10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017 - Svijet filma

10 Najvećih Filmskih Razočaranja 2017

5. Snatched

Redatelj: Jonathan Levine

Glumci: Amy Schumer, Goldie Hawn, Kim Caramele

Budžet: $42 milijuna

Ukupna zarada: $60,845,711

Komedija u kojoj glume Amy Schumer i nakon dugo vremena (2002) Goldie Hawn, očekivano je da će na račun imena glumica, ako već ničeg drugog, privući publiku u kina, ali to im nažalost nije pošlo za rukom.

4. Baywatch

Redatelj: Seth Gordon

Glumci: Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario

Budžet: $69 milijuna

Ukupna zarada: $177,856,751

Baywatch nije tako veliko razočaranje na kino blagajnama kao neki od filmova, ali ako pogledamo glumačku postavu iza filma, koja sama po sebi dovodi ljude u kina, te još ako znamo da će ta ista glumačka postava biti s malo ili gotovo ništa odjeće na sebi, film ispada pravo razočaranje, a ako ste ga gledali znate da i je. Uz to prije početka prikazivanja najavljivan je nastavak, koji je sada pod velikim upitnikom, da ne govorimo o ogromnoj reklami koju su radili, a nije uračunata u budžet.

3. Geostorm

Recenzija: Geostorm (2017) - Svijet filma

Redatelj: Dean Devlin

Glumci: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish

Budžet: $120 milijuna

Ukupna zarada: $208,298,645

Film koji je užasno podbacio, kako na kino blagajnama, tako i radnjom. Osim očiglednog budžeta, na film je utrošeno jako puno novaca na reklamu, a čak ni Gerard Butler ovaj film katastrofe nije uspio spasiti od totalne katastrofe.

2. Justice League

Justice League - Batman upoznaje Flasha i Aquamana - dva Trailera

Redatelj: Zack Snyder

Glumci: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa

Budžet: $250-300 milijuna (navodno moguće i dosta više)

Ukupna zarada: $633,956,347 (još igra u kinima)

Iako se po zaradi čini kako ovaj film nije tako jako podbacio, realnost je drugačija. Očekuje se da studio bude barem $100 – 200 milijuna u minusu. Mada to i nije najgora stvar, najgore je što je on trebao biti odskočna daska drugim filmovima u DC svemiru, bio je sve samo ne to. U obranu ovog filma, od početka su ga razni problemi okruživali, tako da na kraju nije ni čudo kako je prošao.

1. King Arthur: Legend of the Sword

Redatelj: Guy Ritchie

Glumci: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey, Jude Law

Budžet: $175 milijuna

Ukupna zarada: $148,675,066

Uvjerljivo najveće razočaranje godine. Čak bi išao tako daleko da bi ostavio 5 praznih mjesta između njega i Justice League. Osim što nije uspio zaraditi čak ni svoj budžet, što se otprilike procjenjuje da zarada treba biti tri puta veća kako bi išta zaradili nakon reklama koje nisu uračunate u budžet, redatelj Guy Ritchie je najavljivao ovaj film kao prvi u serijalu od, pazite sad ovo, još čak pet nastavaka. Film nisu pomogli ni vrlo dobri glumci poput Charlie Hunnam i Jude Law, te odlični vizualni efekti.

Similar Posts