Na današnji dan 1981 godine, izašla prva epizoda popularnih Mučki (Only Fools and Horses), Big Brother!

Only Fools and Horses je išla na BBC preko 20 godina i jedna je od najdugovječnijih komedija. Serija je cijelo vrijeme svog prikazivanja imala vrlo visoku gledanost, a epizoda iz 1996, “Time on Our Hands” (posljednja s Ujakom Albertom), je imala gledanost od 24.3 milijuna gledatelja i drži rekord u UK po gledanosti jedne epizode, nekog sitcoma.

Only Fools and Horses

Serija je dobila brojne nagrade, uključujući priznanje od BAFTA, National Television Awards i Royal Television Society, kao i osvajanje pojedinačnih priznanja za redatelja John Sullivana i glumca David Jasona (Del Boy). Serija je proglašena najboljim Britanskim Sitcom u anketi BBC-a 2004. godine. Utjecala na britansku kulturu, čak dodajući nekoliko riječi i fraza u engleski jezik.

Postojale su i dvije spin-off serije, nažalost ni blizu kvalitete originala, The Green Green Grass, koja je išla četiri sezone i prequel (prethodnik) serije Rock & Chips, koji je išao kao tri specijala. Bila je i specijalna, neka vrsta sportske reklame, u kojoj je glumio David Beckham, inače ogromni ljubitelj serije.

Još bi dodao, da je piscu ovog teksta, ovo najdraža serija svih vremena!