože, zabavili smo se – ako je na nebu, nadam se da imaju terene za golf. Počivaj u miru, dragi prijatelju.”

Harrison Ford se prisjetio Sean Connerya sa snimanja ‘Indiana Jones and the Last Crusade’

Dotična scena događa se nedugo nakon što Jones spasi oca iz nacističkih kandži u dvorcu na austro-njemačkoj granici. U slijedu potjere koji uključuje Jonesa da se riješi svojih nacističkih progonitelja pomoću nekih pametnih taktika, Connery urnebesno ne odobrava agresivnu prirodu svog sina. Razumljivo je zašto se Connery ne bi najbolje proveo, s obzirom na to da se čini da je Ford dobio udobniji posao vožnje motocikla. Prikolica također izgleda prilično tijesno, no čini se da je Fordova izjava o neravnoj i izvitoperavoj stazi ostavila zvijezdu Indiane Jonesa u lijepim uspomenama.

Bez sumnje, Indiana Jones and the Last Crusade ne bi bili isti bez Conneryja. Moglo se dobiti uvid u to tko je Jones i kakav ga je kućni život usmjerio prema osobi kojom je postao bilo je fascinantno za obožavatelje. Iako mnogi Raiders of the Lost Ark ubrajaju u najbolji Jonesov film od svih njih, upravo je Last Crusade slavnom liku doista pružio život izvan života zvijezde akcije i avanture.

Similar Posts