Recenzija: The Beyond (2017) - Svijet filma

Recenzija: The Beyond (2017)

Pogledali smo novi znanstveno-fantastični, horor film, The Beyond. Naše mišljenje o filmu pročitajte u tekstu. 

Žanr:

Horor, triler

Redatelj:

Hasraf Dulull

Scenarist:

Hasraf Dulull

Glumci:

David Bailie, Jane Perry, Brian Deacon

Recenzija: The Beyond (2017)

The Beyond je nadolazeći Američki znanstveno-fantastični, horor film, redatelja i scenarista Hasraf Dulull, koji je radio kao producent vizualnih efekata na filmovima The Dark Knight, Hellboy II: The Golden Army, Prince of Persia: The Sands of Time i The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, a zvijezde filma su David Bailie (Pirates of the Caribbean filmovi, Gladiator), Jane Perry (World War Z, Borg vs McEnroe), Brian Deacon i Nigel Barber (Mission Impossible – Rogue Nation, Spectre).

Radnja filma je smještena u 2019 godinu, te opisuje novu misiju koja je poslala astronaute, modificirane naprednom robotikom, kroz novootkrivenu crvotočinu poznatu kao Void. Kada se misija neočekivano vrati, svemirska agencija želi što prije saznati što su to astronauti susreli, na svom prvom, međuzvjezdanom, svemirskom putovanju.

Film počinje vrlo dobro i zanimljivo, nekim misterioznim događanjima. Osim toga, prikaže nam rano neke vrlo zanimljive, nove tehnologije, kojih se nekako nadamo više vidjeti u filmu. Ovdje otprilike završava išta dobro u ovom filmu! Nakon tih nekoliko interesantnih scena, koje su već viđene i dobro prikazane u trailerima, svemu zanimljivom dolazi kraj. Rasprave između toga tko je u pravu, tko nije, treba li išta poduzeti ili ne i slično je samo davljenje gledatelja. Kada sam pročitao priču filma očekivao sam nešto poput Interstellar filma, o kako sam pogriješio i razočarao se.

Osim toga, cijeli film je pravljen kao dokumentarni, vjerojatno kako bi ga učinili što realnijim, ono što je ispalo je jedan vrlo usporeni i ne zanimljivi dokumentarni film. Opet, očekivao sam u tom obliku filmove poput Cloverfield, [Rec] ili nešto tako slično, opet ni blizu.

Ok, priča ništa ne valja, pa hajde barem će efekti biti dobri, e pa neće. Samo se čini da bi moglo dobro izgledati, ali kad god nešto se treba prikazati ili ispasti dobro, samo naprave nekakve blještave slike kako baš ništa ne bi vidjeli.

Ipak, meni najgori dio filma je kraj i poruka koju film šalje, koja je vrlo priglupa, naivna i više ni mala djeca u nju ne vjeruju. Ne bi htio otkrivati onima koji će gledati, ali to mi je najgori dio filma i baš me naživciralo.

Similar Posts