Joker Oborio Listopadski Rekord na Kino Blagajnama

Joker Oborio Listopadski Rekord na Kino Blagajnama

Čitav svijet voli klaunove – ili je barem većina ljubitelja filmova platila da vidi jednog u kinima ovog vikenda. Todd Phillipsova u Joaquin Phoenixova mračna drama Joker je na putu da zaradi otprilike $93.5 milijuna na domaćim kino blagajnama od petka do nedjelje, obranio se od kontroverzi i postavio novi rekord kino blagajni za mjesec listopad. Ovaj Warner Brosov film je skinuo drugi superherojskih film s ovog trona, Sonyjev Venom, koji je zaradio $80.3 milijuna prije godinu dana. Diljem svijeta, Joker je na kino blagajnama dodao još $140.5 milijuna na 73 tržišta, za masivnu zaradu diljem svijeta od ukupno $234 milijuna.

Redatelja i scenarista Phillipsa, Joker stavlja novi, R-rated pogled na klasičnog Batmanovog negativca, a u kojem Joaquin Phoenix glumi Arthura Flecka, mentalno bolesnog i propalog stand-up komičara koji započne kaos u Gotham Cityju. Kako se vikend bližio, u Americi se stvorila velika bojazan da bi film mogao prouzročiti opasno nasilje diljem zemlje, zbog čega su kino dvorane pojačale sigurnost.

Recenzije Joker filma na Rotten Tomatoes od strane kritičara se kreću od podijeljenih mišljenja do pozitivnih, dok smo mu mi dali čistu 10ku i definitivno nam je jedan od najboljih filmova ove godine.

Top pet najgledanijih filmova ovog vikenda u Americi su još i DreamWorks Animationov Abominable, s otprilike $12.9 milijuna; Focus Features drama Downton Abbey, a oko $8 milijuna; STX Entertainment priča o striptizetama Hustlers, s oko $6.3 milijuna i Warner Bros’. horor nastavak It Chapter Two (još jedan film s opakom klaunom), koji je zaradio novih $5.4 milijuna.

Similar Posts