5 Najboljih filmova Katie Cassidy

5 Najboljih filmova Katie Cassidy

Sretan rođendan Black Canary! Donosimo vam 5 najboljih filmova (projekata) američke glumice Katie Cassidy. Koje ste sve filmove i serije s njom gledali?

Katherine Evelyn Anita Cassidy (25. studeni 1986.-) je američka glumica i redateljica kojoj je glumačka sposobnost utkana u genima. Njezin otac, David Cassidy je bio glumac i pjevač koji je tijekom ’70ih dobio status teen idola kao gitarist i izvođač pop glazbe. Njezini djed i baka, također su bili glumci, kao i njezina dva ujaka. Karijeru je gradila kroz male i epizodne uloge u popularnim serijama kao što su Supernatural i Gossip Girl, kao i u vrlo poznatom akcijskom filmu Taken sa Liam Nessonom u glavnoj ulozi. Na scenu se konačno probila 2012. kada je dobila ulogu Laurel Lance, koja će kasnije postati Black Canary u superhero seriji Arrow, nakon toga je postala veteranka Arrowverse superhero svemira te je glumila nekoliko verzija tog lika kroz posljednjih osam godina, i još uvijek je stalni dio postave. Ove godine je imala i svoj redateljski debi u jednoj od ovosezonskih epizoda Arrowa. Iako Arrow trenutno emitira svoju posljednju sezonu, Katie čini se neće tako skoro napustiti ulogu Kanarinke jer je u razvoju novi spin-off a ona je samo jedna od tri glavne glumice koje su već potvrđene.

U nastavku pogledajte 5 najboljih filmova (preciznije bi bilo reći projekata) ove lijepe Kanarinke:

5. The Scribbler (2014)

5 Najboljih filmova Katie Cassidy

Žanr: Misterija, sci-fi, triler

Redatelj: John Suits

Glumci: Katie Cassidy, Garret Dillahunt, Michelle Trachtenberg

Radnja ukratko: Mlada žena suočena je sa svojim destruktivnim višestrukim ličnostima koristeći eksperimentalni novi postupak poznat kao “Sijamsko izgaranje”.

4. Grace (2018)

5 Najboljih filmova Katie Cassidy

Žanr: Komedija, krimi, romantika

Redatelj: Devin Adair

Glumci: Katie Cassidy, Tate Donovan, Matthew Lillard

Radnja ukratko: Charlie Ellison bio je nekada poznati pisac koji pati od autorske blokade. S obzirom na to da je unaprijed potrošio avans za knjigu, njegov agent i najbolji prijatelj Bernie šalje mu Dawn, ratobornu mladu ženu kako bi ga nadahnula – ali ona ima svoje ideje.

3. Harper’s Island (2009-2009)

5 Najboljih filmova Katie Cassidy

Žanr: Drama, horor, misterija

Kreator: Ari Schlossberg

Glumci: Elaine Cassidy (nije u rodu sa Katie), Christopher Gorham, Matt Barr, Katie Cassidy

Radnja ukratko: Otok Harper nekada je bio poprište jezive serije ubojstava. Sada, sedam godina kasnije, obitelj i prijatelji okupljaju se na otoku na vjenčanju, ali jedan po jedan počinju umirati.

2. Arrowverse svemir (2012-)

Originalna Black Canary se vraća u ‘Crisis on Infinite Earths’

Žanr: Superhero, akcija, sci-fi, avantura

Kreatori: Razni

Glumci: Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Emily Bett Richards, Grant Gustin

Radnja ukratko: Katie kao Laurel Lance/Black Canary je već osam godina stalni dio glavne postave serije Arrow, koja je bila začetnik cijelog ovog svemira. Ali, glumila je i u gostujućim i epizodnim ulogama u drugim serijama tog svemira, pogotovo The Flash i Legends of Tomorrow, a posuđivala je i glas svom liku u animiranoj seriji Vixen. Novi spin-off u kojem će njezin lik biti u jednoj od tri glavne uloge je trenutno u razvoju tako da će Katie nastaviti biti Black Canary još dugo vremena.

1. Taken (2008)

5 Najboljih filmova Katie Cassidy

Žanr: Akcija, triler

Redatelj: Pierre Morel

Glumci: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Katie Cassidy

Radnja ukratko: Umirovljeni agent CIA-e putuje po Europi i oslanja se na svoje stare vještine kako bi spasio svoju kćer Kim, koja je oteta za vrijeme putovanja u Pariz. Možda to nikada niste ni primjetili, ali Katie je u ovom filmu bila u ulozi Amande, prijateljice koja je oteta zajedno sa Kim. Nju nažalost Liamov lik nije uspio spasiti jer je u zatočeništvu preminula od predoziranja.

Similar Posts