Recenzija: Calibre (2018)

Recenzija: Calibre (2018)

Pogledali smo novi Netflix triler film Calibre. Našu recenziju filma Calibre pročitajte u članku. 

Žanr filma:

Triler

Redatelj:

Matt Palmer

Scenarist:

Matt Palmer

Glumci:

Jack Lowden, Martin McCann, Tony Curran

Radnja ukratko:

Dva dugogodišnja prijatelja kreću u izolirano Škotsko selo na vikend lova. Ništa ih nije moglo pripremiti za ono što ih čeka.

Recenzija: Calibre (2018)

Calibre je Britanski Netflix triler film, redatelja i scenarista Matt Palmer. Zvijezde filma su Jack Lowden, Martin McCann i Tony Curran.

Netflix film Calibre je relativno malen filmić, koji se odvija u jednom izoliranom društvu, te me jako podsjeća na modernu adaptaciju knjige Dostojevskog – Zločin i Kazna.

Upravo je zločin i kazna glavna misao ovog filma. Kako će se dvojica glavnih junaka, životnih prijatelja, snaći u vrlo teškoj, ne očekivanoj i pogibeljnoj situaciji, kako po druge, tako i po njih. Borba između moralne stvari koju bi trebali učiniti, te bojazni za svojim životima, figurativno i doslovno. Gledajući film, pa čak i kada je jasno što bi trebalo učiniti, dobro je prikazano kako to uopće nije tako lako za učiniti u njihovoj situaciji.

S druge strane, film nije imao puno toga za ponuditi. Nekoliko neizvjesnih trenutaka, te po meni previše slučajnih situacija. Iako je ideja filma dobro zamišljena, nije pretjerano zanimljiva za gledati.

Dvoje glavnih glumaca, prijatelji Vaughn i Marcus, su vrlo dobro odradili svoje uloge, u kojima su se zaista vidjeli osjećaju krivnje i nemoći. Ostatak ekipe mi je bio loš i ne uvjerljiv.

Ako ste ljubitelji drame i tragedije, djelomične napetosti i trilera, te se volite staviti u nečiji položaj, dajte ovome filmu priliku.

Similar Posts