Robert Downey Jr. zadirkuje mogućim povratkom Iron Mana

Robert Downey Jr. zadirkuje mogućim povratkom Iron Mana

Samo nekoliko mjeseci nakon što je njegov lik umro u Avengers Endgame, zvijezda Marvel Filmskog Svemira Robert Downey Jr. se oprostio od franšize kojoj je pomogao u izgradnji. Ali sada, Downey kaže da ga obožavatelji možda nisu vidjeli posljednji put kao Tonyja Starka. Tijekom promocije njegovog sljedećeg filma Dolittle, koji je sklopio sa suprugom Susan, Downey je za Extra rekao da je manje ili više gotov, ali da nikad ne biste mogli reći sigurno. Iako je to rekao pomalo ležerno, Susan se odmah umiješala i rekla da će to biti na svim naslovnicama ako se dogodi.

Downey se prvi put pridružio Marvel Cinematic Universeu 2008. godine, kada taj svemir, kao takav, jošnije postojao, već samo film Iron Man. Ulogu je igrao više od deset godina, prikazujući se u deset filmova za to vrijeme, uz odavanje počasti njegovom liku kroz pojavljivanja u arhivskim snimkama u filmu Spider-Man: Far From Home. Moguće je da će se pojaviti u nekom obliku u Black Widow, s obzirom da se taj film događa prije Thanosovog napada na Svemir, ali rečeno je da će i to pojavljivanje biti ograničeno na neiskorišteni snimljeni materijal iz prethodnih filmova sa Downeyem.

Robert Downey Jr. zadirkuje mogućim povratkom Iron Mana

“Da, bilo što bi se moglo dogoditi. Zaista uživam…” rekao je Downey prije nego što je supruga umiješala. Nastavio je: “Što se mene tiče, ostavio sam se oružja i spreman sam ih napustiti. I mislim da je Marvel sada na tom putovanju i pokušavaju skupiti druge stvari, a ja sam uzbuđen zbog njih kad vidim kako sve ide. Teško je projicirati.”

Za vrijeme Downeya s Marvelom, neprestano su se šuškale da priprema strategiju izlaska, a nakon Iron Man 3, pojavila su se izvješća da je Marvel izveo neko izvrtanje kako bi ga nagovorili da se vrati u Captain America: Civil War. Još uvijek nije jasno jesu li, ili u kojoj mjeri, te glasine bile istinite, ali sad kad je izašao iz uloge, stvari su se preokrenule drugim smjerom. Ovi komentari Downeya dolaze nakon komentara Jeffa Goldbluma, koji je tvrdio da će se Downey vratiti pružanju glasa Iron Mana u seriji What if …?. Marvel i Disney kasnije su povukli te komentare.

Downeyev Dolittle bit će u kinima 17. siječnja. Predstojeći projekti Marvel Studiosa uključuju Black Widow 1. svibnja 2020., The Eternals 6. studenog 2020.,Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021., WandaVision u proljeće 2021., Loki u proljeće 2021., Doctor Strange in the Multiverse of Madness 7. svibnja 2021., Bez naslova Spider-Man 3 16. srpnja 2021.,What if …? u ljeto 2021., Hawkeye u jesen 2021,Thor: Love and Thunder 5. studenog 2021. i Black Panther 2 6. svibnja 2022., te Ms. Marvel, Moon Knight i She-Hulk također su u izradi za Disney+.

Druge je zanimalo i ovo...