Recenzija: War Machine (2017)

Recenzija: War Machine (2017)

Pročitajte našu recenziju, za novi Netflix film u kojem glume zvijezde poput Brad Pitt, Anthony Michael Hall, Anthony Hayes, Topher Grace, Will Poulter, Tilda Swinton i Ben Kingsley.

Žanr filma:

Komedija, drama, ratni

Redatelj:

David Michôd

Scenarist:

Michael Hastings, David Michôd

Glumci:

Brad Pitt, Anthony Michael Hall, Anthony Hayes, Topher Grace, Will Poulter, Tilda Swinton i Ben Kingsley

 War Machine (2017) on IMDb

War Machine

War Machine je sarkastični ratni film, redatelja i scenarista David Michôd, prema knjizi The Operators od Michael Hastings. To su izmišljeni događaji iz knjige, temeljeni na Generalu Američke vojske, Stanley McChrystal.

Temeljeno na istinitim događajima, film redatelja David Michôd je ciljao na humor i nažalost promašio metu.

Film je nažalost taman nešto između. Niti je dovoljno smiješan da bi bio dobra satira, niti je dovoljno ozbiljan i stvaran da bi se mogao proći kao politički filma, a definitivno nije ni dovoljno napet da bi prošao kao ratni film. Film je nažalost potpuno ne dovršen u svim pogledima. Pokušavaju kroz tu satiru, nama gledateljima, prikazati kako je rat u Afganistanu ionako osuđen na propast. Pa nismo mi gledatelji valjda ti kojima to trebaju pokušavati prikazati.

Par puta me je film uspio nasmijati, ali vrlo rijetko i vrlo kratko.

Lik Brad Pitta, koji je temeljen na stvarnom Generalu Američke vojske, Stanley A McChrystal, je u filmu preimenovan u Glen McMahon, nadimka “Glenimal”, je ukratko rečeno vrlo glup. Prvenstveno razmišljanje i ponašanje koje nudi u filmu čini se poprilično zaostalo (u medicinskom smislu), uz to su užasno iritantne mimike lica koje su natjerali Brad Pitta da radi, te još gori duboki glas. S obzirom na to, da je on glavni i gotovo jedini pravi lik u filmu, možete samo po tome zaključiti kakav je film onda.

Ako imate nešto vremena za potrošiti, a nemate baš ništa drugo za gledati, dajte mu priliku, inače sve drugo je bolje od ovoga.

Similar Posts