anna kendrick

Anna Kendrick filmovi – Top 10 najboljih

Anna Kendrick je američka glumica i pjevačica koja je rođena 9. kolovoza 1985. godine u Portlandu, Maine, SAD. Počela je nastupati još kao dijete, a prva značajnija uloga došla je 1998. godine u mjuziklu High Society na Broadwayu.

Nakon toga, Anna se pojavila u nekoliko filmova i TV serija, ali je postala prepoznatljiva ulogom Natalie Keener u filmu Up in the Air, za koju je bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu. Anna Kendrick je također poznata po svojoj pjevačkoj karijeri, a između ostalog, pjevala je u filmovima Pitch Perfect i Pitch Perfect 2.

Uz svoje glumačke i pjevačke talente, Anna Kendrick je također poznata po svom humanitarnom radu i borbi za prava LGBT zajednice.

anna kendrick
Foto: Shutterstock

Anna Kendrick filmovi – 10 najboljih

Anna Kendrick se u svojoj, još uvijek mladoj glumačkoj karijeri, našla u velikom broju popularnih filmova, a postala je poznata i svojom pjesmom Cups. U svojoj je karijeri već sada glumila u više od 60 različitih filmova i serija, a za potrebe kreiranja ovog popisa, donosimo vam njezinih 10 najboljih ostvarenja. Koji su se filmovi našli na popisu, pogledajte u nastavku!

10. Up in the Air (2009)

Žanr: Komedija, drama, romantični
Redatelj: Jason Reitman
Uloge: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick 

Radnja ukratko: Radnja prati čovjeka po imenu Ryan Bingham (George Clooney), koji leti diljem zemlje i otpušta ljude. Također skuplja milje i ima cilj: želi proputovati deset milijuna milja. Njegovu će rutinu prekinuti Natalie Keener (Anna Kendrick), koja smatra da je putovanje nepotrebno i da se otpuštanja mogu obaviti videokonferencijom. Ryanovom se šefu sviđa ta ideja, ali želi da Ryan povede Natalie sa sobom na put kako bi joj pokazao kako on to radi. To će se pokazati kao životna lekcija za Natalie.

9. Rocket Science (2007)

Žanr: Komedija, drama 
Redatelj: Jeffrey Blitz 
Uloge: Reece Thompson, Anna Kendrick, Nicholas D’Agosto

Radnja ukratko: Srednjoškolac Hal Hefner (Reece Thompson) muca dok govori. Jedne jeseni, Ginny Ryerson (Anna Kendrick) regrutira ga za debatni tim te mu postaje mentor. Hal se polako zaljubljuje u nju.

8. The Voices (2014)

Žanr: Komedija, krimi, horor, triler 
Redatelj: Marjane Satrapi 
Uloge: Ryan Reynolds, Gemma Arterton, Anna Kendrick

Radnja ukratko: Jerry (Ryan Reynolds) je zaposlen u tvornici koja pravi kade. Izrazito je fin čovjek, ali njegova vanjština krije mračne tajne. Naime, on ima psihičkih problema i nekoliko je godina bio u azilu. Ti problemi se manifestiraju na način da on čuje glasove svog mačka i psa. Do sada mu to nije predstavljalo probleme, međutim njegov mačak Mr. Whiskers postaje prilično zlonamjeran. To Jerryju predstavlja velike probleme, posebno na spoju.

7. The Accountant (2016) 

Žanr: Akcija, triler
Redatelj: Gavin O’Connor 
Uloge: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons

Radnja ukratko: Christian Wolff (Ben Affleck) je matematički genij koji zarađuje kao financijski savjetnik za kriminalne organizacije koje žele sakriti svoj prljavi novac. Istražuje ga ministarstvo financija. Jednog dana mu prilazi službenica u tvrtki za robotiku Dana Cummings (Anna Kendrick) da ispita prijevaru u njezinoj tvrtki. Taj će se zadatak ispostaviti iznimno opasnim. 

6. End of Watch (2012)

Žanr: Akcija, avantura, krimi, drama, triler
Redatelj: David Ayer
Uloge: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick 

Radnja ukratko: Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) i Mike Zavala (Michael Peña) su učinkoviti policajci LAPD-a. Partneri su i najbolji prijatelji. Mike je u braku s Gabby (Natalie Martinez) koja je trudna, a Brian se nalazi u ozbiljnoj vezi s Janet (Anna Kendrick). Nakon što upucaju moćnog kriminala u samoobrani, narednik ih prebacuje u južni središnji Los Angeles gdje se vodi žestoki rat između crnačkih i meksičkih bandi. Život im se dodatno komplicira kada pronađu hrpu droge, a kartel ih osudi na smrt. Bit će prisiljeni bježati od meksičke bande. Mogu li se izvući iz ove situacije?

5. Drinking Buddies (2013)

Žanr: Komedija, drama, romantični
Redatelj: Joe Swanberg
Uloge: Olivia Wilde, Jake Johnson, Anna Kendrick 

Radnja ukratko: Kate (Olivia Wilde) je glasnogovornica jedne pivovare u Chicagu. Ima dečka po imenu Chris (Ron Livingston), a najbolji joj je prijatelj Luke (Jake Johnson), koji živi sa svojom djevojkom Jill (Anna Kendrick). Chris poziva Lukea i Jill da provedu vikend u njegovoj kući na jezeru. Kad se vrate u grad, Chris prekida s Kate. Uzrujana, ona odluči proslaviti sa svojim kolegama u baru. Te večeri Kate spava s kolegom Daveom (Ti West). Luke postaje ljubomoran kada sazna za to.

4. A Simple Favor (2018)

Žanr: Komedija, krimi, misterija, triler 
Redatelj: Paul Feig 
Uloge: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding

Radnja ukratko: Stephanie Smothers (Anna Kendrick) je vesela vlogerica i samohrana majka s punim radnim vremenom. Uvijek je na raspolaganju za volontiranje. Njezin se život mijenja kada kada se sprijatelji s glamuroznom kolegicom i također majkom Emily Nelson (Blake Lively), koja je poprilično zagonetna. Nakon početnog prijateljstva, Emily zatraži jednostavnu uslugu od Stephanie: da pokupi njezinog sina iz škole. Nedugo zatim, Emily nestaje, a zabrinuta Stephanie odluči nešto poduzeti i kreće u misiju rasvjetljavanja Emilynog neobjašnjivog nestanka. 

3. 50/50 (2011)

Žanr: Komedija, drama, romantični
Redatelj: Jonathan Levine 
Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick 

Radnja ukratko: Inspirirano istinitom pričom. Adam (Joseph Gordon-Levitt) je metodičan 27-godišnji pisac radijskih programa. Živi sa svojom djevojkom Rachael (Bryce Dallas Howard) koja je slikarica. Najbolji prijatelj mu je Kyle (Seth Rogen), koji ne voli Rachael. Kada Adama zabole leđa, odlazi liječniku koji mu dijagnosticira rak kralježnice. Istražujući Internet saznaje da su mu šanse za preživljavanje 50/50. Kreće i s posjetima psihijatrici Katherine (Anna Kendrick), koja mu pomaže. Tijekom liječenja, Adam će preispitati svoje osjećaje prema Rachael i Katherine. 

2. Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Žanr: Akcija, komedija, fantazija, romantični 
Redatelj: Edgar Wright 
Uloge: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Anna Kendrick 

Radnja ukratko: Scott Pilgrim (Michael Cera) je nezaposlen. Ima 23 godine i on je bas gitarist u nadolazećem garažnom rock bendu. Jednog dana upoznaje Ramonu Flowers (Mary Elizabeth Winstead) koja uleti na koturaljkama u njegov život. Zaljubljuje se u nju i želi da ona postane njegova djevojka. Međutim, to neće biti nimalo lak zadatak jer prije toga mora pobijediti ligu njezinih sedam bivših partnera koji kontroliraju njezin ljubavni život.

1. Pitch Perfect (2012)

Žanr: Komedija, glazbeni, romantični 
Redatelj: Jason Moore 
Uloge: Anna Kendrick, Brittany Snow, Rebel Wilson 

Radnja ukratko: Barden Bellas je sveučilišna pjevačka grupa sastavljena pretežito od djevojaka koje uživaju u ženskim pop pjesmama i njihovom savršenom zvuku. Brucošica Beca (Anna Kendrick) je među novim regrutima. Ona je DJ-ica koju ne zanima fakultetski život. Međutim, kada upozna Jesseja (Skylar Astin), dečka iz muške ekipe, Beca dobiva novi pogled na svijet i čini sve da pomogne Bellasicama da pronađu svoj novi izgled i zvuk te se vrate u natjecanje, nakon katastrofalnog poraza u prošlogodišnjem finalu.

Similar Posts