Najbolji Crtani Filmovi

Najbolji crtani filmovi svih vremena (Top 46)

31. Pinocchio (1940)

Pinocchio (1940)

Redatelj: Norman Ferguson, T. Hee
Glasovi: Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc
Radnja ukratko: Živa lutka, pod vodstvom Cvrčka kao njegove savjesti, mora se dokazati dostojan kako bi postao pravi dječak. Ovo je jedan od najstarijih filmova na našem popisu kojeg čine najbolji crtani filmovi.

32. Finding Nemo (2003) i Finding Dory (2016)

Finding Nemo (2003)

Redatelj: Andrew Stanton, Lee Unkrich
Glasovi: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould
Radnja ukratko: Kada Nemu, mladu ribu klaun, ulove na Velikom koraljnom grebenu i odvedu u Sydney, njegov zaštitnički nastrojen otac Marlin i Dora, prijateljski nastrojen, ali zaboravni plavi tang, odlaze na epsko putovanje da vrate Nemu kući.

33. Up (2009)

Up (2009)

Redatelj: Pete Docter, Bob Peterson
Glasovi: Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger
Radnja ukratko: Carl Fredricksen je kao dječak želio istražiti Južnu Ameriku i pronaći zabranjene Rajske vodopade. Otprilike 64 godine poslije on započinje svoje putovanje zajedno s izviđačem Russelom podigavši svoju kuću s pomoću tisuća balona.

34. Zootopia (2016)

Crtani filmovi - Zootopia (2016)

Redatelj: Byron Howard, Rich Moore
Glasovi: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba
Radnja ukratko: U suvremenom životinjskom velegradu Zootropoli policajka Judy Hopps, prva zečica u policiji Zootropole, prihvati šansu da riješi svoj prvi slučaj – čak i ako to podrazumijeva suradnju s prevarantskim liscem Nickom Wildeom. Crtani filmovi kao što je Zootropola omiljeni su mnogima jer pokrivaju razne životne teme kroz humor i anegdote.

35. Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Crtani filmovi - Snow White and the Seven Dwarfs (1937)

Redatelj: William Cottrell, David Hand
Glasovi: Adriana Caselotti, Harry Stockwell, Lucille La Verne
Radnja ukratko: Radi se o ekranizaciji istoimene bajke braće Grimm koja govori o mladoj Snjeguljici koja je pobjegla od zle maćehe i našla utočište kod sedam patuljaka.

36. Inside Out (2015)

Crtani filmovi - Inside Out (2015)

Redatelj: Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Glasovi: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black
Radnja ukratko: Nakon što mladu Riley otrgnu od života na Srednjem zapadu i presele u San Francisco , gdje je njezin otac dobio novi posao, Rileyne emocije – radost, strah, ljutnja, gađenje i tuga – sukobe se oko snalaženja u novom gradu, kući i školu.

37. Sleeping Beauty (1959)

Crtani filmovi - Sleeping Beauty (1959)

Redatelj: Clyde Geronimi
Glasovi: Mary Costa, Bill Shirley, Eleanor Audley
Radnja ukratko: Ovaj crtani film je priča o princezi Aurori i zloj kletvi koju je na nju bacila osvetoljubiva vila Zlurada. Prema proročanstvu, Aurora pada u dubok san na svoj 16. rođendan iz kojega je može probuditi samo poljubac prave ljubavi.

38. Coco (2017)

crtani filmovi

Redatelj: Lee Unkrich, Adrian Molina
Glasovi: Edward James Olmos, Alanna Ubach, Gael García Bernal
Radnja ukratko: Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

39. Cinderella (1950)

Crtani filmovi - Cinderella (1950)

Redatelj: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson
Glasovi: Ilene Woods, James MacDonald, Eleanor Audley
Radnja ukratko: Disneyjeva „Pepeljuga“ oduševljava publiku generacijama svojom očaravajućom pričom, nezaboravnom glazbom, spektakularnom animacijom i nezaboravnim likovima. Iskusite njezinu čaroliju pa ćete i sami povjerovati da se snovi mogu ostvariti.

40. The Little Mermaid (1989)

Crtani filmovi - The Little Mermaid (1989)

Redatelj: Ron Clements, John Musker
Glasovi: Jodi Benson, Samuel E. Wright, Rene Auberjonois
Radnja ukratko: Preplavljen nevjerojatnom animacijom, nezaboravnim raznolikim likovima i dvjema nagradama „Oscar“ za filmsku glazbu i pjesmu „Under the Sea“, „Mala sirena“ jedan je od Disneyjevih najcjenjenijih u kategoriji crtani filmovi.

Ariel, razigrana i vragolasta sirena, očarana je svime ljudskim. Oglušivši se na očevu naredbu da se kloni svijeta izvan mora, ona otpliva na površinu i u bijesnoj oluji spasi princa svojih snova. Odlučna da postane čovjek, nagodi se s podmuklom morskom vješticom Ursulom i zamijeni peraje i prekrasan glas za noge. Uz pomoć svog najboljeg prijatelja, slatkog i brbljavog Floundera, te nevoljkog pratioca Sebastiana, urnebesnog karipskog raka koji pjeva reggae, Ariel mora osvojiti prinčevu ljubav i spasiti očevo kraljevstvo, a sve u uzbudljivoj utrci s vremenom!

Similar Posts