Najbolji Crtani Filmovi

Najbolji Crtani Filmovi

Pinocchio (1940)

Pinocchio (1940)

Redatelj: Norman Ferguson, T. Hee

Glasovi: Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc

Radnja ukratko: Živa lutka, pod vodstvom Cvrčka kao njegove savjesti, mora se dokazati dostojan kako bi postao prav dječak.

Finding Nemo (2003) i Finding Dory (2016)

Finding Nemo (2003)

Redatelj: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Glasovi: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Radnja ukratko: Kada Nemu, mladu ribu klaun, ulove na Velikom koraljnom grebenu i odvedu u Sydney, njegov zaštitnički nastrojen otac Marlin i Dora, prijateljski nastrojen, ali zaboravni plavi tang, odlaze na epsko putovanje da vrate Nemu kući.

Up (2009)

Up (2009)

Redatelj: Pete Docter, Bob Peterson

Glasovi: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger

Radnja ukratko: Carl Fredricksen je kao dječak želio istražiti Južnu Ameriku i pronaći zabranjene Rajske vodopade. Otprilike 64 godine poslije on započinje svoje putovanje zajedno s izviđačem Russelom podigavši svoju kuću s pomoću tisuća balona.

Zootopia (2016)

Zootopia (2016)

Redatelj: Byron Howard, Rich Moore

Glasovi: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

Radnja ukratko: U suvremenom životinjskom velegradu Zootropoli policajka Judy Hopps, prva zečica u policiji Zootropole, prihvati šansu da riješi svoj prvi slučaj – čak i ako to podrazumijeva suradnju s prevarantskim liscem Nickom Wildeom.

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Redatelj: William Cottrell, David Hand

Glasovi: Adriana Caselotti, Harry Stockwell, Lucille La Verne

Radnja ukratko: Radi se o ekranizaciji istoimene bajke braće Grimm koja govori o mladoj Snjeguljici koja je pobjegla od zle maćehe i našla utočište kod sedam patuljaka.

Inside Out (2015)

Inside Out (2015)

Redatelj: Pete Docter, Ronnie Del Carmen

Glasovi: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black

Radnja ukratko: Nakon što mladu Riley otrgnu od života na Srednjem zapadu i presele u San Francisco , gdje je njezin otac dobio novi posao, Rileyne emocije – radost, strah, ljutnja, gađenje i tuga – sukobe se oko snalaženja u novom gradu, kući i školu.

Sleeping Beauty (1959)

Sleeping Beauty (1959)

Redatelj: Clyde Geronimi

Glasovi: Mary Costa, Bill Shirley, Eleanor Audley

Radnja ukratko: Ovaj crtani film je priča o princezi Aurori i zloj kletvi koju je na nju bacila osvetoljubiva vila Zlurada. Prema proročanstvu, Aurora pada u dubok san na svoj 16. rođendan iz kojega je može probuditi samo poljubac prave ljubavi.

Coco (2017)

Recenzija: Coco (2017) - Svijet filma

Redatelj: Lee Unkrich, Adrian Molina

Glasovi: Edward James Olmos, Alanna Ubach, Gael García Bernal

Radnja ukratko: Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

Cinderella (1950)

Cinderella (1950)

Redatelj: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson

Glasovi: Ilene Woods, James MacDonald, Eleanor Audley

Radnja ukratko: Disneyjeva „Pepeljuga“ oduševljava publiku generacijama svojom očaravajućom pričom, nezaboravnom glazbom, spektakularnom animacijom i nezaboravnim likovima. Iskusite njezinu čaroliju pa ćete i sami povjerovati da se snovi mogu ostvariti.

The Little Mermaid (1989)

The Little Mermaid (1989)

Redatelj: Ron Clements, John Musker

Glasovi: Jodi Benson, Samuel E. Wright, Rene Auberjonois

Radnja ukratko: Preplavljen nevjerojatnom animacijom, nezaboravnim raznolikim likovima i dvjema nagradama „Oscar“ za filmsku glazbu i pjesmu „Under the Sea“, „Mala sirena“ jedan je od Disneyjevih najcjenjenijih filmova. Ariel, razigrana i vragolasta sirena, očarana je svime ljudskim. Oglušivši se na očevu naredbu da se kloni svijeta izvan mora, ona otpliva na površinu i u bijesnoj oluji spasi princa svojih snova. Odlučna da postane čovjek, nagodi se s podmuklom morskom vješticom Ursulom i zamijeni peraje i prekrasan glas za noge. Uz pomoć svog najboljeg prijatelja, slatkog i brbljavog Floundera, te nevoljkog pratioca Sebastiana, urnebesnog karipskog raka koji pjeva reggae, Ariel mora osvojiti prinčevu ljubav i spasiti očevo kraljevstvo, a sve u uzbudljivoj utrci s vremenom!

Similar Posts