10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017 - Svijet filma

10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017

Do sada smo pravili liste filmova s najvećim zaradama, najboljih filmova i slično, a sada je vrijeme da vam donesemo i najveća filmska razočaranja ove godine. Koji je po vama film najveće razočaranje godine? 

Nije uvijek lako za reći što je kod filmova dobro, a što loše. Dok će nekima jedni biti dobri, drugim gledateljima neće, pa tako se niti kritičari ne mogu složiti do kraja oko pojedinih filmova. Mi smo ovu listu pravili prema očekivanjima, budžetu i talentu koji stoji iza filmova. Iako neki filmovi nisu pravljeni za velike zarade, mali budžet nije razlog za napraviti loš film, ipak najgori filmovi idu onima s velikim budžetima, koji su totalno razočarali na svjetskim kino blagajnama.

10. The Boss Baby

10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017

Redatelj: Tom McGrath

Glumci: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel

Budžet: $125 milijuna

Ukupna zarada: $498,928,283

Iako je jedan od onih koji su najbolje zaradili na ovoj listi (omjer uloženo – dobiveno), puno se više očekivalo od ovog animiranog filma, iza kojeg stoje glumci poput Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel i drugih.

9. Fifty Shades Darker

10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017

Redatelj: James Foley

Glumci: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson

Budžet: $55 milijuna

Ukupna zarada: $380,981,543

Drugi nastavak jedne od najpopularnijih književnih trilogija, nije uspio ponoviti odličan uspjeh prvog dijela na kino blagajnama. Ono što je uspio je dobiti još gore ocjene kritike kod prvog, koje su već bile niske.

8. The Emoji Movie

10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017

Redatelj: Tony Leondis

Glumci: T.J. Miller, James Corden, Anna Faris

Budžet: $50 milijuna

Ukupna zarada: $216,970,871

Iskreno od ovog filma nisam puno ni očekivao i mislim da i ovo što je zaradio mu je puno previše. Jedan od najgore ikada ocijenjenih filmova kako od kritike tako i od gledatelja. Ipak, nekako je studio očekivao da će zaraditi i više od ovoga, dosta više.

7. The Snowman

Redatelj: Tomas Alfredson

Glumci: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg

Budžet: $35 milijuna

Ukupna zarada: $42,970,765

Pravljen prema fantastičnoj Norveškoj krimi triler knjizi istog imena od pisca Jo Nesbø, od ovog filma u kojem glumi Michael Fassbender se jako puno očekivalo. Kritika ga je popljuvala, kao i gledatelji.

6. Ghost in the Shell

Redatelj: Rupert Sanders

Glumci: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Takeshi Kitano

Budžet: $110 milijuna

Ukupna zarada: $169,801,921

Film pravljen na temelju vrlo popularnih Japanskih manga stripova istog imena, kojem je prethodio odlični animirani film, nažalost već prije samog izlaska prozivan zbog raznih kontroverzi ‘whitewashing’ (zamjena Azijskih glumaca bijelcima), nije uspio polučiti uspjehe svojih prethodnika, iako je u njemu glumila vrlo atraktivna Scarlett Johansson.

Similar Posts