15 Najboljih Fantazija Filmova – 21 stoljeće

Nastavljamo s našom rubrikom u kojoj pišemo o 15 Najboljih filmova 21 stoljeća, po žanrovima, a sada su nam na redu filmovi fantazije. Sigurno će svatko imati neke svoje filmove za dodati, a mi vas pozivamo da to i učinite u komentarima. Kako bi malo smanjili izbor, stavljamo samo one koji su počeli u 21 stoljeću (od 2001 godine na dalje).

Prije nego počnem naglasio bi da je često teško točno odrediti žanr većini ovih filmova. Kako ne bi ja bio onaj koji izmišlja žanrove filmova, vodio sam se IMDb i wiki, pa ako netko želi provjeravati može na ta dva mjesta.

Ovdje će se naći puno veći broj filmova, s obzirom na nastavke, ali svrstat ću ih sve pod jedan.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002), The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Redatelj: Peter Jackson

Glume: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Sean Bean

Radnja ukratko: Mračni gospodar Sauron traži Jedinstveni Prsten kojim će pokoriti Međuzemlje. Prsten se našao u rukama mladog hobita Froda Bagginsa, koji ga mora uništiti kako bi porazio Saurona i njegove snage. Sudbina Međuzemlja ovisi o Frodu i osam njegovih prijatelja iz Prstenove družine. Tako počinje putovanje na Kletu goru u zemlji Mordor; to je jedino mjesto na kojem se Prsten može uništiti.

Mr. Nobody (2009)

Mr. Nobody

Redatelj: Jaco Van Dormael

Glume: Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger

Radnja ukratko: Dječak stoji na platformi i čeka vlak koji ga treba odvesti. Treba li otići sa svojom majkom ili ostati sa svojim ocem? Iz ove odluke proizlaze neograničene mogućnosti. Sve dok ne odabere, sve je moguće.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003), Dead Man’s Chest (2006), At World’s End (2007), On Stranger Tides (2011), Dead Men Tell No Tales (2017)

pirates of the caribbean

Redatelj: Gore Verbinski

Glume: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom

Radnja ukratko: Crni Biser je piratski brod o kojemu govore mnoge karipske legende. Iako mnogi tvrde da je riječ o pukoj utvari nastaloj u mornarskim glavama omamljenim rumom, crna do zuba naoružana lađa zloglasnoga kapetana Barbosse jedne noći napada palaču britanskoga guvernera Swanna i otima njegovu jedinu kćer Elizabeth. Iako je djevojka obećana drugome, mladi kovač Will Turner odluči krenuti u potragu za fantomskim brodom i spasiti ljepoticu koju ljubi svim srcem. U pomoć mu priskače neobični kapetan Jack Sparrow, još jedan od glavnih likova starih piratskih priča, ali i neodoljivi pustolov koji ima rješenje za svaku nevolju.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012), The Desolation of Smaug (2013), The Battle of the Five Armies (2014)

Sretan Rođendan Bilbo Baggins!

Redatelj: Peter Jackson

Glume: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage

Radnja ukratko: Smještena u Međuzemlje šezdeset godina prije događaja iz Gospodara prstenova, priča filma vrti se oko hobita Bilba Bagginsa (Martin Freeman) kojeg čarobnjak Gandalf (Ian McKellen) pozove u avanturu kroz Međuzemlje skupa s trinaest patuljaka predvođenih Thorinom Oakenshieldom (Richard Armitage) kako bi povratili svoju Usamljenu Goru u kojoj se trenutno nalazi zmaj Smaug.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001), Chamber of Secrets (2002), Prisoner of Azkaban (2004), Goblet of Fire (2005), Order of the Phoenix (2007), Half-Blood Prince (2009), Deathly Hallows – Part 1 (2010), Deathly Hallows – Part 2 (2011)

film-HarryPotterStone

Redatelj: David Yates

Glume: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Radnja ukratko: Oslobođen od velikog zanemarivanja svoje ujne i ujaka, mladi dječak s velikom sudbinom dokazuje svoje vrijednosti, dok pohađa Hogwarts školu Vještičarenja i Čarobnjaštva.

Similar Posts