Alien 40ta godišnjica [šest kratkih filmova]

Alien 40ta godišnjica [šest kratkih filmova]

S obzirom na to da je danas 40ta godišnjica izlaska originalnog Alien filma, donosimo vam šest kratkih filmova iz Alien filmskog svemira koje sve možete pogledati u ovom članku. U čast 40te godišnjice Alien filma, 20th Century Fox se udružio s Tongal kako bi objavili seriju fanovskih kratkih filmova koji obilježavaju ovaj kultni film. Primljeno je otprilike 550 prijava za natjecanje, što je kasnije smanjeno na ovih šest pobjednika. Sada možete pogledati sve te Alien kratke filmove, koji su dužinom od 9 do 12 minuta.

Filmašima je dan pristup arhivama Aliena, te im je dopušteno da koriste koliko god žele likova i stvorova. Nakon što su filmovi bili završeni, prikazivani su diljem Comic-Con događaja u Americi.

Ispod možete vidjeti kratak sinopsis i cijeli kratki film.

Alien 40ta godišnjica [šest kratkih filmova]

Alien: Alone – Nada, napušteni član posade u zapuštenom kemijskom prijevozniku Otranto, provela je godinu dana pokušavajući održati svoj brod i sebe živima dok se oboje polako raspadaju. Nakon što je otkrila skriveni teret, riskira sve i pokreće slomljeni brod u potrazi za ljudskim životom. Napisao i režirao Noah Miller.

Alien: Containment – Četiri osobe koje su preživjele nalaze se nasukane na maloj letjelici za bijeg u dubokom svemiru. Pokušavajući sastaviti pojedinosti oko događaja koji je doveo do uništenja njihovog broda, ne znaju trebaju li vjerovati jedni drugima ili je netko od njih zaražen. Napisao i režirao Chris Reading.

Alien: Harvest – Preživjela posada oštećenog svemirskog broda ima nekoliko minuta da stigne do šatla za hitnu evakuaciju. Senzor pokreta je njihov jedini navigacijski alat koji ih vodi u sigurnost dok stvorenje u sjeni terorizira posadu. Međutim, najveća je prijetnja mogla biti skrivena na vidljivom mjestu cijelo vrijeme. U režiji Benjamina Howdeshella.

Alien: Night Shift – Kada se otkrije nestali svemirski vozač mamuran i dezorijentiran, njegov suradnik predlaže posljednje piće pred spavanje kao lijek. Blizu vremena zatvaranja, oni su nevoljko pušteni unutar skladišta za opskrbu kolonijama gdje se stanje vozača pogoršava, ostavljajući mladu djelatnicu opskrbe da sama uzme stvari u svoje ruke. Napisao i režirao Aidan Breznick.

Alien: Ore – Kao vrijedan rudar kolonije za eksploataciju planeta, Lorraine žudi za boljim životom za svoju kćer i unuke. Kada njezina smjena otkrije smrt jednog rudara pod misterioznim okolnostima, Lorraine je prisiljena birati između bijega ili prkositi upravljajućima i suočavati se sa svojim strahovima kako bi se borila za sigurnost svoje obitelji. Piše i režira Spear Sisters.

Alien: Specimen – Noćna smjena je u stakleniku kolonije, a Julie, botaničarka, čini sve što može kako bi zadržala sumnjive uzorke tla koji su potaknuli njezinog osjetljivog laboratorijskog psa. Usprkos njezinim najboljim naporima, laboratorij je neočekivano prešao u potpunu isključenost i ona je zarobljena unutra. Ono što ona ne zna, da je primjerak vanzemaljca pobjegao iz tajanstvenog tereta, a igra mačke i miša uslijedi kad stvorenje počne tražiti domaćina. Napisao i režirao Kelsey Taylor.

Similar Posts