Only Fools and Horses danas slavi 36 rođendan!

Only Fools and Horses danas slavi 36 rođendan!

Na današnji dan 1981 godine, izašla prva epizoda popularnih Mučki (Only Fools and Horses), Big Brother!

Only Fools and Horses je išla na BBC preko 20 godina i jedna je od najdugovječnijih komedija. Serija je cijelo vrijeme svog prikazivanja imala vrlo visoku gledanost, a epizoda iz 1996, “Time on Our Hands” (posljednja s Ujakom Albertom), je imala gledanost od 24.3 milijuna gledatelja i drži rekord u UK po gledanosti jedne epizode, nekog sitcoma.

Only Fools and Horses danas slavi 36 rođendan!
Only Fools and Horses

Serija je dobila brojne nagrade, uključujući priznanje od BAFTA, National Television Awards i Royal Television Society, kao i osvajanje pojedinačnih priznanja za redatelja John Sullivana i glumca David Jasona (Del Boy). Serija je proglašena najboljim Britanskim Sitcom u anketi BBC-a 2004. godine. Utjecala na britansku kulturu, čak dodajući nekoliko riječi i fraza u engleski jezik.

Postojale su i dvije spin-off serije, nažalost ni blizu kvalitete originala, The Green Green Grass, koja je išla četiri sezone i prequel (prethodnik) serije Rock & Chips, koji je išao kao tri specijala. Bila je i specijalna, neka vrsta sportske reklame, u kojoj je glumio David Beckham, inače ogromni ljubitelj serije.

Još bi dodao, da je piscu ovog teksta, ovo najdraža serija svih vremena!

 

Similar Posts