Najbolji Crtani Filmovi

Najbolji Crtani Filmovi

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Who Framed Roger Rabbit (1988)

Redatelj: Robert Zemeckis

Glasovi: Bob Hoskins, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy

Radnja ukratko: 1947. u Hollywoodu Eddie Valiant radi kao privatni detektiv, kojem u zadnje vrijeme posao baš i ne ide od ruke.

Spirited Away (2001)

Spirited Away (2001)

Redatelj: Hayao Miyazaki, Kirk Wise

Glasovi: Daveigh Chase, Suzanne Pleshette, Miyu Irino

Radnja ukratko: Na putu prema njihovoj novoj kući na selu, mlada Chihiro i njeni roditelji nailaze na tunel koji vodi u čudan napušteni grad. Roditelji otkrivaju restoran pun primamljive hrane i odmah se bace na jelo dok djevojčica nastavlja istraživati. No kad padne noć grad postaje pun duhova i goblina. Chihiro nalazi svoje roditelje pretvorene u svinje, a put nazad je nemoguć. Ona mora pronaći način kako da roditelje ponovno pretvori u ljude i izbavi se iz začaranog grada.

The Iron Giant (1999)

The Iron Giant (1999)

Redatelj: Brad Bird

Glasovi: Eli Marienthal, Harry Connick Jr., Jennifer Aniston

Radnja ukratko: Priča o devetogodišnjem Hogarthu koji spasi golemog robota koji je došao na Zemlju iz svemira i sprijatelji se s njim. Hogarth pokušava zaštititi dobroćudnog i nezasitno znatiželjnog diva od nametljivoga vladina agenta i vojske.

The Lego Batman Movie (2017)

Lego Batman Film (2017)

Redatelj: Chris McKay

Glasovi: Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson

Radnja ukratko: Velike promjene su se dogodile u Gotham Cityiju. Bruce Wayne će se uz kriminalce Gotham Cityija morati brinuti i o dječaku kojega je posvojio.

Monsters, Inc. (2001)

Monsters, Inc. (2001)

Redatelj: Pete Docter, David Silverman

Glasovi: Billy Crystal, John Goodman, Mary Gibbs

Radnja ukratko: Čudovišta proizvode struju u svom gradu tako što plaše djecu, ali se i sami strahovito boje da će ih djeca zaraziti pa kad jedno dijete uđe u grad, to poremeti život vrsnom bauku Sulleyju.

Tower (2016)

Tower (2016)

Redatelj: Keith Maitland

Glasovi: Violett Beane, Louie Arnette, Blair Jackson

Radnja ukratko: Animacija, svjedočanstvo i arhivska snimka kombiniraju se s događajima od 1. kolovoza 1966. kada je snajperist počeo pucati s tornja sa satom Sveučilišta u Teksasu, ubivši 16 ljudi.

The Nightmare Before Christmas (1993)

The Nightmare Before Christmas (1993)

Redatelj: Henry Selick

Glasovi: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O’Hara

Radnja ukratko: Kralj Bundeva iz Grada Noći Vještica oteo je Djeda Božićnjaka i preuzeo Božić! Što djeca mogu očekivati kad im darove počnu donositi duhovi i demoni? Zasigurno jedan od najboljih Božićnih filmova

Fantasia (1940)

Fantasia (1940)

Redatelj: James Algar, Samuel Armstrong

Glasovi: Leopold Stokowski, Deems Taylor, Corey Burton

Radnja ukratko: “Fantazija” je sastavljena od osam nepovezanih, uglavnom apstraktnih epizoda koje prati klasična glazba u izvedbi orkestra Philadelphije. Prije svakog animiranog segmenta, u igranom dijelu filma Deems Taylor predstavlja publici koncept istog.

101 Dalmatians (1961)

101 Dalmatians (1961)

Redatelj: Clyde Geronimi, Hamilton Luske

Glasovi: Rod Taylor, Betty Lou Gerson, J. Pat O’Malley

Radnja ukratko: 101 Dalmatinac već generacijama oduševljava gledatelje svojim neodoljivim psećim zvijezdama, nezaboravnom pričom i mješavinom predivnog humora i avanture. Cruella De Vil, Disneyjeva najokrutnija zločinka ikada, pokreće ovu uzbudljivu filmsku avanturu kada otme sve male Dalmatince u Londonu – među kojima Pongove i Perditine mladunce. Pomoću „Laveža u sumrak“, Pongo predvodi junačku ekipu životinja u dramatičnoj potrazi da spasi mladunce u dobro poznatoj priči koja će iznova oduševiti cijelu obitelj.

My Life as a Zucchini (2016)

My Life as a Zucchini (2016)

Redatelj: Claude Barras

Glasovi: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud

Radnja ukratko: U ovoj priči ne radi se o povrću. Junak ove animirane pustolovine hrabri je maleni dječak zvan Tikvica. Kada tragičnim spletom događaja izgubi majku, mladi Tikvica ostaje sam na svijetu. Simpatičan policajac Raymond odvodi ga u dom pun djece koja su također ostala bez roditelja. Isprva zastrašen neobičnim, a ponekad i surovim mjestom, s vremenom nauči otvoriti se te ondje pronalazi novu obitelj i iskrenu ljubav.

Similar Posts