'The Flash' film će pratiti drugačiju verziju 'Flashpoint' stripa

‘The Flash’ film će pratiti drugačiju verziju ‘Flashpoint’ stripa

Redatelj nadolazećeg filma The Flash Andrés Muschietti otkriva da je film još uvijek Flashpoint, ali da će se dogoditi promjene u odnosu na omiljeni izvorni strip.

Za DCev dugo gestikulirajući The Flash film često se priča da je adaptacija ikonične priče iz Flashpoint stripa, i iako se čini da je to još uvijek slučaj, on neće striktno pratiti izvorni materijal. Projekt je već vidio kako litanija njegovih redatelja dolazi i odlazi, ostavljajući neke fanove da se zapitaju hoće li The Flash uopće i ikad ugledati svjetlo dana. No, s datumom izlaska za 2022. godinu, i sa redateljem horor duologije It, Andrés Muschiettijem, stvari su se glede ovog projekta napokon pokrenule.

Očekuje se da će Ezra Miller, koji je u filmovima Batman v Superman: Dawn of Justice i Justice League glumo Barryja Allena/The Flasha, ponoviti svoju ulogu Scarlet Speedstera – što će biti prvi solo film legendarnog superjunaka na velikom platnu. Nakon financijskog uspjeha filmova Aquaman i Wonder Woman, kritičkog pljeska za Shazam i popularnosti TV serije The Flash, koja je nedavno dobila odobrenje za svoju sedmu sezonu, Warner Bros. bez sumnje će imati velike nade u uspjeh ovog filma.

'The Flash' film će pratiti drugačiju verziju 'Flashpoint' stripa

Sada, Muschietti je nagovijestio kreativni smjer prema kojem će se film kretati. Pojasnio je prethodne glasine, ali ne na način na koji su gledatelji možda očekivali. Izjavio je da će film biti “drugačija verzija Flashpointa nego što očekujete.” Hoće li ovo isključiti priču o tradicionalnom podrijetlu za naslovnog lika ili sugerirati da će se takva priča kombinirati s elementima sage Flashpoint, ostaje za vidjeti.

Izvorna Flashpoint priča, naravno, prikazala je kako Barry Allen ubrzava vrijeme unatrag da spriječi ubojstvo svoje majke, samo da bi se vratio u sadašnjost vrlo različitu od one koju je ostavio ovdje. Pronašao je svijet u kojem Superman nedostaje, Aquaman i Wonder Woman su usred rata, a Bruce Wayne ubijen je kao dječak, što je dovelo do toga da njegov otac postane inačica Viteza Tame, a njegova majka Joker. To sve naravno zvuči kao sjajna filmska slika, u stvari je već napravljeno u animirani film. Međutim, ne znamo koliko će tih zavjeta izvornog materijala zavjeta Muschietti donijeti na stol.

Vjerojatno je da ovo neće biti glavni crossover prerušen u solo avanturu, slično kao što se ispostavilo sa Marvelom u filmu Captain America: Civil War. Uz citiranje “nije ono što očekujete”, moglo bi se dogoditi da element za putovanje vremenom bude uključen u zaplet, a to će biti i dalje od utjecaja stripa. Reverse Flash kao negativac također bi mogao biti faktor kao što je to bilo u stripu.

Uz Ezru Millera , u filmu se vraćaju Bem Affleck i Michael Keaton koji repriziraju uloge svojih Batmana iz DCEUa, odnosno iz Burtonove duologije.

Jasno je da je Muschiettijev komentar doveo do više pitanja nego odgovora, ali sve će postati jasno kada The Flash dospije u kina 4. studenog 2022. godine.

Similar Posts