“Ovo je Dex. Nije savršena, ali je savršena u svom poslu.”

Pogledajte prvi trailer za novu ABC seriju Stumptown, baziranu na istoimenom detektivskom stripu, u kojoj je glavnu ulogu ostvarila Cobie Smulders.

Datum premijere: jesen 2019.

Žanr: Drama, krimi

Kreator: Jason Richman

Glumačka postava: Cobie Smulders, Tantoo Cardinal, Cole Sibus, Adrian Martinez, Camryn Manheim, Michael Ealy

Sinopsis: Serija prati Dex Parios, oštoumnu vojnu veteranku koja radi kao privatni istražitelj dok se u isto vrijeme mora skrbiti za svog brata i usput se još boriti sa svojim osobnim problemima.

Cobie Smulders, poznata po ulozi Robin u seriji How I Met Your Mother te ulozi Agentice Marije Hill u Marvel Filmskom Svemiru, ove ćemo jeseni gledati u ABC seriji Stumptown, koja je temeljena na istoimenom detektivskom stripu koji se izdaje od 2014.

Cobie će glumiti Dex Parios, oštroumnu i samosvjesnu vojnu veteranku koja svoje sposobnosti iz vojnih dana koristi radeći kao privatni istražitelj. Dex je vrlo kompleksan lik, sa vrlo kompliciranim ljubavnim životom, koji je još ktome ispunjen i ovisnošću o kocki zbog čega je konstatno u dugovima, a uz to još ima i brata u Portlandu za kojega se mora skrbiti. Ipak, njezina iskustva iz vojske čine ju vrlo dobrom u njezinom sadašnjem poslu, ali njezin neumoljivi stil ju često stavlja na liniju privatnog istražitelja i žestokog kriminalca koji ne želi nikakvu suradnju sa policijom.

Prema traileru i opisu priče, sigurno je da ova serija, što bi se reklo, ima mesa. Iako činjenica da je temeljena na stripu te sva ta kompleksnost lika nekako možda previše bacaju na Marvelovu Jessicu Jones, ali to ni u kojem slučaju ne mora značiti ništa loše. Vidjet ćemo kada serija krene sa prikazivanjem, ali sigurno je da priča obećava, a Cobie u glavnoj ulozi može još samo dodatno podići zanimanje za seriju.

Seriju, uz kreatora Jasona Richmana, produciraju i Ruben Fleischer, Greg Rucka, autor Stumptown stripa koji je poznat na radu i na DC stripovima, te Justin Greenwood, koji je na dotičnom stripu zadužen za ilustriranje.

ABC je najavio da će se serija prikazivati srijedom tijekom ove jeseni, a Cobie ćemo uskoro ponovno gledati u ulozi Marije Hill u nadolazećem MARVEL filmu Spider-Man: Far From Home.