Recenzija: Stargate Origins (2018)

Pogledali smo novu znanstveno-fantastičnu seriju Stargate Origins, koji je prequel serije Stargate SG-1 i Stargate film iz 1994. Našu recenziju pročitajte u članku.

Žanr serije:

Sci-fi

Kreator:

Mercedes Bryce Morgan

Glumci:

Ellie Gall, Connor Trinneer, Shvan Aladdin

Radnja ukratko:

Istražuje potpuno novo poglavlje u životu Catherine Langford davne prošlosti koja obuhvaća izvanredni portal. Mlada Catherine kreće na neočekivanu avanturu za otključavanje tajne onoga što leži iza Zvjezdanih Vrata, kako bi spasila zemlju od nezamislive tame.

Veliki sam ljubitelj Stargate serija, pa sam tako više od desetak puta pogledao sve SG-1 epizode (214 epizoda) i Stargate Atlantis (100 epizoda), te dva do tri puta, nažalost prerano ukinutu seriju, Stargate Universe. Kada sam čuo da dolazi nova serija, bio sam oduševljen. To oduševljenje je naglo splasnulo kada sam vidio prvi trailer koji je izgledao užasno. Nažalost to je bio samo mali nagovještaj “zla” koje dolazi.

Nakon pogledane prve i nadam se jedine sezone serije Stargate Origin, od deset epizoda po deset minuta!!!, mislim da mogu slobodno reći da je ovo nešto najgore što sam u svom životu gledao. Pa tko pravi seriju od deset epizoda po deset minuta?!

Priča serije je nešto nevjerojatno. Imati toliko svemir svega, a smisliti priču koje bi se i djete od 8 godina postidilo, kada bi netko pred cijelom razredom pročitao. Ma sigurno nije trebalo duže od dvije do tri minute za napisati je cijelu.

Glumci i likovi su možda i još gora stvar od toga. Rijetko viđena loša gluma, ali i toliko glupi i iritantni likovi.

Što se tiče efekata, kojih efekata?! Baš ništa i ničim se nikada ne bi dalo naslutiti da je ovo SF serija, već serija nepoznatog žanra, ali zaista niske produkcije. Čak i otvaranje Stargate vrata je užasno loše i ne prepoznatljivo napravljeno.

Da, također u seriji pokušavaju biti smiješni, to je možda i najveći šamar gledateljima, a pogotovo ljubiteljima prethodnih serija i filmova.

Ova serija je čista sramota i nikada, baš nikada ne nemojte gledati.

Similar Posts