10 Najboljih Filmskih nastavak svih vremena! - Svijet filma

10 Najboljih Filmskih nastavaka svih vremena!

Rijetko, ali ponekada su nastavci jednaki ili bolji od originalnih filmova, a mi vam ovdje donosimo 10 najboljih filmskih nastavaka svih vremena! Slažete li se s listom ili bi neke filmove dodali? Ako bi kojeg bi izbacili?

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Redatelj: Steven Spielberg

Glumci: Harrison Ford, Sean Connery, Alison Doody

Radnja ukratko: Nakon što dr. Henry Jones stariji (Connery) nestane u dugogodišnjoj potrazi za Svetim Gralom, Indiana mora ući u očev trag u nadi da će ga spasiti – i Gral – iz ruka nacističke vojne mašinerije.

‘The man with the hat is back. And this time, he’s bringing his Dad.’

Before Sunset (2004)

Before Sunset (2004)

Redatelj: Richard Linklater

Glumci: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff

Radnja ukratko: Devet je godina prošlo nakon zadnjeg susreta Celine i Jesse-a. Jesse je napisao knjigu u kojoj priča svoje doživljaje s Celine u Beču. Na posljednjem putovanju po Europi za potrebe potpisivanja svoje knjige, susreće Celine. Jesse je u braku i ima jedno dijete, a Celine ima dečka, ali razgovarajući, shvate da nisu sretni zajedno. Kao 30-godišnjaci, osvrću se na susret prije 9 godina; na njihov naivni pogled na svijetu, na vjeru u snagu ljubavi, na prihvaćanje grešaka iz prošlosti.

“What if you had a second chance with the one that got away?”

Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Redatelj: Irvin Kershner

Glumci: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

Radnja ukratko: Smješten je tri godine nakon događaja iz prethodnog nastavka – Nova nada. Galaktičko carstvo pod vodstvom okrutnog Dartha Vadera nalazi se u potjeri za Lukeom Skywalkerom i ostalim članovima pobunjeničkog saveza. Dok Vader proganja malu skupinu Lukeovih prijatelja – Han Soloa, princezu Leiu Organu i ostale – kroz galaksiju, Lukea sve o Sili uči stari Jedi vitez Yoda. Ali nakon što Vader zarobi Lukeove prijatelje, Luke mora odlučiti želi li završiti sa svojom obukom i postati pravi Jedi vitez ili se suočiti s Vaderom kako bi spasio svoje prijatelje.

“The Adventure Continues…”

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Redatelj: Alfonso Cuarón

Glumci: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

Radnja ukratko: Ovo je Harryjeva treća godina na Hogwarts; ne samo da ima novog učitelja iz “Obrane od Tamne Magije,” ali također se rađa nova nevolja. Osuđeni ubojica Sirius Black je pobjegao iz Čarobnjačkog Zatvora i dolazi po Harryja.

“Character will be tested.”

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

The Good, the Bad and the Ugly (1966)

Redatelj: Sergio Leone

Glumci: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef

Radnja ukratko: Film govori o trojici revolveraša koji tragaju za zakopanim zlatom vojske Konfederacije u kaosu obračuna, vješanja, Građanskog rata i zatvoreničkog logora.

“The Man with No Name Returns!”

The Dark Knight (2008)

10 najboljih filmova, prije 10 godina! - Svijet filma

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Radnja ukratko: Fokusira se na Batmanovu borbu s novim zlikovcem, Jokerom (Heath Ledger) i njegov odnos s okružnim tužiteljem Harveyjem Dentom (Aaron Eckhart) i njegovom starom prijateljicom i simpatijom, pomoćnicom okružnog tužitelja Rachel Dawes (Maggie Gyllenhaal).

“Out of the darkness…comes the Knight.”

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Redatelj: Peter Jackson

Glumci: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen

Radnja ukratko: Kako Sauron započinje posljednju fazu pokoravanja Međuzemlja, čarobnjak Gandalf i Kralj Theoden od Rohana udružuju snage kako bi zaštitili glavni grad Gondora, Minas Tirith od ove prijetnje. Aragorn konačno mora preuzeti kraljevski tron Gondora pa okuplja vojsku duhova kako bi porazio Saurona. Na kraju, iako pod punom spremom, shvaćaju da ne mogu pobijediti; sve spada na hobite Froda i Sama koji se sami moraju suočiti s težinom Prstena i Gollumovom izdajom, kako bi uništili Prsten u Mordoru.

“There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice.”

Terminator 2 (1991)

Terminator 2 (1991)

Redatelj: James Cameron

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Radnja ukratko: Film govori o povratku Terminatora T-800 iz budućnosti u sadašnjost, ali za razliku od prvog filma, ovaj put je poslan sa zadatkom da zaštiti Saru Connor i njezinog desetogodišnjeg sina Johna od novog unaprijeđenog prototipa T-1000, sačinjenog od tekućeg metala.

“It’s nothing personal.”

Aliens (1986)

Aliens (1986)

Redatelj: James Cameron

Glumci: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong

Radnja ukratko: Ellen Ripley (Sigourney Weaver), posljednju preživjelu članicu posade teretnog svemirskog broda Nostromo, spašava i reanimira spasilačka ekipa svemirske stanice poslije 57 godina lebdenja u hipersnu u svemirskom shuttleu. Mjesec iz originalnog filma je sada koloniziran, ali kontakt s njime je izgubljen. Ovog puta, kolonijalni marinci imaju impresivnu vatrenu moć, ali hoće li to biti dovoljno?

“This time it’s war”

The Godfather: Part II (1974)

The Godfather: Part II (1974)

Redatelj: Francis Ford Coppola

Glumci: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall

Radnja ukratko: Rani život i karijera Vito Corleone, 1920tih u New York City, dok se njegov sin, Michael, proširuje i učvršćuje svoj stisak na obiteljski kriminal.

“All the power on earth can’t change destiny.”

Similar Posts