Avengers: Endgame teorija savršeno objašnjava kako će heroji poništiti Thanosovo uništavanje

Avengers: Endgame spreman uništiti vikend otvaranje

Procjenjuje se da će Avengers: Endgame oboriti sve rekorde u svom prvom vikend otvaranju, te otpiriti svog prethodnika s tog trona.

Avengers: Endgame bi trebao zaraditi $282 milijuna tijekom prvog vikenda otvaranja. To bi bilo znatno više nego je njegov prethodnik Infinity War zaradio prošle godine – $258 milijuna – tijekom vikend otvaranja. Marvel Studios se sprema lansirati Captain Marvel u manje od dva tjedna i prodaja karata unaprijed je fantastična, čime je već prestigao konkurenciju u obliku Aquamana i Wonder Woman. Trenutno, predviđa se da će Carol Danvers zaraditi između $100 milijuna do $120 milijuna tijekom prvog vikenda, čime će pripremiti pozornicu za Endgame.

Avengers: Endgame je očekivano najiščekivaniji film 2019. godine i rana predviđanja zarade to i potvrđuju. Međutim, postoji nekoliko faktora koji bi mogli naštetiti tom golemom predviđanju od 282 milijuna dolara. Rane reakcije i spojleri bi mogli imati negativan utjecaj na prodaju karata, a predviđa se da bi i dugačko vrijeme filma od 3+ sati moglo negativno utjecati na otvaranje. Što je duži film, to ima manje potencijalnih prikazivanja za film. Na kraju, ipak se čini da će Endgame otpuhati Infinity War s prvog mjesta.

Avengers: Endgame spreman uništiti vikend otvaranje

Za sada, Infinity War drži rekord s najvećim vikend otvaranjem u Sjevernoj Americi s $258 milijuna. The Force Awakens je trenutno na drugom mjestu s $248 milijuna, dok je The Last Jedi na broju tri s $220 milijuna. Star Wars 9 dolazi u kina na kraju godine i za sada je prerano špekulirati o njegovim brojevima na kino blagajnama. Ono što znamo je da je Star Wars franšiza pretrpjela neke teške udarce posljednjih godina, s uglavnom loše prihvaćenim The Last Jedi filmom od strane gledatelja i lošom gledanošću Solo: A Star Wars Story.

Jedna od najvećih prednosti koje Marvel Studios ima je njihova tajnovitost. Avengers: Endgame je vrlo blizu izlaska, a mi još uvijek nemamo gotovo ništa informacija o njemu, što se tiče priče. Lucasfilm je također dobar s čuvanjem informacija, ali Marvel Filmski Svemir je stvorio epsku međusobno povezanu franšizu, a Endgame je kulminacija jedanaest godina izgradnje imperije bez presedana. Međutim, to bi se moglo promijeniti kada naziv za Star Wars 9 bude otkriven zajedno s teaser trailerom, u smislu građenja hypea za posljednji film iz Skywalker sage.

Nakon Avengers: Endgame, Sony i Marvel Studios objavljuju Spider-Man: Far From Home ovog ljeta, što će biti prvi film MCU Faze 4. Nakon toga, Marvel će objaviti filmove za budućnost, a fanovi imaju velike nade za to.

Druge je zanimalo i ovo...