gold

Recenzija: Gold (2016)

Kenny Wells, istražitelj u potrazi za sretnim otkrićem rudnika zlata, udružuje se s geologom sličnih želja i započinje putovanje kako bi pronašao zlato u ne istraženoj Jungli Indonezije.

Žanr filma:

Avantura, drama, triler

Redatelj:

Stephen Gaghan

Scenarist:

Patrick Massett, John Zinman

Glumci:

Matthew McConaughey, Edgar Ramírez, Bryce Dallas Howard

Gold

Gold je Američki avanturistički triler film, redatelja Stephen Gaghan i scenarista Gaghan, Patrick Massett i John Zinman. Zvijezde filma su Matthew McConaughey, Édgar Ramírez, Bryce Dallas Howard, Corey Stoll, Toby Kebbell, Craig T. Nelson, Stacy Keach i Bruce Greenwood.

Film se djelomično bazira na istinitoj priči iz 1993, Bre-X rudarski skandal, kada je neočekivano pronađeno navodno veliko nalazište zlata u džunglama Indonezije, iako su iz legalnih razloga i kako bi film bio zanimljiviji, imena likova i dijelovi priče izmijenjeni.

Film je osrednje prihvaćen od strane kritike, a gledatelji gotovo da su ga potpuno izostavili. Film je imao budžet od $20 milijuna, a zaradio je oko $10 milijuna. Zaista jako slabo.

Najgore je na žalost u toj priči to što film uopće nije loš. Ništa spektakularno, ali jedna interesantna, zanimljiva, većinom istinita priča, o jednom interesantnom skandalu koji je potresao Ameriku pa i svijet.

Moram još napisati da mi je bila totalno promašena i ne potrebna bila scena s tigrom. Uopće mi nije jasno bilo zašto je u filmu pa sam išao pogledati dali je možda u originalnoj priči. Nije.

Ali kao što sam i rekao priča nije ništa spektakularno, ali ono što ovaj film definitivno čini drugačijim od većine je fantastični i teško ponovljivi Matthew McConaughey. Mislim da je jedan od najboljih glumaca današnjice. Čovjek osim što glumi fantastično gdje got se pojavi, još je i spreman svoj cijeli izgled unazaditi kako bi pomogao realnosti filma. Zaista čak i ako niste ljubitelj takvih filmova, mislim da bi ovo trebali pogledati samo zbog ovog fantastičnog glumca.

Čudno mi je i pomalo žalosno da film ipak nije privukao više gledatelja jer kao što sam napisao nije uopće loš, a mislim da je Matthew McConaughey ovom ulogom zaslužio barem biti kandidiran za Oskara.

Similar Posts