Recenzija: The Perfection (2019)

Recenzija: The Perfection (2019)

Pogledali smo novi Netflixov horor triler film naziva The Perfection. Našu recenziju filma The Perfection pročitajte u članku.

Žanr filma:

Horor, drama, triler

Redatelj:

Richard Shepard

Scenarist:

Eric C. Charmelo, Richard Shepard

Glumci:

Allison Williams, Alaina Huffman, Steven Weber

Radnja ukratko:

Kada uznemirena čudesna glazbenica Charlotte (Allison Williams) potraži Elizabeth (Logan Browning), novu zvijezdu njezine bivše škole, susret šalje oba glazbenika na zlokobnu stazu sa šokantnim posljedicama.

Recenzija: The Perfection (2019)

Film The Perfection prati dvije glazbene umjetnice koje se po prvi puta upoznaju, te nakon vrlo senzualne noći kreću na putovanje. Jedna od njih se naizgled razboli i film tu odjednom kreće u jednom nerealnom i nadnaravnom smjeru, što je potpuno iznenađenje za ovaj film i čini se kao da mu uopće nije mjesto tu, čak čini se glupo i ubačeno samo kako bi pretjerali sa stvarima u filmu. Međutim, stvari se drastično, drastično mijenjaju i film od jednog bezidejnog i blesavog horor filma gotovo C produkcije, pretvara se u vrlo dobar horor triler film, s tri velika zapleta u filmu (od toga su me dva gotovo šokirala).

U samo sat i pol vremena, koliko traje film, stalo je jako puno zanimljive radnje u njega. Prvi dio filma izgleda toliko blesavo da sam skoro prestao s gledanjem, kako bi se prevario, sve stvari u filmu izrazito dobro sjednu na svoje mjesto, jednom kada se puzzle poslože. Iako inače nisam ljubitelj Netflixovih filmova, jer ih često izbacuju samo zato da napune svoju veliku riznicu, s ovim filmom i pametno smišljenom radnjom su me dobro iznenadili.

Osim odlične radnje pune preokreta, film je ponudio rijetko viđene brutalnosti. Osakaćivanje na jednom novom nivou. Iako će oni koji to vole sigurno biti oduševljeni s tim scenama, mora se reći da nisu besmisleno ubačene u film samo kako bi vam ga zgadili, nego kao i ostatak filma, uglavnom sve imaju neku logiku.

Recenzija: The Perfection (2019)

Film je poprilično feminiziran, možda će to nekoga smetati, mene nije, zapravo ove dvije glumice su mi bile odlične u svojim ulogama. I dok nisu pretjerano poznate, Allison Williams koja glumi Charlotte je možda i najpoznatija iz filma Get Out, dok je Logan Browning koja glumi Lizzie meni najpoznatija iz fantastične serije Misfits, odglumile su vrlo dobro. Osim dvije vrlo dobre glavne glumice, tu je i poznati Steven Weber (ima preko 150 kredita na IMDb) u ulozi njihovog tutora Antona.

Interesantno, jedna od lošijih stvari u filmu i to filmu koji bi trebao biti o nekoj klasičnoj i umjetničkoj glazbi, je upravo loša glazba, ili točnije glazba koja uopće ne ide uz ovaj film. Pa ako je već radnja o glazbenim umjetnicama neke klasične glazbe, onda su tako nešto i trebali staviti u film, a ne neki pop, hip-hop i ostalo što su stavljali.

Ovaj film definitivno nije za svakoga, pogotovo one koji imaju slab stomak jer ima nekih zaista odurnih scena u filmu. Međutim, njegovi odlični zaokreti su definitivno nešto vrijedno gledanja. Možda je čak i šteta što su ga toliko brutalno napravili jer će to sigurno neke ljude odbiti i teško da će im išta drugo uspjeti popraviti film. Rijedak mali dragulj među hrpom lošeg Netflixovog originalnog sadržaja. Ovakvih filmova treba više i po drugim žanrovima, a mi ćemo ga sigurno preporučiti na našoj listi najboljih filmova 2019. godine.

Trailer filma The Perfection:

Similar Posts