Najbolji Božićni Filmovi

Najbolji božićni filmovi (preko 30 filmova)

Čitate li ovo usred Adventa ili ne, božićni filmovi su uvijek “go-to” filmovi jer oni su jedna čudna sorta. Ako želite božini film s Arnoldom Schwarzeneggerom, možete ga dobiti. Želite da Cameron Diaz pjeva Green Day u praznoj kućici u engleskom selu? Postoji. Ako želite mnogo filmova koji imaju gotovo potpuno isti naslov, a u nekim slučajevima doslovno isti naslov, ovaj podžanr i to ima.

Želite li gotovo kastrirane vilenjake? Oh, bolje vjerujte da postoji. Postoji horor. Postoji komedija. Nikada ne nedostaju mogućnosti – dobre, loše ili zbunjujuće – koje mogu ispuniti više sati blagdana. Ako je Noć vještica gotova, a još nije stigla veljača, onda ste u sezoni božićnih i prazničkih filmova, a mi u ovom članku imamo za vas čak 30 najboljih božičnih filmova.

Pa kako vam ovi blagdani ne bi prošli dosadno, donosimo vam našu listu najboljih božićnih filmova. Kao što ćemo mi ovu našu listu podijeliti s vama, tako ju i vi u blagdanskom duhu podijelite s bližnjima i zabavite se uz ove odlične božićne filmove.

Najbolji Božićni Filmovi


Home Alone (1990) (i njegov nastavak)


 Home Alone (1990) on IMDb

Žanr: Komedija, obiteljski
Redatelj: Chris Columbus
Glume: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

Radnja ukratko: Jednostavno nezaobilazan film kada su pitanju božićne komedije. Osmogodišnjak mora zaštititi svoju kuću od para provalnika kad je slučajno ostavljen sam u kući, od svoje obitelji, tijekom božićnih praznika. Teško je pomisliti na božićne filmove bez da nam ova dva padnu na pamet (ostali nastavci mi ne padaju na pamet).


The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) i nastavci


 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) on IMDb

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija
Redatelj: Andrew Adamson
Glume: Tilda Swinton, Georgie Henley, William Moseley

Radnja ukratko: Četvero djece putuje kroz ormar u čarobnu zemlju Narnia, te saznaju svoju sudbinu da ju oslobode uz vodstvo mističnog lava. Ovaj serijal, iako nije direktno povezan s Božićem, ima sve što je potrebno za stvoriti božićni ugođaj – snijeg, toplinu, obiteljsku povezanost i ledenu Kraljicu


Miracle on 34th Street (1947)


 Miracle on 34th Street (1947) on IMDb

Žanr: Komedija, drama, obiteljski
Redatelj: George Seaton
Glume: Edmund Gwenn, Maureen O’Hara, John Payne

Radnja ukratko: Kada je dragi starac, koji tvrdi da je Djed Božićnjak, institucionaliziran kao lud, mladi odvjetnik odluči ga braniti, raspravljajući na sudu da je on upravo onaj koji tvrdi da je. Iako već jako star i crno bijeli, jedan je od najboljih božićnih filmova svih vremena i sigurno film kojeg trebate uzeti u obzir za gledanje u vrijeme Božića.


The Christmas Secret (2014)


The Christmas Secret (2014)

 The Christmas Secret (2014) on IMDb

Žanr: Drama, obiteljski, romantika
Redatelj: Norma Bailey
Glume: Bethany Joy Lenz, John Reardon, Susan Hogan

Radnja ukratko: Dok joj se život raspada, samohrana majka Christine pronalazi čarobno obiteljsko nasljeđe koje vodi do ljubavi i sreće tijekom Božića. Ne tako popularan, ali odličan kada su u pitanju romantični božićni filmovi.


Scrooged (1988)


 Scrooged (1988) on IMDb

Žanr: Komedija, drama, fantazija
Redatelj: Richard Donner
Glume: Bill Murray, Karen Allen, John Forsythe

Radnja ukratko: Sebičan, ciničan TV voditelj je opsjedan od tri duha koji donose lekcije na Badnjak. Jedan od dva filma na našoj listi s Bill Murrayem u glavnoj ulozi. Inače čini se da je on ljubitelj božićnih filmova jer ih ima još koji nisu uspjeli ući u našu listu.


Groundhog Day (1993)


 Groundhog Day (1993) on IMDb

Žanr: Komedija, fantazija, romantika
Redatelj: Harold Ramis
Glume: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott

Radnja ukratko: Prognostičar se nađe proživljavajući jedan te isti dan isponova. Evo i drugog filma s Bill Murrayem na ovoj listi. Odličan, topal, blagdanski film i iako nije direktno božićni film, sigurno je jedan od najboljih za gledati u to vrijeme.


National Lampoon’s Christmas Vacation (1989)


 National Lampoon's Christmas Vacation (1989) on IMDb

Žanr: Komedija
Redatelj: Jeremiah S. Chechik
Glume: Chevy Chase, Beverly D’Angelo, Juliette Lewis

Radnja ukratko: Obitelj Griswold planira veliki obiteljski Božić, koji se očekivano pretvara u katastrofu. Fantastična božićna komedija, s hrpom odličnih glumaca, nažalost preminulom Doris Roberts (mamom u seriji Everybody Loves Raymond), te možemo vidjeti mladog Johnny Galecki (koji glumi Leonard Hofstadter u serije The Big Bang Theory), te naravno ne ponovljivi Chevy Chase i Beverly D’Angelo.


Love Actually (2003)


 Love, Actually (2003) on IMDb

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Richard Curtis
Glume: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson

Radnja ukratko: Film prikazuje nekoliko ljubavnih priča, čiji se glavni likovi tijekom filma međusobno isprepliću. Ispod slijede sažeci za svaku od tih priča, pri čemu su u svakom od njih poveznice na druge priče prigodno naglašene. Treba dodati kako je radnja filma smještena pet tjedana prije Božića, tako da se lako može gledati kao pravi božićni film.


How the Grinch Stole Christmas (2000)


 How the Grinch Stole Christmas (2000) on IMDb

Žanr: Komedija, obiteljski, fantazija
Redatelj: Ron Howard
Glume: Jim Carrey, Taylor Momsen, Kelley

Radnja ukratko: Na periferiji Whoville, živi zeleni, osvete-žedan Grinch koji planira uništiti božićne praznike svim stanovnicima grada. Anti-božićni film pravljen prema knjizi How the Grinch Stole Christmas! od Dr. Seussa iz 1957. godine, s Jim Carreyem u glavnoj ulozi. Ovo je jedna od tri adaptacije knjige na velike ekrane, meni i dalje najdraža (ove godine je izašao animirani Grinch film).


Last Christmas (2019)

Trailer: Last Christmas (2019)

Žanr: Komedija, drama, romantika
Redatelj: Paul Feig
Glume: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Boris Isaković, Michelle Yeoh

Radnja ukratko: Kate je mlada djevojka koja nikako nema sreće u životu, apsolutno sve vezanu za nju završi katastrofom. No kada slučajno upozna tajanstvenog Toma, njezin život se okreće i počinje dobivati novi smisao, i sve to pred samim vratima još jednog Božića. Emilia Clarke je obavila jako dobar posao, a dodatno pomaže i činjenica što je riječ o liku koji je mnogo sličniji nama običnim smrtnicima i stvarnim ljudima za razliku likova iz čiste fikcije kao što su bili Daenerys ili Qi’ra.

Karakterizacija njezinog lika, Henry Goldingovog Toma te konačni rasplet filma zapravo od ovog prave jedan vrlo poučan film s kojim bi se lako mogli poistovjetiti, bez obzira na to kojoj vrsti gledatelja pripadate. Istina, ovo nije film koji će se svidjeti svakome, ali isto tako nije ni film kojeg će svatko zamrziti. S obzirom na to da je upravo sada takvo vrijeme u godini, ako uspijete pored ukrašavanja kuće, šopinga i spremanja božićne hrane naći malo više od sat i pol slobodnog vremena, Last Christmas bi za vas mogao biti pravi filmski izbor.


Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001) (i ostatak serijala)


 Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) on IMDb

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija
Redatelj: Chris Columbus
Glume: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Richard Harris

Radnja ukratko: Film počinje na jedan sasvim “bezjački” način, bez ikakvog traga magiji. Harry živi kod svojih rođaka misleći da su mu roditelji umrli u prometnoj nesreći, no kasnije saznaje da su mu roditelji zapravo bili veliki čarobnjaci koje je ubio veoma moćni zli čarobnjak Lord Voldemort.

Harry je sav u nevjerici te kasnije shvaća da ima čarobnjačke sposobnosti. Na njegovu adresu stižu razna pisma, a kasnije i sam čarobnjak Rubeus Hagrid koji mu otvara mogućnost odlaska u čarobnjačku školu Hogwarts. Nije božićni film, ali ima takvu toplu, obiteljsku priču. I naravno nastavci, jer ne možeš samo jednog Harry Pottera pogledati pa stati.


Angel of Christmas (2015)


Angel of Christmas (2015)

 Angel of Christmas (2015) on IMDb

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Ron Oliver
Glume: Jennifer Finnigan, Jonathan Scarfe, Holly Robinson Peete

Radnja ukratko: Susan dobiva priliku za svoj prvi pravi članak, pišući o obiteljskom anđelu, koji je rukotvorio njezin pradjed. Govori se da ima povijest okupljanja ljudi. Naporno radeći kako bi se članak dovršio na vrijeme, ona je rastrgana između zgodnog, uspješnog Dereka i slobodoumnog umjetnika Bradyja.

Još jedan TV film na našoj listi, nešto manje poznat, ali i dalje odlična božićna romantična komedija.


Die Hard (1988)


 Die Hard (1988) on IMDb

Žanr: Akcija, triler
Redatelj: John McTiernan
Glume: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia

Radnja ukratko: Njujorški policajac John McClane (Bruce Willis) dolazi na Badnjak u Los Angeles kako bi praznike proveo sa svojom obitelji. Stiže u zgradu korporacije Nakatomi, na prijem priređen na radnom mjestu njegove žene. Sasvim neočekivano, grupa međunarodnih terorista na čelu s Hansom Gruberom (Alan Rickman), preuzima kontrolu nad zgradom, držeći kao taoce sve koji su se u njoj zatekli, kako bi se dokopali 600 milijuna dolara obveznica iz trezora koji se nalaze u zgradi.

Božićno vrijeme plus ne ponovljivi Bruce Willis – Yippee ki-yay, motherfucker! Iako se često vodi debate oko ovoga jeli Die Hard božićni film, mi mislimo da je. Pa tko kaže da božićni filmovi moraju biti samo dječji i obiteljski?


The Polar Express (2004)


Najbolji Božićni Filmovi

 The Polar Express (2004) on IMDb

Žanr: Animacija, avantura, komedija
Redatelj: Robert Zemeckis
Glume: Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter

Radnja ukratko: Mladi dječak odlazi na magično putovanje na Sjeverni Pol s Polar Express. Tijekom njegovih avantura saznaje o prijateljstvu, hrabrosti i duhu Božića.

Još jedan vrhunski, vrlo drag i topal film o vrijednostima Božića.


Bad Santa (2003)


Najbolji Božićni Filmovi

 Bad Santa (2003) on IMDb

Žanr: Komedija, krimi, drama
Redatelj: Terry Zwigoff
Glume: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham

Radnja ukratko: Očajni prevarant i njegov pomoćnik glume Djed Božićnjaka i njegovog malog pomoćnika, kako bi opljačkali robne kuće na Badnju noć. Ali oni upadnu u problema kada prevarant postane prijatelj s problematičnim dječakom, a sigurnosni šef otkriva zavjeru.

Ovo je više anti-božićni film, koji je pravljen kao jedna prosta, crna komedija, tako da vjerojatno nije za sve, ali za ‘Grinčeve’ sigurno je.


A Christmas Carol (1951) / A Christmas Carol (2009)


 A Christmas Carol (1951) on IMDb

Žanr: Drama, obiteljski
Redatelj: Brian Desmond Hurst
Glume: Alastair Sim, Jack Warner, Kathleen Harrison

Radnja ukratko: Stara, gorka, bijeda dobiva šansu za otkupljenje kad ga proganja tri duhova na Badnju večer …

Ovo je originalni ‘Scrooge’ film, dok je film iz 2009 remake, ali sasvim solidan. Uz to, film Scrooged, koji je također na ovoj listi, je pravljen prema istoj priči Charles Dickensa.


Elf (2003)


Najbolji Božićni Filmovi

 Elf (2003) on IMDb

Žanr: Komedija, obiteljski, fantazija
Redatelj: Jon Favreau
Glume: Will Ferrell, James Caan, Bob Newhart

Radnja ukratko: Nakon što je nesvjesno uništio elfsku zajednicu zbog svoje nezgrapne veličine, čovjek koji se podigao kao vilenjak na Sjevernom polu šalje se u SAD radi pronalaženja svog istinskog identiteta.

Ovaj film je 2017. godine proglašen najboljim božićnim filmom svih vremena, prema glasovima čitatelja portala Ranker. Mi se baš s time ne slažemo, ali činjenica je da je odličan film.


Arthur Christmas (2011)


Najbolji Božićni Filmovi

 Arthur Christmas (2011) on IMDb

Žanr: Animacija, avantura, komedija
Redatelj: Sarah Smith, Barry Cook
Glume: James McAvoy, Jim Broadbent, Bill Nighy

Radnja ukratko: Smotani sin Djeda Božićnjaka, Arthur, dobiva misiju s ocem Svetog Nikole da daju darove koje su zagubili maloj djevojčici u manje od 2 sata.

Još jedan odličan, božićni animirani film, koji ako niste gledali ne smijete propustiti.


It’s a Wonderful Life (1946)


Najbolji Božićni Filmovi

 It's a Wonderful Life (1946) on IMDb

Žanr: Drama, obiteljski, fantazija
Redatelj: Frank Capra
Glume: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

Radnja ukratko: Glavni junak filma, George Bailey (Stewart), poslovni je čovjek na rubu samoubojstva na sam Badnjak. Georgea su pritisli brojni problemi, a kap koja je prelila čašu bila je gubitak značajne svote novca, 8.000 dolara, koje je zabunom ispustio. Tada se pojavljuje njegov anđeo čuvar Clarence (Henry Travers), koji ga želi odgovoriti od čina, pokazujući mu kako bi njegov grad, obitelji poznanici izgledali da se nikad nije rodio. Pokazao mu je, da je njegov život dragocjen i mnoga dobra se ne bi dogodila, da se nije rodio.

“Divan život” je jedan od najpoznatijih i najemitiranijih filmova svih vremena, te je i dalje nezaobilazan u vrijeme Božića.


The Christmas Chronicles (2018) i njegov nastavak


Recenzija: The Christmas Chronicles (2018)

 The Christmas Chronicles (2018) on IMDb

Žanr: Avantura, komedija, obiteljski, fantazija
Redatelj: Clay Kaytis
Glume: Kurt Russell, Darby Camp, Judah Lewis

Radnja ukratko: Nakon što akcija ‘Uhvatiti Djeda Božićnjaka na djelu’ pođe po zlu, djevojčica Kate i njezin buntovni, stariji brat Teddy morat će pomoći Djedu Božićnjaku, pravom Djedu Božićnjaku, da spasi Božić.

Napokon jedan novi odličan obiteljski božićni film. Ovo je nešto u čemu će uživati i mlađe, ali i starije generacije što ga čini pravim filmom za cijelu obitelj.


A Christmas Story (1983)


Najbolji Božićni Filmovi

 A Christmas Story (1983) on IMDb

Žanr: Komedija, obiteljski
Redatelj: Bob Clark
Glume: Peter Billingsley, Melinda Dillon, Darren McGavin

Radnja ukratko: U ovoj toploj, pronicljivoj komičnoj drami, Ralphie, devetogodišnjak koji ranih 40-ih živi u Indiani, mora uvjeriti roditelje, učitelje i Djeda Mraza da je dječja puška „Red Ryder“ uistinu idealan dar.

Odličan božićni dječji i obiteljski film, a tko nije probao kao dijete ovo sa slike kao da nikada nije ni živio!


Batman Returns (1992)


Najbolji Božićni Filmovi

 Batman Returns (1992) on IMDb

Žanr: Akcija, krimi, fantazija
Redatelj: Tim Burton
Glume: Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer

Radnja ukratko: Nakon što je uspješno pokorio Jokera, Batman (Michael Keaton) se suočio s novim negativcem koji širi strah i trepet na ulicama Gotham Cityja. Riječ je o Pingvinu (Danny DeVito) , čovjeku koji je kao beba igrom slučaja završio u kanalizaciji. Pokvareni biznismen Max Schrek (Christopher Walken) pokušava mu pomoći da postane novi gradonačelnik što će Batman pokušati spriječiti. U isto vrijeme, Batmanova tajnica, Selina Kyle nakon što je bačena s vrha zgrade spašena je od strane mačaka i postaje Žena mačka koja također zadaje nevolje poznatom strip junaku.

Ovaj Batmanov film se odvija u Gothamu za vrijeme Božića i svakako zaslužuje biti na listi najboljih božićnih filmova.


Jingle All the Way (1996)


Najbolji Božićni Filmovi

 Jingle All the Way (1996) on IMDb

Žanr: Komedija, obiteljski
Redatelj: Brian Levant
Glume: Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman

Radnja ukratko: Predbožićno je doba, a bogati biznismen Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) bori se u šoping-ratu da bi kupio sinu najpopularniju akcijsku figuru ove sezone – Turbo Mana.

Iako je kritika popljuvala ovaj film kada je izašao, čini se kako ga gledatelji više od 20 godina nakon izlaska i dalje vole, tako da se mora naći na našoj listi, a tu je i naravno Schwarzenegger.


The Nightmare Before Christmas (1993)


Najbolji Božićni Filmovi

 The Nightmare Before Christmas (1993) on IMDb

Žanr: Animacija, obiteljski, fantazija
Redatelj: Henry Selick
Glasovi: Danny Elfman, Chris Sarandon, Catherine O’Hara

Radnja ukratko: Kralj Bundeva iz Grada Noći Vještica oteo je Djeda Božićnjaka i preuzeo Božić! Što djeca mogu očekivati kad im darove počnu donositi duhovi i demoni?

Tim Burton je napisao scenarij i likove za ovu „Predbožićnu moru“, fantastičan animirani božićni film.


White Christmas (1954)


Najbolji Božićni Filmovi

 White Christmas (1954) on IMDb

Žanr: Komedija, mjuzikl, romantika
Redatelj: Michael Curtiz
Glasovi: Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney

Radnja ukratko: Dva pjevača zbliže se sa dvije sestre koje također nastupaju kao pjevačko-zabavljački duet.

Našao se i jedan mjuzikl na listi najboljih božićnih filmova i to ne bilo kakav. U filmu su između ostalih korištene naslovna pjesma White Christmas – koja je po prvi puta bila korištena u filmu Holiday Inn (1942) i tada je osvojila Oscara za najbolju originalnu pjesmu – i Count Your Blessings Instead of Sheep koja je ovom filmu donijela nominaciju za Oscara za najbolju pjesmu.


Planes, Trains & Automobiles (1987)


Najbolji Božićni Filmovi

 Planes, Trains & Automobiles (1987) on IMDb

Žanr: Komedija
Redatelj: John Hughes
Glumci: Steve Martin, John Candy, Laila Robins

Radnja ukratko: Muškarac se mora boriti za povratak kući na Dan Zahvalnost s neugodnim prodavačem tuš-zavjesa kao svojim jedinim pratiteljem.

Komičari Steve Martin i John Candy zarobljeni u automobilu na putu kući za praznike, odlična božićna zabava.


Gremlins (1984)


Najbolji Božićni Filmovi

 Gremlins (1984) on IMDb

Žanr: Komedija, fantazija, horor
Redatelj: Joe Dante
Glumci: Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton

Radnja ukratko: Vraćajući se s poslovnog puta u New York i u zadnji čas tražeći poklon za svoga sina Billyja (Zach Galligan), izumitelj Randy Peltzer (Hoyt Axton) u kineskom se dućanu odluči za slatko, čudnovato stvorenje mogwai, s imenom Gizmo. Prije odlaska, vlasnik ga upozori na tri pravila kojih se mogwaijev vlasnik obavezno mora pridržavati.

Treba ga držati podalje od jakog svjetla, ne smije ga pustiti u kontakt s vodom i nikad ga ne smije hraniti poslije ponoći. Randy ga sasluša, pa se vraća u miran gradić Kingston Falls, gdje se Billy naprosto oduševi svojim novim prijateljem. Međutim, nepažnjom Billyja i njegovih prijatelja, na Gizma se prolije voda, zbog čega se on odjednom multiplicira te stvori velik broj zločeste braće, čudovišnih gremlina. Prvi horor film na našoj listi u kombinaciji s komedijom i toplom božićnom i obiteljskom atmosferom.


Krampus (2015)


Najbolji Božićni Filmovi

 Krampus (2015) on IMDb

Žanr: Akcija, komedija, fantazija, horor
Redatelj: Michael Dougherty
Glumci: Adam Scott, Toni Collette, David Koechner

Radnja ukratko: Kad se njegova disfunkcionalna obitelj tijekom blagdana sukobi, mladi Max (Emjay Anthony) gubi sve iluzije i okreće leđa Božiću. Nije svjestan da takvo pomanjkanje blagdanskog duha oslobađa Krampusov bijes: to je demonska sila prastarog zla koja namjerava kazniti nevjernike. Otvaraju se vrata pakla i omiljene blagdanske ikone pretvaraju se u monstruozna bića, opsjedaju kuću nesložne obitelji i tjeraju njezine članove da se bore jedni za druge ako žele preživjeti.

Božićni film za one zločeste ili one koji se tako osjećaju i tek drugi horor film na našoj listi.


Klaus (2019)


Recenzija: Klaus (2019)

 Klaus (2019) on IMDb

Žanr: Animacija, avantura, komedija
Redatelj: Sergio Pablos
Glumci: Rashida Jones, Joan Cusack, J.K. Simmons, Jason Schwartzman

Radnja ukratko: Jednostavan čin dobrote uvijek pokreće drugi, čak i na zaleđenom, dalekom mjestu. Kad se Smeerensburgov novi poštar, Jesper, sprijatelji s izrađivačem igračaka Klausom, njihovi darovi rastope vjekovnu svađu i isporučuju saonice prepune prazničnih tradicija.

Jedna potpuno drugačija, a predivna, zabavna i često duhovita priča o postanku Djeda Mraza.


The Holiday (2006)


Najbolji Božićni Filmovi

 The Holiday (2006) on IMDb

Žanr: Komedija, romantika
Redatelj: Nancy Meyers
Glumci: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law

Radnja ukratko: Amerikanka Amanda (Diaz) i Engleskinja Iris (Winslet) žive na različitim krajevima svijeta, nikada se nisu srele, no imaju jedan zajednički problem: obje su prekinule sa svojim dečkima, no nijedna ne želi provesti Božić sama. Pretražujući internet pronađu portal koji nudi mogućnost zamjene vlastitog doma na određeno vrijeme i ta prilika nagle promjene u životu učini im se izuzetno privlačnom. Iris tako odlazi u Los Angeles, a Amanda u London. Pokaže se kako je, barem što se tiče ljubavi, zamjena bila pun pogodak: Iris upoznaje intrigantnog glazbenika Milesa (Jack Black), dok Amandu očara šarmantni Graham (Jude Law).

Vrlo topla romantična komedija smještena u božićno vrijeme i idealan izbor gledanja za božićne praznike.


The Night Before (2015)


Najbolji Božićni Filmovi

 The Night Before (2015) on IMDb

Žanr: Komedija, fantazija
Redatelj: Jonathan Levine
Glumci: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Jillian Bell

Radnja ukratko: Na Badnjak tri prijatelja provode noć u New Yorku tražeći sveti gral božićnih zabava.

The Night Before je malo neukusan film kakav i očekujete od Setha Rogena, ali to je i film koji trebate staviti na listu najboljih božićnih filmova.


A Charlie Brown Christmas (1965)


A Charlie Brown Christmas (1965)

 A Charlie Brown Christmas (1965) on IMDb

Žanr: Animacija, komedija, obiteljski
Redatelj: Bill Melendez
Glumci: Ann Altieri, Chris Doran, Sally Dryer

Radnja ukratko: Crtani božićni film. Depresivan komercijalizmom koji vidi oko sebe, Charlie Brown pokušava pronaći dublje značenje Božića.

Predivan animirani božićni film koji nas podsjeća na prave vrijednosti Božića i sigurno je jedan od najbolji božićnih filmova svih vremena.


The Santa Clause (1994)


Najbolji Božićni Filmovi

 The Santa Clause (1994) on IMDb

Žanr: Komedija, drama, obiteljski
Redatelj: John Pasquin
Glumci: Tim Allen, Judge Reinhold, Wendy Crewson

Radnja ukratko: Jedan zaista kultni božićni film. Kad muškarac nehotice natjera Djeda Božićnjaka da padne s krova na Badnjak, nađe se čarobno regrutiran da preuzme njegovo mjesto.

Krajnje ne zahtjevan božićni film, koji je ukorijenjen u dobrom staromodnom blagdanskom duhu koji često nedostaje u modernijim božićnim filmovima.


Office Christmas Party (2016)

Najbolji božićni filmovi (preko 30 filmova)

Žanr: Komedija
Redatelj: Josh Gordon, Will Speck
Glumci: Jason Bateman, Olivia Munn, T.J. Miller

Radnja ukratko: Kada njegova sestra koja je izvršna direktorica zaprijeti da će mu zatvoriti podružnicu, upravitelj iste organizira epsku božićnu zabavu kako bi dobio velikog klijenta i spasio dan. Kada su božićni filmovi u pitanju, ovaj možemo okarakterizirati kao mješavinu najboljih božićnih filmova i film Project X.


Trading Places (1983)


Trading Places (1983)

 Trading Places (1983) on IMDb

Žanr: Komedija
Redatelj: John Landis
Glumci: Eddie Murphy, Dan Aykroyd, Ralph Bellamy

Radnja ukratko: Ovaj popis koji čine filmovi o Božiću zaključit ćemo uz Trading Places. Snobistički investitor i lukavi ulični prevarant nalaze svoje pozicije preokrenute kao dio oklade dva luđačka milijunaša.

Ovo nije klasični božićni film, ali se odvija u vrijeme Božića, topao je i duhovit, te definitivno idealan film za božićne praznike.

Similar Posts