Joker Origin film - sve što znamo - Svijet filma

Joker Origin film – sve što znamo

Donosimo vam sve što znamo o nadolazećem Joker solo filmu, kada počinje snimanje, glavni glumac, budžet i druge informacije. 

Kako se sada čini, ovaj Joker solo film bi trebao započeti snimanje u rujnu ove godine. Prvi puta smo pisali o ovom filmu negdje u kolovozu prošle godine, a dolazi nam od redatelja The Hangover filma Todd Phillips i ima Martin Scorsesea za producenta. Na filmu se do sada radilo iza kulisa u Warner Bros., a sada se čini kako bi kamere uskoro trebale započeti sa snimanjem.

Joker Origin film - sve što znamo

Sada je potvrđeno da će ulogu Jokera u ovom filmu imati Joaquin Phoenix!

Ovaj film će se odvijati izvan kontinuiteta dosadašnjih DCEU filmova. Postojat će u svom novom svemiru filmova, koje će Warner Bros. započeti ovim filmom pod novim banerom. Prema novim glasinama, naziv ovog DC svemira filmova bi trebao biti DC Dark ili DC Black. Kako got naziv bio, ovo će najvjerojatnije biti prvi film izdan pod tim nazivom i omogućavati će filmašima priliku za raditi neke hrabre stvari u DC svemiru, a da nisu opterećeni dosadašnjim kontinuitetom filmova.

Druge glasine koje nam dolaze se tiču budžeta. Kažu da će ovaj novi Joker film, koji još nema naziva, imati znatno manji budžet nego to inače imaju superhero filmovi. Ovaj projekt bi trebao imati budžet od oko $55 milijuna, što znači da će veličinom biti puno manji i sigurno neće imati tako velike vizualne akcijske scene, kakve smo navikli gledati u dosadašnjim DC filmovima. To znači da Warner Bros. manje riskira ovim filmom, a potencijalno može puno dobiti.

Službeni detalji filma su poprilično nepoznati, ali navodno bi strip The Killing Joke i Martin Scorseseov film The King of Comedy bi trebali imati veliki utjecaj na ovaj Joker solo film. Jokerova pozadinska priča je nešto što je namjerno ostavljeno mutno u DC stripovima i svakako je nešto što do sada nije istraženo na velikom platnu. Ideja o tome da je on propali komičar ima smisla, ali nešto poput potpunog otkrića njegove pozadine bi moglo uništiti misteriju iza lika.

Walter Hamada, koji je preuzeo mjesto predsjednika DC filmova u siječnju, je pokušavao riješiti ovo ‘sra… od šoa’ u koji je ušao. To znači da će neki projekti biti otkazani, dajući drugima prioritete i razvijajući neke nove. Ne samo da se ovaj origin film odvija, nego i Joker solo film u kojem će glumiti Jared Leto. Nadamo se da će Hamada biti čovjek koji će napraviti reda u DC svemiru filmova, te nama svima donijeti filmove koje zaslužujemo.

O izboru ostalih glumaca, kao i potencijalnoj ulozi za Robert de Nira, pročitajte ovdje.

Otkriven je i službeni naziv filma, koji je jednostavno ‘Joker’, te datum izlaska 04. listopad 2019.

Druge je zanimalo i ovo...