15 Najboljih Superhero Filmova - 21 stoljeće - Svijet filma

15 Najboljih Superhero Filmova – 21 stoljeće

Nastavljamo s našom rubrikom u kojoj pišemo o 15 Najboljih filmova 21 stoljeća, po žanrovima, a sada su nam na redu superhero filmovi. Sigurno će svatko imati neke svoje filmove za dodati, a mi vas pozivamo da to i učinite u komentarima. Kako bi malo smanjili izbor, stavljamo samo one koji su počeli u 21 stoljeću (od 2001 godine na dalje).

Avengers: Infinity War (2018)

 Avengers: Infinity War (2018) on IMDb

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glume: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Pom Klementieff, Karen Gillan, Sean Gunn, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Sebastian Stan, Chadwick Boseman, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Benedict Wong, Tom Hiddleston, Benicio Del Toro, Danai Gurira, Josh Brolin

Radnja ukratko: Marvelov film Avengers Infinity War neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

Thor: Ragnarok (2017)

Trailer: Thor: Ragnarok (2017)

 Thor: Ragnarok (2017) on IMDb

Redatelj: Taika Waititi

Glume: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett

Radnja ukratko: U Thor: Ragnarok filmu Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog čekića i nalazi se u utrci s vremenom kako bi se vratio u Asgard i zaustavio Ragnarok – uništenje njegovog svijeta Asgarda i cijele njihove Asgardske nacije – od strane nove, svemoćne prijetnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo, mora preživjeti smrtonosni gladijatorski turnir koji ga suprotstavlja s njegovim bivšim saveznikom i kolegom Avengerom – The Incredible Hulk!

Iron Man (2008)

15 Najboljih Superhero Filmova - 21 stoljeće

 Iron Man (2008) on IMDb

Redatelj: Jon Favreau

Glume: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard

Radnja ukratko: Nakon što je zarobljen i držan u Afganistanskoj pećini, inženjer/milijarder Tony Stark stvori unikatno naoružano oklopno odijelo za borbu protiv zla.

Deadpool (2016)

film-deadpool

 Deadpool (2016) on IMDb

Redatelj: Tim Miller

Glume: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller

Radnja ukratko: Brzo-pričajući plaćenik s morbidnim smislom za humor, podvrgnut je odmetnutom eksperimentu koji mu ostavlja ubrzane iscjeliteljske moći i potragu za osvetom.

Captain America: Civil War (2016)

15 Najboljih Superhero Filmova - 21 stoljeće

 Captain America: Civil War (2016) on IMDb

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glume: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Političke umiješanosti u Avengers aktivnosti prouzroče razdor između bivših saveznika Captain America i  Iron Man.

Similar Posts