Conjuring filmski svemir kronološki

Dolaze 3 nova Conjuring filma!

Horor triler film The Nun je nadmašio sva očekivanja, tako da nije čudno što se Conjuring franšiza planira i dalje proširivati, a u najavi su čak 3 nova filma!

The Nun je otvorio ovaj vikend s ogromnih $131 milijun na kino blagajnama diljem svijeta. Samo u Americi se procjenjuje da je zaradio $53.5 milijuna (jedino je IT R-rated horor film koji je zaradio više od njega u povijesti), a i u Hrvatskoj je postao broj 1 horor film s najvećim vikend otvaranjem u povijesti.

The Nun je posljednji film u Conjuring filmskoj franšizi, koja se s njim povećala na ukupno 5 filmova, a sada su najavljena čak tri nova filma.

Naša recenzija filma The Nun (Časna)

U nastavku pogledajte što nas u budućnosti čeka iz ove odlične horor franšize filmova.

Annabelle 3

Annabelle: Creation (2017)

Prošle godine se Annabelle: Creation pokazao još većim hitom nego što je to bio njegov prethodnik Annabelle, te je zaradio više od $300 milijuna diljem svijeta. Film je pratio postanak demonski opsjednute porculanske lutke, koja je oslobađala zlo 1955.

Gary Dauberman, scenarist iza Conjuring franšize će ovim filmom imati svoj redateljski prvijenac. Iako još nema službenih informacija o radnju Annabelle 3 filma, stigao je službeni datum izlaska istog, a on je 03. srpanj 2019. godine.

The Conjuring 3

The Conjuring (2013)

Pradjed franšize The Conjuring, nas je upoznao sa stvarnim parom istraživača na paranormalno Ed i Lorraine Warren (Patrick Wilson i Vera Farmiga) na njihovom putu kako bi pomogli obitelji u 1971. godini na Rhode Island. Njegov nastavak, The Conjuring 2, pratio je Warrenove u Englesku 1977. godine, kada su ponovno pomogli obitelji koje progone duhovi.

Ovaj treći nastavak će opet pratiti Warrens dok rade na slučaju, ali na kojem još nije najavljeno. David Leslie Johnson (Orphan), koji je jedan od scenarista na The Conjuring 2, radi na skripti. Navodno će James Wan raditi kao producent na projektu, ali neće režirati.

The Crooked Man

The Crooked Man

Jedna od strašnijih scena u filmu The Conjuring 2 je bila ona gdje je nadnaravna sila preuzela formu “the crooked man,” koji je baziran na Engleskoj dječjoj pjesmici. Mike Van Waes je prošle godine zaposlen kako bi napisao scenarij za film o tom liku, prema priči od James Wan.

Ova dječja pjesmica iz 19. stoljeća je inspirirala razne likove u filmovima i televizijskim serijama. S obzirom na to da je pjesmica iz Engleske, hoće li The Crooked Man biti smješten tamo? Vidjet ćemo, također smo vrlo zainteresirani saznati u kojem će se vremenskom periodu Conjuring svemira odvijati.

Similar Posts