Najbolji Crtani Filmovi

Najbolji crtani filmovi svih vremena (Top 46)

21. Beauty and the Beast (1991)

Beauty and the Beast (1991)

Redatelj: Gary Trousdale, Kirk Wise
Glasovi: Paige O’Hara, Robby Benson, Jesse Corti
Radnja ukratko: Belle je bistra i lijepa mlada žena koju zarobi strašna zvijer u svome dvorcu. Unatoč opasnoj situaciji, Belle na kraju nauči prozreti zvijerinu vanjštinu te otkriti srce i dušu princa.

22. The Incredibles (2004) i Incredibles 2 (2018)

Najbolji crtani filmovi svih vremena (Top 46)

Redatelj: Brad Bird
Glasovi: Craig T. Nelson, Samuel L. Jackson, Holly Hunter
Radnja ukratko: Od „Oscarom“ nagrađenih tvoraca dugometražnog animiranog filma „U potrazi za Nemom“ dolazi akcijom nabijena animirana pustolovina o svakodnevnim i nevjerojatnim životima kuće pune superjunaka.

23. How to Train Your Dragon (2010)

How to Train Your Dragon (2010)

Redatelj: Dean DeBlois, Chris Sanders
Glasovi: Jay Baruchel, Gerard Butler, Christopher Mintz-Plasse
Radnja ukratko: Od studija koji nam je donio animirane hitove „Shrek“, „Madagaskar“ i „Kung Fu Panda“ dolazi najnoviji dragulj „Kako izdresirati zmaja“ – avanturistička komedija smještena u mitski svijet Vikinga i divljih zmajeva, temeljena na knjizi Cresside Cowell. Glavni lik priče je Viking tinejdžer Štucko, koji živi na otoku Berku, gdje je borba sa zmajevima svakodnevna pojava. Mladićev pametni i promišljeni smisao za humor ne sjeda baš najbolje njegovom plemenu i poglavici… koji je ujedno i njegov otac.

Međutim, nakon što Štucko bude uključen u trening zmajeva s ostalim tinejdžerima, on vidi svoju šansu za dokazivanjem. Ali nakon što susretne (i sprijatelji se) s ozlijeđenim zmajem, njegov svijet preokrene se naglavačke i ono što je počelo kao jedina prilika da se Štucko dokaže pretvara se u šansu da cijelo njegovo pleme krene potpuno drugim smjerom, u novu budućnost.

24. Only Yesterday (1991)

Only Yesterday (1991)

Redatelj: Isao Takahata
Glasovi: Miki Imai, Toshirô Yanagiba, Yoko Honna
Radnja ukratko: 27-godišnja službenica putuje na selo I putem se sjeća svog djetinjstva u Tokyju. Prekrasno I impresivno, remek djelo japanske animacije!

25. Ratatouille (2007)

Ratatouille (2007)

Redatelj: Brad Bird, Jan Pinkava
ŽGlasovi: Brad Garrett, Lou Romano, Patton Oswalt
Radnja ukratko: U jednom od najboljih pariških restorana odlučni mladi štakor Remy sanja da postane poznati francuski kuhar. On sklopi pogodbu sa smetlarom Linguinijem, što pokrene urnebesan lanac događaja koji preokrene grad naglavačke.

26. Kubo and the Two Strings (2016)

Kubo and the Two Strings (2016)

Redatelj: Travis Knight
Glasovi: Charlize Theron, Art Parkinson, Matthew McConaughey
Radnja ukratko: Pametan i dobrodušan dječak Kubo živi skromnim seoskim životom u kojem se predano brine za majku. U jednom se trenutku pojavljuje duh iz prošlosti s namjerom da provede dugo planiranu osvetu. Kako bi spasio svoju obitelj i otkrio misteriju o svome ocu, Kubov opstanak počiva na pronalaženju čarobnog oklopa koji je nekada nosio njegov otac, najveći samuraj kojeg je svijet ikada poznavao. Kako bi pobijedio svoje neprijatelje, mora otkriti priču o sebi.

27. Moana (2016)

Moana (2016)

Redatelj: Ron Clements, John Musker
Glasovi: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House
Radnja ukratko: Mlada navigatorica Moana, kći polinezijskog poglavice, izabrana je da pronađe dragocjeni artefakt koji bi mogao spasiti njezin narod. Moana se udruži s nekoć moćnim polubogom Mauijem kako bi pronašla legendarni otok.

28. The Lego Movie (2014)

The Lego Movie (2014)

Redatelj: Phil Lord, Christopher Miller
Glasovi: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks
Radnja ukratko: Animirana priča prati Emmeta, običnu LEGO minifiguricu, kojeg omaškom identificiraju kao najčudesniju osobu i ključ za spas svijeta. Unovačen je u družinu stranaca na misiji koja treba zaustaviti zlog tiranina.

29. WALL-E (2008)

WALL-E

Redatelj: Andrew Stanton
Glasovi: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Radnja ukratko: Nakon što je stotinama samotnih godina radio ono za što je napravljen, znatiželjni i simpatični WALL-E otkriva novu svrhu u životu kada upozna elegantnog istraživačkog robota EVE. Pridružite im se na fantastičnom putovanju svemirom!

30. Toy Story (1995) i nastavci

Toy Story (1995)

Redatelj: John Lasseter
Glasovi: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles
Radnja ukratko: Smještena u svijet u kojem igračke imaju vlastiti život, „Priča o igračkama“ vodi gledatelje na fantastično putovanje viđeno uglavnom očima dviju suparničkih igračaka – kauboja Woodyja i akcijske figurice Buzza Lightyeara. Ovi crtani filmovi dolaze u više nastavaka.

Similar Posts