Jučer je Kevin Feige zapalio internet kada je objavio da se Avengers: Endgame vraća u kina s nekim dodatnim scenama, zahvalom na kraju filma i još par iznenađenja. Sada, samo par sati nakon te objave, saznajemo kolike će biti dužine tih novih scena u filmu, koje su navodno izbrisane scene iz originalnog Avengers: Endgame filma. A upravo nam je stigla i službena potvrda hoće li se Avengers: Endgame prikazivati u kinima u Hrvatskoj.

Nemojte očekivati da će vam glave eksplodirati od scena u ovoj novoj verziji filma, jer je dužina tih novih scena u filmu samo šest minuta! Tih šest minuta bi moglo uključivati neke zaista važne sekvence, ali teško da će biti drastično drugačije od originalnog filma.

Ova informacija dolazi sa službene stranice lanaca kina Cinemark, koji je već pustio u prodaju karte za ponovni izlazak filma. Popis prikazivanja filma Avengers: Endgame ima dužinu od 188 minuta, što je šest minuta duže od originala.

Kada je Feige prvi puta pričao o ponovnom izlasku filma, on je samo dodao da dolazi u kina sljedećeg vikenda, te da ća sadržavati neke nove scene koje nisu bile u originalnog verziji Avengers: Endgame filma.

“Mi ćemo to napraviti,” Feige je rekao o Endgameovom ponovno izlasku s novim scenama. “Ne znam jeli to već bilo objavljeno. I ne znam koliko puno… Da, mi ćemo to učiniti sljedećeg vikenda.”

Avengers: Endgame teorija savršeno objašnjava kako će heroji poništiti Thanosovo uništavanje

Ne dugo nakon te objave, Feige je razgovarao sa ScreenRantom i ponudio malo više informacija oko tih novih scena. On je dodao da će taj ponovno izlazak imati bonus scene na kraju filma, koje neće biti dodane direktno u priču.

“Nije produžena verzija filma, ali bit će verzija koja ide u kina s malo marketinškog pritiska s nekoliko novih stvari na kraju filma,” Feige je rekao. “Ako ostanete i pogledate film, nakon kredita, biti će izbrisana scena, mala zahvala i nekoliko iznenađenja. Što dolazi sljedećeg vikenda.”

Naravno, cijeli taj novi izlazak Avengers: Endgame filma je pritisak na kino blagajne u nadi da će do kraja prikazivanja uspjeti prestići Avatar i postati film s najvećom zaradom u povijesti. Hoće li im to i uspjeti, vidjeti ćemo.

Trailer: Avengers Endgame (2019)

Sada smo dobili i službene informacije o distributera Avengers: Endgame za Hrvatsku, 2iFilma, da će se ova produžena verzija prikazivati i u Hrvatskoj. Točan datum nemamo, ali pretpostavljam kao i u ostatku svijeta, od idućeg vikenda (možda sljedeći četvrtak?).

Kulminacija 22 međusobno povezana filma, četvrti dio Avengers sage će uvući gledatelje u film, kako bi vidjeli prekretnicu ovog epskog putovanja. Naši voljeni heroji će zaista shvatiti kako je ova realnost krhka i žrtve koje se moraju poduzeti kako bi se održale.

Avengers ENDGAME (Osvetnici: Završnica) je Američki superherojski film pravljen prema timu Avengers iz Marvel stripova, produciraju ga Marvel Studios i distribuira Walt Disney Studios Motion Pictures. On je direktni nastavak na Avengers: Infinity War iz 2018. godine, nastavak na Marvel’s The Avengers (2012) i Avengers: Age of Ultron (2015), te je ukupno 22 film u Marvel Filmskom Svemiru (MCU). Redatelji filma su Anthony i Joe Russo, po scenariju sastavljenog od tima Christopher Markus i Stephen McFeely, a u njemu glume gotovo svi glumci iz prijašnjih Marvelovih filmova.