'Aquaman' zvijezda Jason Momoa priča o nastavku i kaže da će biti "puno veći"

‘Aquaman 2’ dobio datum izlaska

Nakon iznimnog i gotovo neočekivanog uspjeha filma Aquaman kojeg smo gledali prethodne blagdanske sezone, Warner Bros. je odlučno krenuo prema nastavku te odmah postavio datum izlaska – 16. prosinac 2022.

Za razliku od nekih drugih DC filmova (The Batman), kojima su, nakon što su službeno najavljeni, bile potrebne godine da dobiju datum izlaska, DC je vidio da sa nastavkom Aquamana, koji je sa zarađenih $1.139 milijardi u svijetu trenutno najisplativiji DC film u povijesti, nema što gubiti vrijeme. Isto tako je dobio i puno više vremenskog prostora za razvoj od Wonder Woman 1984, koji je također nastavak jedne DC uspiješnice, što pokazuje da ovaj put Warner Bros. ne želi riskirati i/ili žuriti. Ovako imaju sasvim dovoljno vremena da naprave film koji će moći opravdati očekivanja nakon eksplozivnog uspjeha prvog filma. Ovo je inače, za DC, prvi put da nastavak dolazi u četverogodišnjem intervalu nakon filma The Dark Knight Rises, kojeg je Aquaman svojim uspjehom skinuo sa trona najisplativijeg DC filma.

E sad, na ovo se može reagirati na dva načina. U jednu ruku, sigruno da nam je drago što je nastavak na putu, ali s druge strane, do tog nastavka treba prespavati još tri Božića. Naravno, nemamo što očajavati jer DC je kroz zadnjih nekoliko mjeseci ubacio u brzinu više sa svojim DC svemirom. Ove godine možemo očekivati Shazama, iduće godine Birds of Prey Wonder Woman 1984. A za dvije godine će, u razmaku od samo dva mjeseca, konačno stići dugo-očekivani solo film The Batman te nastavak/reboot The Suicide Squad. Osim ovih službeno najavljenih projekata, najavljeno je da je u razvoju i The Trench, spin-off Aquamana.

Film Aquaman 5. ožujka izlazi na Digital HD platformama, dok na 4K Ultra HD i Blu-ray izlazi 26. ožujka.

Druge je zanimalo i ovo...