'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

‘Black Widow’ prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon ‘Avengers: Endgame’

Prvi trailer za ‘Black Widow‘ prequel film nudi obilje niti za istraživanje sljedeće faze MCU-a, pa čak i kako bi Scarlett Johansson mogla nastaviti nakon ‘Avengers: Endgame’.

Marvel Studios se igra špijunskih igara. Jučer je, kao dio prikrivene misije, studio objavio prvi trailer za Cate Shortlandin Black Widow film. 24ti film u Marvelovom Filmskom Svemiru, i početak Faze 4, Black Widow pronalazi Natashu Romanoff u bijegu prateći događaje Captain America: Civil War (2016) i u potrazi za odgovorima koji se odnose na njezinu prošlost koji bi mogli odrediti budućnost Black Widow. Naravno, mi znamo da se Natasha žrtvovala za Soul Stone u Avengers: Endgame, čime se možda čini čudnim što se sljedeća era Marvelovog svemira pokreće upravo s njezinim solo filmom. Ali s obzirom na sklonost Marvel Studios za igranje na duge staze, čini se sumnjivim da Black Widow neće biti sastavni dio budućnosti.

'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

Trailer otvara s brzim pogledima na Natashinu prošlost u MCU, osmrtnicu neke vrsta koja prati evoluciju lika od špijuna do punopravnog Avengera. Primjetne su i scene povratka njezinim treninzima u Crvenoj Sobi kao mlade žene, što je prikazano u Avengers: Age of Ultron (2015), čime sugeriraju da će ovaj film ugraditi te scene u kontekst i možda čak imati pojavljivanje Madame B (Julie Delpy). Jednom kada je kontekst pripremljen, zajedno s ritmom da “ništa ne traje vječno,” mi dobivamo glas tajnika Thaddeusa Rossa (William Hurt). I dok se vjerovalo da će Ross i U.S. vojska loviti Natashu za njezin obrat tijekom Zakona o registraciji, dijalog između njih dvoje ne može se smatrati protivničkim. Čini se moguće da Ross čak podržava Natashu u njezinoj misiji, zbog čega se pitamo koristi li je on da bi srušio rusku Crnu udovicu i program Super vojnika i hoće li se Natasha ponovno naći uhvaćena između uloge špijuna i heroja.

Prije nego dođemo do drugih likova, ono što je odmah vidljivo iz trailera je koliko se Black Widow razlikuje od svojih drugih MCU pojavljivanja. Da, postoje određeni izbori scena snimanja poznatih špijunskom žanru, i estetski odabir koji ga smješta u MCU. Ali unatoč tome, ovaj film izgleda puno drugačijeg stila od onih koje su snimali redatelji poput Jon Favreau, Joss Whedon i Russo braća, svi koji su pomogli oblikovati Black Widow u MCU od njezinog debija u Iron Man 2 (2010). Black Widow izgleda kao film Cate Shortland. Time samo dolazi do izražaja tvrdnja Kevina Feigea da će filmovi Faze 4 MCUa biti drugačiji od onih koji su dolazili prije, što se tiče redateljskog pogleda. A s obzirom na kompaniju kojoj će se Shortland pridružiti, Chloe Zhao i Destin Daniel Cretton, čini se da će MCU zaista promijeniti poznati stil kojim se do sada služio.

'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

Ključna komponenta filma se čini Natashin odnos s njezinom ‘sestrom,’ kolegicom proizvedenom baš kao i ona u Crvenoj sobi, Yelena Belova (Florence Pugh). U stripovima, Yelena započinje kao negativka, Ruska nova Black Widow nakon što Natasha pređe u U.S. i pridruži se Avengerima. Odnos između njih dvije je uglavnom bio borilački i krvav, pogotovo u trenutnoj stripovskoj mini seriji Web of the Black Widow od Jody Houser i umjetnika Stephen Mooney. U filmu, međutim, čini se da njih dvoje imaju prijateljski rivalitet i da su vrlo dobrim odnosima od samog početka. Gledatelji odličnog pogleda su već primijetili da u sceni za stolom tijekom večere, Yelena nosi jaknu koju je Natasha nosila u Avengers: Infinity War (2018), što sugerira poveznicu između njih dvije koju neće prekinuti kraj filma. Nadamo se da ju Natasha neće nositi u znak sjećanja na palog druga, jer je prisutnost Florence Pugh u MCU previše obećavajuća da bi bila samo za jedan film.

I dok još ne znamo kako će film uvesti te poglede unazad, misija Natashe i Yelene ih tjera da “idu natrag gdje je sve počelo.” Najvjerojatnije to se misli na Red Room. Nakon te rečenice, mi vidimo Black Widow kako skače iz helikoptera u bijelom odijelu. Natasha je nosila potpuno isto takvo odijelo na stranicama Black Widow: Deadly Origin (2009) od Paul Cornell i umjetnika Tom Raney i John Paul Leon. Mi također dobijemo kratak pogled na desetak ili više Crnih Udovica u treningu, bilo da je u pogledima unatrag ili sadašnjosti filma. Ako Natasha infiltrira Red Room ili sjedište odgovornih za stvaranje programa Crne udovice, postavlja se pitanje što ona traži? Znamo da se središnja prijetnja filma vrti oko njene prošlosti, i misterioznog Taskmastera, kojeg vidimo kako trenira njihove sposobnosti s lukom i strijelom, ali ulozi filma još uvijek nisu posve jasni.

'Black Widow' prequel postavlja Marvelovu budućnost i mogući nastavak Scarlett Johansson nakon 'Avengers: Endgame'

Posljednjih 30 sekundi trailer nas upoznaje s Alexei Shostakov (David Harbour), aka Red Guardian, Ruski osobni super vojnik. U stripovima, verzija Red Guardiana je bio Natashin bivši muž. U filmu, na temelju njegove kratke pojave, čini se da će on biti bivši Meline Vostokoffe (Rachel Weisz). U stripovima, Melina je Iron Maiden, ona je ubojica i na kraju članica tima super negativaca Thunderbolts. Ovdje, ona je kolegica Black Widow i naizgled njezin saveznik, ali ne bi nas šokiralo ako napravi zaokret na stranu zlikovaca. Melina je opisana kao uključena u znanstveni eksperiment u opisu likova koji je kružio internetom početkom ove godine. Je li moguće da je napravila neka opasna poboljšanja u programu Black Widow? Ili, ako idemo prema nedavnim kretanjima Crne udovice u stripovima nakon smrti lika u Nick Spencerovom Secret Empire (2017), je li moguće da Melina klonira Crne Udovice?

Mjesecima fanovi su špekulirali da će Florence Pugh postati nova Black Widow u MCU, te da će se Scarlett Johansson umiroviti iz te uloge. Taj prvi dio bi mogao biti istina, ali Johansson bi se mogla pronaći igrajući novu i smrtonosniju udovicu s još više crvenog u knjizi kao klon. Crvena Udovica, možda? Sigurno se spremaju brojni zaokreti, a film, na koji su obožavatelji Black Widow čekali desetljeće, izgleda kao da bi mogao iskoristiti potencijal lika, njen svijet i njezine tajne. Mi ćemo saznati koje od njih će biti otkrivene, a koje sačuvane za kasnije u Fazi 4 MCUa kada Black Widow dođe u kina u svibnju 2020. godine.

Druge je zanimalo i ovo...