Claire Foy potvrđena kao nova Lisbeth Salander!

Claire Foy potvrđena kao nova Lisbeth Salander!

Claire Foy je potvrđena kao glavna glumica u novim Millennium (The Girl with the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire i The Girl Who Kicked the Hornets’ Nest) reboot filmovima.

Prvi film će biti naziva The Girl in the Spider’s Web, te će biti prema knjizi David Lagercrantz, koji je preuzeo pisanje knjiga nakon nagle i neočekivane smrti Stiega Larssona (planirao je napisati 10 knjiga u serijalu Millennium).

Claire Foy potvrđena kao nova Lisbeth Salander!
Claire Foy – Lisbeth Salander

Fede Alvarez (Evil Dead i Don’t Breathe) će režirati film, što je zapravo reboot franšize, iako je tehnički nastavak na originalnu trilogiju, koja je počela filmom The Girl with the Dragon Tattoo.

U Spider’s Webu, novinar Mikael Blomkvist, dobiva dojavu o informaciji povezanu s Američkim Državama, a izvorev izvor je mlada haker djevojka, koja zvuči vrlo slično kao Lisbeth Salander. Tako da je priča ovog filma puno više politički orijentirana nego Dragon Tattoo i bit će interesantno vidjeti kako će  The Girl in the Spider’s Web spominjati stare filmove, ako će uopće.

David Fincherova adaptacija iz 2011 je trebala pokrenuti franšizu s Rooney Mara u glavnoj ulozi, ali vrlo loša zarada na kino blagajnama ih je zaustavila u tome. Nakon toga ulogu Lisbeth Salander preuzima Noomi Rapace, koja je glumila u Švedskim adaptacijama druga dva filma The Girl Who Played with Fire (2009) i The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest (2009), tako da će Claire Foy biti treća glumica koja će igrati ulogu Lisbeth.

Foy je na putu da osvoji Emmy sutra, za svoju ulogu u seriji The Crown i uz to glumi s Andrew Garfield u redateljskom debi filmu Andy Serkisa, Breathe.

The Girl in the Spider’s Web uskoro počinje snimanje, jer bi premijeru trebao imati 19. listopada 2018.

Similar Posts