Once Upon a Time in Hollywood najbolje otvaranja Tarantinovog filma

Once Upon a Time in Hollywood bi mogao biti Tarantinov posljednji redateljski film

Izgleda da se moramo početi navikavati na ideju da Quentin Tarantino neće još dugo biti redatelj. Filmaš je već prije izjavio da se planira povući nakon što napravi 10 redateljskih filmova. Sada, on je ponovio te komentare i čak je sugerirao da bi se mogao povući poslije svog devetog filma, Once Upon a Time in Hollywood.

Redatelj filmova Pulp Fiction i Kill Bill promovira okolo svoj posljednji film, koji će ga ponovno spojiti s Brad Pittom i Leonardo DiCapriom, a njima se pridružuje i Margot Robbie. Tijekom nedavnog intervjua Quentin Tarantino je upitan o njegovim planovima za mirovinu. Evo što je imao za reći na to.

“Mislim da kada je riječ o kino filmovima, došao sam do kraja ceste. Vidim sebe kako pišem knjige i pišem za kazališta, tako da ću i dalje biti kreativan. Ja samo mislim da sam dao sve što sam imao filmovima.”

Once Upon a Time in Hollywood bi mogao biti Tarantinov posljednji redateljski film

Kada su ga još malo više pritisnuli po tom pitanju, stvari su postale još turobnije za one koji žele vidjeti da 56-godišnjak nastavi dalje. Ako pretpostavimo da Once Upon a Time in Hollywood bude vrlo dobro prihvaćen, Quentin Tarantino bi mogao završiti redateljsku karijeru nakon ovog filma i ne snimiti taj posljednji deseti. Evo što je imao za dodati.

“Pa, hm, ako je jako dobro prihvaćen, možda ja neću snimiti 10. Možda ću stati sada odmah! Možda ću stati dok me još ide. Vidjet ćemo.”

Brad Pitt, koji je već prije radio s Quentin Tarantinom na filmu Inglorious Basterds, ne misli da on blefira. Unatoč činjenici da bi Pittu falio Tarantino u filmskoj industriji, glumac misli da će se on držati svoje riječi kod ove odluke. Evo što je Pitt imao za reći.

“Ne, ja ne mislim da on blefira. Mislim da je mrtav ozbiljan. I ja otvoreno žalim za time, ali on razumije matematiku toga kada redatelji počnu padati sa svojih vrhunaca. Ali on ima druge planove i mi se nećemo morati oprostiti još dugo vremena.”

Once Upon a Time in Hollywood bi mogao biti Tarantinov posljednji redateljski film

Ovo je interesantno iz nekoliko razloga. Na površini, Hollywood bi izgubio kreativni um koji redovito donosi hitove na kino blagajnama, uz to što mu filmovi redovito dobivaju sve pohvale kritike. To postaje iznimno rijetko u posljednje vrijeme. Ali ima tu još nešto, pogotovo ako uzmemo neke posljednje razvoje događanja.

Pod jedan, Tarantino radi na onom što bi trebao biti R-Rated Star Trek film, koji kaže da bi mogao i režirati ako stvari budu išle dobrim tijekom. Mark L. Smith (The Revenant) piše scenarij za film. Također smo nedavno saznali da radi na adaptaciji Django/Zorro stripova za velike ekrane, a teško je zamisliti da bi pustio ikoga drugoga da to režira. Čak i ako napravi deseti film, to bi značilo da će preskočiti jedan od ova dva kao redatelj. Morat ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati nakon Once Upon a Time in Hollywood koji dolazi kod nas u kina 15. 08. 2019.

Druge je zanimalo i ovo...