5 Najboljih filmova Taika Waititi

5 Najboljih filmova Taika Waititi

Donosimo vam 5 nama najboljih njegovih filmova. Napišite nam u komentarima koje su vama najbolji filmovi Taika Waititi.

Taika David Waititi (rođen 16. kolovoza 1975.) je Novo Zelandski redatelj, scenarist, glumac i komičar.

2004. godine je nominiran za Oscara za Najbolji kratki film Two Cars, One Night. Osvojio je Oscara za najbolji adaptirani scenarij za film Jojo Rabbit.

5. Boy (2010)

Boy (2010)

Žanr: Komedija, drama

Redatelj: Taika Waititi

Glumci: James Rolleston, Taika Waititi, Moerangi Tihore

Radnja ukratko: Postavljen na istočnoj obali Novog Zelanda 1984, Boy, 11-godišnji dječak i veliki fan Michael Jacksona, dobiva priliku da upozna svog odsutnog kriminalnog oca koji se vratio i pronašao vreću novca koju je zakopao prije nekoliko godina.

4. What We Do in the Shadows (2014)

What We Do in the Shadows (2014)

Žanr: Komedija, horor

Redatelj: Jemaine Clement, Taika Waititi

Glumci: Jemaine Clement, Taika Waititi, Cori Gonzalez-Macuer

Radnja ukratko: Viago, Deacon i Vladislav su vampiri koji pronalaze da se u modernom životu moraju boriti s besmislenim stvarima, poput – plaćanje stanarine, obavljanje svakodnevnih dužnosti, pokušavajući ući u noćne klubove i prevladavajući sukobe s partnerima u stanu.

3. Hunt for the Wilderpeople (2016)

Hunt for the Wilderpeople

Žanr: Avantura, komedija, drama

Redatelj: Taika Waititi

Glumci: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata

Radnja ukratko: Organiziran je nacionalni lov na dječaka i njegovog ujaka posvajatelja, koji nestanu u Novo Zelandskoj šumi.

2. Jojo Rabbit (2019)

Jojo Rabbit (2019)

Žanr: Drama, komedija, ratni

Redatelj: Taika Waititi

Glumci: Roman Griffin Davis (Johannes “Jojo Rabbit” Betzler), Thomasin McKenzie (Elsa Korr), Taika Waititi (Adolf Hitler), Scarlett Johansson (Rosie Betzler), Sam Rockwell (satnik Klenzendorf), Rebel Wilson (Fräulein Rahm), Archie Yates (Yorki)

Radnja ukratko: Johannes “Jojo” Betzler (Roman Griffin Davis) je desetogodišnji član Hitlerjugenda koji je toliko zaluđen nacizmom da mu je imaginarni prijatelj ni manje, ni više nego Adolf Hitler (Taika Waititi) osobno. Nakon što u kampu za članove Hitlerjugenda doživi neobičnu nesreću, Jojo se mora posvetiti civilnom životu s majkom (Scarlett Johansson), stremeći pritom da postane dio nacističke mašinerije. Međutim, njegov se život iz temelja promijeni kada u skrivenoj prostoriji u sklopu sobe njegove pokojne sestre otkrije skrivenu Židovku, Elsu (Thomasin McKenzie), koju isprva prezire, ali shvaća da ju mora zaštititi kako bi zaštitio svoju majku i sebe.

1. Thor: Ragnarok (2017)

Trailer: Thor: Ragnarok (2017)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj: Taika Waititi

Glumci: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett

Radnja ukratko: U filmu Thor: Ragnarok studija Marvel, Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard da bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koji predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela. No prije toga mora preživjeti smrtonosno gladijatorsko natjecanje u kojem se suočava sa svojim bivšim saveznikom i kolegom Osvetnikom – Nevjerojatnim Hulkom!

Similar Posts