Recenzija: Guardians of the Galaxy vol. 2

Nastavak avantura tima Guardiansa i otkrivanje Peter Quillova oca.

Žanr:

Akcija, sci-fi, superhero

Redatelj:

James Gunn

Scenarist:

James Gunn, Dan Abnett

Glumci:

Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper (glas Rocket), Vin Diesel (glas Groot)

Guardian of the Galaxy

Kao što većina vjerojatno zna, ovo je drugi nastavak Guardians of the Galaxy serijala. Nastavlja se točno tamo gdje je prvi stao, gdje Peter Quill nalazi drugu kazetu s pjesmama, a time i nove avanture.

Vrlo dobro je prihvaćen od kritike, a i gledatelja koji su ga do sada imali priliku vidjeti. Tek je otvorio Internacionalno, a već obara razne rekorde. Vjerujem da će završiti u top 5 Marvel filmova po zaradi, a vrlo moguće i više.

Kao i u prvom dijelu humor nije izostao u ovom filmu. Zaista su se na tom polju potrudili i rekao bi da je ovo možda i najbolja komedija ove godine, do sada.

Fil je pun sarkazma, izrugivanja, ne očekivano smiješnog Draxa, koji je u ovom dijelu možda i najbolji lik, te puno više orijentiran humorom, a i djelomično radnjom, mlađoj publici.

Upravo taj dio uz radnju je ono što mi je možda najviše i smetalo. Ne zato što je film dječji koliko zbog toga što to nisam očekivao.

Malo i o radnji filma koju sam sada spomenuo. Na žalost za razliku od prvog dijela koji je za kompletnu priču Marvel svemira bio jedan od najvažnijih filmova, ovaj to uopće nije. Radi se o potrazi Petera Quilla za svojim davno “izgubljenim” ocem. Njegovog oca, Ego, glumi Kurt Russell koji je meni vrhunski odglumio. Uvijek ga je dobro vidjeti.

Uz njega cameo uloge imaju još i Sylvester Stallone (Stakar Ogord), Tommy Flanagan (Tullk), David Hasselhoff (Zardu Hasslefrau), te mnogi drugi.

Ono što još krasi ovaj film su fantastični vizualni efekti. Meni kao ljubitelji SFa je ovo jedan od vizualno najljepših Marvelovih filmova.

Nažalost nisu mi ni pogodili s pjesmama ovaj put kao što je to bio slučaj u prvom dijelu. Ne mogu reći da su loše, ali one su mi bile bolje, a i ovdje mi nisu tako pogođeni trenuci kada pjesme kreću kao u prvom dijelu.

Svakako još jedan vrhunski Marvel film, ne toliko važan za ukupnu sliku i možda pričom ne toliko dobar, ali humorom i izgledom fantastičan. Posebno bi se mogao svidjeti mlađoj publici kojoj će “beba” Groot biti posebno zanimljiv.

Trailer filma pogledajte ovdje.

Similar Posts