Thanos je već pobijedio sljedećeg navodnog MCU negativca - i to više puta zapravo

Thanos je već pobijedio sljedećeg navodnog MCU negativca – i to više puta zapravo

Marvelov Filmski Svemir došao je do svog privremenog zaključka u Avengers: Endgame, porazom Thanosa nakon godina gradnje. Uoči lansiranja MCU faze 5, mnogo se nagađalo o tome koji će negativac zauzeti Thanosovo mjesto – a jedan je prijedlog da bi Fantastic Four zlikovac Galactus  mogao otvoriti nova područja Marvelovog svemira za filmove koje bi mogao istražiti. Međutim, to može biti i razočaranje, budući da je Thanos u stripovima više puta pobijedio Galactusa.

Galactusov prvi poraz od Thanosovih ruku dogodio se na stranicama Infinity Gauntlet, od Jima Starlina i Georgea Pereza, dok je svemir pokušao zaustaviti kontrolu Ludog Titana nad cjelokupnom stvarnošću. Nakon što Zemljini junaci nisu uspjeli odvratiti snagu Infinity Gauntleta, kozmička bića, uključujući Galactusa, oslobodila su svoju moć u nadi da će nadvladati Thanosa.

Obično bi snaga bilo kojeg od ovih kozmičkih bića bila dovoljna da ga uništi, ali Infinity Gems omogućili su Thanosu da ih sve zatvori.

Thanos je već pobijedio sljedećeg navodnog MCU negativca - i to više puta zapravo

Galactus je ponovno poražen od Thanosa na početku Annihilation, od Keith Giffen i Andrea Di Vito. Thanos je uvjerio Proemial Gods – prva bića stvorena u ovoj iteraciji svemira – da pokrenu prvi napad na njegovu metu. Nakon što je preživio napad, snažno oslabljenog Galactusa Thanos je ponovno zarobio i planirao iskoristiti to biće kao izvor energije za Annihilus.

Nakon što je Thanos odustao od pružanja pomoći Annihilation Wave, pokušao je osloboditi Galactusa prije nego što ga je Drax ubio.

Kozmički Ghost Rider jednom je iscrpno predstavio budućnost u kojoj Thanos jednom energetskom silom skida glavu Galactusu. U svim svojim prethodnim susretima Thanos je svojim lukavim i ostalim kozmičkim oružjem koristio prednost. Međutim, čini se da je, barem u jednoj budućnosti, skupio dovoljno moći kako bi samostalno sredio drugog kozmičkog giganta.

Thanos je već pobijedio sljedećeg navodnog MCU negativca - i to više puta zapravo

U trenutnom Marvelovom svemiru, iako je više puta pobijedio protiv Galactusa, Thanosova moć nije jednaka onoj njegovog neprijatelja. U priči Marvel Comics # 1000 Ryana North i Jamesa Harrena, verzija Thanosa naoružanog Infinity Gauntletom želi uništiti Zemlju. Nepoznat za stanovnike planeta, Galactus pobjeđuje Thanosa i uzima njegovo nesvjesno tijelo, a zatim ostavlja zemlju. On proždire svjetove, ali također ih može zaštititi – i neizmjerno je moćan.

Galaktus je superiorna prijetnja ako se upusti u izravan sukob s Thanosom. Međutim, možda nije pravi izbor za sljedećeg zlikovca MCU-a. On je kozmička sila koja mora zadovoljiti svoje gladi. Da bi Galactus doista zamijenio Thanosa, Marvel Studios bi lik morao napraviti više zlim i željnim uništenja – ali tada opet, možda će drugačija vrsta negativca biti dah svježeg zraka.

Similar Posts