Čak ni Zack Snyder ne razumije 'Batman v Superman' Knightmare scenu

Čak ni Zack Snyder ne razumije ‘Batman v Superman’ Knightmare scenu

Batman V Superman: Dawn of Justice sadržao je zbunjujuću “Knightmare” scenu koju baš ni sam redatelj filma Zack Snyder ne razumije. Početni DCEU bio je snažno oblikovan od strane filmaša Zacka Snydera, i jako je podijelio mišljenja fanova i kritike. Sama skala te podjele savršeno je prikazana filmom Batman V Superman s recenzijama na stranici Rotten Tomatoes; film ima ocjenu kritičara od samo 28%, dok ipak ima više od duplo bolju od strane gledatelja, 68%.

Jedan od zbunjujućih trenutaka vidio je kako Batman doživljava tajanstvenu viziju u kojoj je sagledao mračnu budućnost. Prema Snyderu, Batman vidi budućnost u kojoj je Superman izgubio svoju voljenu Lois Lane i postao je podložan Darkseidovom Anti-Life Equation. Ovaj zli Superman je postao tiranin, osvojivši Zemlju. Tada se, u nevjerojatnom zaokretu, Batman probudio te pronašao Flasha koji se iz budućnosti projicirao u Batcave. Sve je to bilo vrlo zbunjujuće; u kojoj je mjeri Batman sanjao,a u kojoj mjeri mu Flash dao viziju pogleda u budućnost?

Zack Snyder je putem live-streama odgovara na pitanja Batman V Superman na Vero platformi, a kao dio toga, on je priznao da nije siguran što se događa u toj Knightmare sceni. Kao što je napomenuo, Bruce Wayne čeka da se neke datoteke tada dešifriraju. “Pa on … zaspi, možda,” Snyder primjećuje. “Nisam siguran. Može biti posljedica Flashovog trčanja po kozmičkoj traci i stvaranja pukotine. Može biti kombinacija tih stvari.”

Flashova urođena veza sa Silom Brzine potencijalno mu omogućuje putovanje u vremenu, premda u stripovima nastoji koristiti uređaj zvan “Kozmička traka” kako bi mu pomogao u stvaranju dovoljne brzine. Snyder jasno aludira na tu ideju, potvrđujući da je Batman trebao imati stvarnu buduću vremensku traku; Flash iz te budućnosti prikazivao mu se u pokušaju da ponovo napiše povijest. Nažalost, čak i Snyder sada priznaje da nije baš siguran kako se to događalo, objašnjavajući zašto su opći gledatelji bili zbunjeni scenom. Bez sumnje, Snyder bi se na kraju ipak odlučio na ideju da je nastavio svoju priču koja je bila namijenjena istraživanju ove vremenske trake Knightmarea.

Nažalost, scena Knightmarea sada je najbolje shvatiti kao neku vrstu kinematografske relikvije, dio priče koja se nikada neće dogoditi. Warner Bros. je izgubio povjerenje u Snyderovu viziju za DCEU, velikim dijelom zbog kritičkog prijema Batmanu V Supermana, i oni su se okrenuli u drugom smjeru. Iako je Snyder u početku ostao zadužen za Justice League, nakon obiteljske tragedije napustio je dio produkcije, a zamijenio ga je Joss Whedon. Snyderov plan je zaboravljen – i kao rezultat toga, scena Knightmarea sada je još više zbunjujuća, putokaz do odredišta do kojeg se nikada neće doći.

Similar Posts